Gloria lui „Vioară” a pierdut primul amical, 1-2 cu CS Ștefănești

Marius ANGHEL 23 Jan. 2015, 12:21 Pregătiri, amicale

Gloria Buzău a început seria amicalelor din această perioadă de pregătire de iarnă cu un eșec. Echipa pregătită de Viorel Ion a pierdut, miercuri, pe stadionul Granitul din București, în fața grupării din Liga 3 CS Ștefănești, scor 1-2. 

Fără Pălimaru, Marcu, Pantelie și Tigoianu, care nu au făcut deplasarea în Capitală, Gloria s-a bazat în prima repriză pe ceilalți componenți ai lotului, și-au demonstrat superioritatea și au reușit să deschisă scorul prin Adrian Răduca. Totuși, cele două ratări din situație de singur cu portarul ale lui Pîrvu s-au răzbunat până la pauză, iar echipa de pe locul 6 din Seria a 3-a a Ligii 3 a egalat prin Voicu (33).

După pauză, Viorel Ion a preferat să-i ­tri­mi­tă în teren pe toți juniorii pe care i-a cooptat în lotul deplasat în cantonamentul de la Sărata Monteoru, însă la fel a făcut și omologul său de la ilfoveni, Marin Dună, care a testat o serie de jucători veniți în probe. Golul victoriei a venit cu trei minute înainte de fluierul final al jocului, atunci când Bereșoae a punctat și el pentru CS Ștefănești.

La Gloria a debutat ca titular mij­locașul Mugurel Dedu, singurul transfer perfectat până acum de echipa din Crâng, și au mai jucat și un bulgar și un canadian, care însă nu au impresionat la prima apariție în tricoul grupării din Crâng. De partea cealaltă, Dună nu a fost încântat de niciun jucător testat, singurul căruia îi va mai da o șansă fiind portarul Omuț, de 23 de ani, fost la Chindia Târgoviște.

Viorel Ion: „Test bun, foarte util. Nu m-a interesat rezultatul”

Antrenorul Gloriei nu s-a supărat pe eșecul din acest amical cu CS Ștefănești, spunând că a fost mai puțin interesat de rezultat și mai mult de felul în care arată echipa în acest moment. „A fost un test bun, foarte util pentru noi, împotriva unei echipe foarte bune, peste nivelul eșalonului al treilea și care nu s-a menajat mai deloc. Nu m-a interesat rezultatul, altele au fost țintele pe care le-am urmărit. Am controlat autoritar jocul în prima repriză, am marcat prin Răduca și am mai fi putut să o facem de cel puțin alte două ori la câteva ratări ale lui Pîrvu, în special. După pauză, am vrut să-i văd la lucru și pe copiii pe care îi avem cu noi în cantonamentul de la Monteoru. Noi suntem deocamdată în plină etapă de acumulări, ne concentrăm pe ceea ce avem de făcut”, a spus, pentru sansabuzoiana.ro, tehnicianul.

Dună: „Aș mai avea nevoie de un portar, de un fundaș central, de un atacant”

Antrenorul Ștefăneștiului e mulțumit că nu i-au plecat jucătorii importanți, însă ar mai avea nevoie de două-trei achiziții în această iarnă. „Suntem în perioada de acumulări, venim din antrenamente foarte tari și nu mă așteptam ca jucătorii să respecte din punct de vedere tactic tot ce le-am cerut. Am fost mulțumit, au dat totul pe teren, chiar dacă era primul amical al anului. A fost un test foarte bun. Au plecat jucătorii care n-au dat randament, dar osatura echipei a rămas, din tur. N-a venit nimeni, momentan, doar fotbaliști la probe, dar sunt jucători care umbă de colo-colo, nu e nimic de ce am nevoie. Aș mai avea nevoie de un portar, de un fundaș central, de un atacant. Omuț e un portar care a fost pe la Chindia, 23 de ani, ieri a apărat destul de bine, dar trebuie să îl mai vedem. Mai bine să iau o certitudine, decât să mă păcălesc”, a declarat, pentru ilfovsport.ro, Marin Dună.

Încă șase amicale stabilite de Gloria

Buzoienii vor reveni de vineri în Crâng, odată cu încheierea stagiului de pregătire de la Sărata Monteoru. În perioada următoare, Gloria și-a conturat, în mare, programul partidelor de verificare de până la reluarea campionatului. Dacă starea terenului o va permite, Viorel Ion își va conduce echipa în următorul amical miercurea viitoare, la Râmnicu Sărat. A mai fost perfectată o „dublă” cu Fortuna, primul joc urmând a se disputa pe 14 februarie la Buzău, iar revanșa pe 18, în deplasare. Tot o „dublă” amicală mai are în vedere Viorel Ion și împotriva Dunării Călărași, în timp ce un alt meci stabilit este cel cu CS Mioveni, de pe 21 februarie, ultimul, înaintea restartul oficial din Liga 2.

Ilfovenii au stabilite patru teste și un turneu amical

Pentru CS Ștefănești urmează sâmbătă un amical cu FC Snagov, după care are programate teste din trei în trei zile, cu Gloria Popești Leordeni pe 28 ianuarie, apoi cu Urban Titu pe 31 ianuarie și cu Dinamo II pe 4 februarie. Apoi urmează un turneu amical cu 7-8 echipe, pe terenul lui Juventus București, în cartierul Colentina.

Marius ANGHEL 23 Jan. 2015, 12:21 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă