„Gradinița” cu crampoane

02 Feb. 2012, 16:23 Pregătiri, amicale

Aerostar continuă să-și primenească efectivul cu jucători foarte tineri, din propria pepinieră. Astfel, în lotul deplasat în cantonamentul de la Vatra Dornei de antrenorii Gioni Andrieș și Valentin Cioancă s-au regăsit mai mulți juniori. Șef de coloană este „veteranul” Ramon Gheorghe, care, la 16 ani, se află deja la al treilea stagiu de pregătire centralizată cu prima echipă a „aviatorilor”. Alături de el se află însă și câțiva „boboci” de viitor: Lungu, Ichim II și Alexandru Nuțu.

Cei trei provin de la grupe de vârstă diferite. Lungu e născut în 1995, George Ichim (sau Ichim II, cum i se mai spune pentru a fi diferențiat de fratele său mai mare) reprezintă vârful grupei de 1996, în timp ce Alexandru Nuțu este mezinul trupei, fiind născut pe 25 decembrie 1997! Prin urmare, Nuțu nu are decât 14 ani și o lună, însă acest lucru nu l-a împiedicat să debuteze marți în echipa mare a Aerostarului, pentru care a jucat timp de o repriză în amicalul cu FCM Târgu-Mureș II.

La 13 ani, ca la 17

„Toți sunt jucători de perspectivă, iar prezența lor în lotul primei echipe reprezintă deopotrivă o recompensă și un stimulent”, a declarat „secundul” Vali Cioancă, descoperitorul lui Nuțu: „L-am văzut vara trecută, la Cupa Măgura și am crezut că are vreo 17 ani. Când mi-a spus că n-are decât 13, am rămas cu gura căscată. Are un fizic impresionant și cred că, dacă va lucra așa cum trebuie va ajunge departe, așa cum au ajuns un Ghinga sau chiar Pantilimon”.

Victorie in primul amical

Aerostar a început cu o victorie seria jocurilor de verificare din această iarnă. Aflați în cantonament la Vatra Dornei, „aviatorii” s-au impus marți după-amiază cu scorul de 2-1 în compania unei alte formații de liga a treia, FCM Târgu Mureș II. Pentru elevii lui Gheorghe Andrieș și Valentin Cioancă au marcat Strungariu, în min. 15 și Cosmin Berbece, în min. 30. Cu jumătate de oră înainte de final, juniorul Ramon Gheorghe a ratat o lovitură de la 11 metri, pentru ca în ultimele 17 minute, băcăuanii să evolueze în inferioritate numerică după eliminarea lui Strungariu.

Aerostar a utilizat următoarea formulă de echipă în primul amical al anului: Vizitiu (46 Darie) – Varea (46 Nuțu), Strungariu, Ichim I (46 Lungu), Flocosu – Gândulescu (55 Ichim II), Dumitriu (46 Brăescu), V. Gheorghe (46 R. Gheoerghe) – Tofan (46 Guceanu) – Pasniciuc (46 Popa), C. Berbece.

Singurii jucători din lotul de 24 deplasat la Vatra Dornei care nu au evoluat în partida de marți au fost Apetroaie și Tismănaru, ambii acuzând probleme medicale. Joi, de la ora 15.00, „aviatorii” vor susține un nou test în compania colegei de serie Rapid CFR Suceava, pentru ca sâmbătă, la încheierea stagiului de pregătire centralizată, să întâlnească o altă adversară din campionat, Oțelul II Galați, într-un amical programat la Câmpulung.

Sursa: Deșteptarea

02 Feb. 2012, 16:23 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă