Ganea s-a răzgândit și nu mai pleacă de la ACS Poli. Fostul atacant, dezlănțuit: „Timișoara, un oraș martir, este condus pe cumetrii, pe prietenii”. Cosmin Contra s-a implicat și el

ACS Poli a jucat, sâmbătă dimineața, ultimul meci de verificare, terminat la egalitate, scoru 2-2, pe terenul echipei de Liga a 3-a CSC Ghiroda. Ionel Ganea s-a răzgândit și nu a mai demisionat, după ce selecționerul Cosmin Contra ar fi intervenit pentru a remedia situația creată la formația retrogradată, căruia nu i se mai permite accesul pentru antrenamente la orice spațiu din sau adiacent stadionului „Dan Păltinișanu”.

La ACS Poli a apărut un nou jucător, închizătorul de 22 de ani Gabriel Preoteasa, format de Viitorul și trecut pe la Dunărea Călărași. Ganea a spus că mijlocașul, folosit titular, va rămâne.

Încă din primele minute ale testului cu Ghiroda, sârbul Mrkela a ieșit accidentat, lovit la gleznă de un adversar, și a fost înlocuit cu Motreanu. Intrat ca mijlocaș dreapta, fotbalistul i-a centrat în careu lui Drăghici, care a deschis astfel scorul în minutul 14. Ulterior, și Bîrnoi i-a oferit o centrare similară lui Drăghici, care a trimis însă pe lângă poartă.

Ghiroda a condus la pauză

Echipa din Ghiroda a egalat după un penalty bătut de Alexandru Baranyi. Elevii lui Remus Steop au preluat ulterior conducerea după ce Mancaș a înscris din acțiune, iar la pauză, s-a intrat cu 2-1. În repriza secundă, Bîrnoi a prins un șut bun, chiar pe centrul porții, dar Markos Gakos a respins, pe fază, mingea. Imediat după, în minutul 60, ACS Poli a egalat. Drăghici a obținut un penalty și tot el a transformat.

Până la final, Melinte a mai avut un șut bun, puțin peste poartă, de la 30 de metri.

CSC Ghiroda: Gakos – Semeniuc, Vasiliu, Gavriluță, Horcea, Ciobanu, Giuricici, Mancaș, Țugui, Jichici, Baranyi. Au mai intrat: Hotca, Berivoiescu, Buzdugan, Saizu, Bodochi, Totic, Cernat, Ad. Vasi, M. Sârbu.

ACS Poli: Curileac – Haruț, Bocșan, Mutu, Podină, Preoteasa, Mrkela, Codrea, Bîrnoi, Popovici, Drăghici. Au mai intrat: Smaranda, Dumbravă, Melinte, Filip, Basic, Stere.

Ionel Ganea s-a răzgângit după demisia de vineri, dar tot nu e sigur că va rămâne

Ganea a asistat de pe bancă la meciul amical cu Ghiroda, deși vineri părea decis să plece. „Un joc destul de bun, sau un antrenament destul de bun. Un meci de pregătire este mult mai benefic ca un antrenament. Eu zic că echipa se descurcă destul de bine. Rămâne ca săptămâna viitoare când încep meciurile pe puncte să vedem la momentul adevărului ce va fi. Am mutat meciul aici că avem tot ce trebuie. Nu e normal ce se întâmplă. Vom da liber echipei. În momentul de față avem această problemă cu vestiarele. Din păcate, echipei i se aduce un prejudiciu foarte mare, deoarece nimeni în istoria Consiliului Județean nu a făcut ce a făcut domnul Dobra”, a punctat Ganea.

Tehnicianul spune că și jucătorii l-au convins să rămână. „Situația este încă incertă pentru noi. Trebuie să se găsească o cale amiabilă să se rezolve această problemă deoarece condițiile sunt în momentul de față foarte dificil. Jucătorii cu care sunt aici de ceva timp au avut și ei o importanță în rămânerea mea la echipă. Eu nu am venit pentru bani, am venit să fac performanță. Îi mai aduc aminte domnului Dobra, statutul jucătorului la Liga I și a II-a este de profesionist. Diferența o face că la Liga I echipele sunt afiliate la LPF, și celalte la FRF”, a punctat „Ganezul”.

Ajutor de la Cosmin Contra

Ganea a povestit că selecționerul timișorean Cosmin Contra a intervenit să discute cu autoritățile. „Cosmin Contra este puțin șocat. Împreună cu el am încercat să facem lucrurile să meargă destul de bine în acest oraș. A avut și el niște idei foarte bune. Din păcate, suntem la mâna unui om care nu are o viziune foarte bună și foarte clară. El ar trebui să se gândească mai mult la jucători, pentru că eu, ca antrenor, dacă plec, vine unul sau altul. Dar jucătorii tot trebuie să rămână aici să își desfășoare activitatea. După părerea mea trebuie să se ajungă la o cale amiabilă. Cât a fost echipa în Liga 1, Doroș nu a făcut niciun scandal. La fel și președintele Consiliului Județean a făcut același lucru. Eu cred că ar trebui să se gândească mai bine că tinerii din zona de astăzi au nevoie de o altă educație și o altă disicplină. Sportul poate fi pentru mulți tineri un lucru bun și benefic. Din câte știu, ei se cunosc. Nu doar cu domnul Dobra, ci și domnul primar. Părerea mea e că ar trebui să se pună la o masă, să se strângă mână, că e păcat de oraș”, a precizat Ganea.

Angajații Consiliului Județean Timiș și ASU Politehnica, în colimatorul lui Ganea

Ganea nu i-a iertat nici acum pe cei de la Consiliul Județean Timiș, de la conducător, la alți subordonați. „Președintele nostru în momentul de față era în negocieri cu câteva societăți sau sponsori. Văzând acest scandal, eu zic că clubul este prejudiciat foarte tare. Aici mai este și comunistul de Doroș, care crede că a primit moștenire acest stadion și i se cuvine totul. Și domnul Malac are aici trei funcții. E angajat la consiliu, administrator la stadion, președinte la AJF. Există așa un conflict de interese după părerea mea. Eu cred că nu doar acești oameni pot să conducă Timișoara, sunt o gramadă de oameni tineri cu altă viziune, altă gândire, care pot oricând să facă bine acesuti oraș. Nu vorbim de mine, ci de oraș”, a mai spus antrenorul.

De asemenea, antrenorul lui ACS Poli e deranjat că ASU Poli primește bani pentru juniori de la CJT. „Am văzut că orașul Timișoara, un oraș martir, este condus pe cumetrii, pe prietenii și așa mai departe. O parte din banii publici se duc numai către o echipă din Timișoara. Eu cred că și celelalte echipe ar trebui să facă același lucru, să depună proiecte să primească și ei finanțare, pentru că nu este normal. Trebuie să ajungem la un numitor comun în privința acelor spații. După părerea mea, nu este foarte greu să faci un contract. Dacă ASU beneficiază de bani publici, indiferent că sunt grupe de copii și juniori, ar trebui să beneficieze toate cluburile din Timișoara, mă refer la copii și juniori. Dacă alte echipe din Timiș beneficiază de lucruri gratuite și nu există Curți de Conturi, atunci și echipa Poli să beneficieze în continuare de vestiare, deoarece era singura echipa ce mai activa la momentul respectiv. Mai era Ripensia, care activa la nivel inferior”, a mai spus Ganea.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sebastian TĂ‚TARU (Mediafax foto)

Pe aceeași temă