Golul superb al lui Pușcașu a adus victoria brăilenilor!

Marius ANGHEL 03 Mar. 2013, 12:30 Pregătiri, amicale
Golul superb al lui Pușcașu** a adus victoria brăilenilor!

Sâmbătă dimineață, stadionul „Municipal” din Brăila a fost gazda ultimului test important al CF Brăila înaintea începerii returului de campionat al ligii a doua, adversara brăpilenilor fiind formația din orașul vecin Dunărea Galați. A fost un meci de uzură, în care ambele echipe și-au rulat aproape toți jucătorii avuți la dispoziție de antrenorii Alin Pânzaru (CF Brăila) și Vali Stan (Dunărea Galați), partida încheindu-se cu succesul gazdelor cu scorul de 2-1 (1-1).

Brăilenii au deschis scorul încă din minutul 3, prin Neagoe, cel care a transformat lovitura de pedeapsă acordată pentru un fault în careu comis de Chebac asupra lui Ciocâlteu: 1-1. Gălățenii au reușit să egaleze în minutul 25 prin Enache, cel care a fructificat o pasă excelentă primită de la Cucu, care a stabilit și rezultatul pauzei. Scorul pauzei ar fi putut fi însă altul, dacă Pungă, Bosoi, Frunză (CF Brăila) sau Grosu (Dunărea Galați) ar fi reușit să fructifice măcar una dintre ocaziile de gol pe care le-au ratat.

   După pauză, tot brăilenii sunt cei care au jucat mai bine, dar Ciocâlteu (de două ori), Voicu, Frunză și Pușcașu au irosit cu nonșalanță ocaziile de gol de care CF Brăila a beneficiat. Și gălățenii au avut șansa de a marca, dar Grosu nu l-a putut învinge pe portarul Bunduc la capătul unui rapid contraatac (min. 73). Dar până la ocazia ratată de Grosu, tânărul Pușcașu a prins un trasor de pe la 25-30 de metri și mingea s-a dus direct în vinclul porții gălățene: 2-1 (min. 70).

Până la finalul partidei nu s-a mai întâmplat nimic notabil pe tabela de marcaj, și astfel CF Brăila obține o victorie de moral înaintea începerii returului de campionat, în care formația antrenată de Alin Pânzaru va juca duminică 10 februarie, pe teren propriu cu cei de la Chindia Târgoviște, într-o partidă care va fi televizată de către Dolce Sport 2.

   După meciul de la Brăila, Vali Stan antrenorul Dunării Galați ne-a declarat: „Consider că un rezultat de egalitate ar fi fost mult mai echitabil după aspectul jocului. Prima repriză a fost una în care brăilenii nu și-au creeat cine știe ce ocazii la poarta noastră, dar partea secundă a fost una mai bună pentru ei pe fondul unei prestații mai slabe a jucătorilor mei. Pe ansdamblu a fost un test util pentru noi, iar moralul echipei este unul destul de bun înaintea reluării campionatului!”– ne-a spus tehnicianul gălățean.

De partea cealaltă, Alin Pânzaru antrenorul de la CF Brăila, s-a rezumat doar să spună că: „A fost un meci de angajament cu intrări destul de dure ale jucătorilor ambelor formații, dar una peste alta cred că victoria noastră a fost una meritată obținută pe un teren destul de moale. Consider că a fost un antrenament foarte bun făcut de băieții mei, iar evoluția lor este una dătătoare de speranțe pentru primul meci oficial care va avea loc duminica viitoare și pe care sper să-l câștigăm!”– a încheiat tehnicianul brăilean.

   CF Brăila: Bunduc – Bosoi, Bălașa, Ivan, Sânmărtean – Frunză, Pușcașu, Neagoe, Pungă – Rusu, Ciocâlteu. Au mai jucat: Ignat, Câmpeanu, Ochia, Dima și Voicu. Antr.: Alin Pânzaru.

  Dunărea Galați: Olaru – Radu, Hristian, Cucu, Cristea – Moroșanu, Chebac, Apostol, Voicu – Enache, Grosu. Au mai jucat: Cristescu, Chipirliu, Drăgan, Osman și Asananache. Antr.: Vali Stan.

Articol scris de Marcel Sânpetru

Foto: Ionatan Țuțu

Marius ANGHEL 03 Mar. 2013, 12:30 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă