Furtună, la Brazi! Echipa din Liga a III-a a învins Petrolul

17 Aug. 2012, 13:17 Pregătiri, amicale

Chiar in ziua cand Federatia Romana de Fotbal posta, pe site-ul oficial, aprobarea demersului de schimbare de denumire a clubului Prahova Tomsani in Fortuna Brazi, echipa care va incerca sa „ia locul Chimiei” a aratat, pentru prima data, nivelul asteptat de actionarii ei. Care, brat la brat au venit la amicalul de gala, cu Petrolul Ploiesti, de miercuri seara, purtand la gat esarfe cu insemnele clubului, si impartind „amatorilor” fanioane ale noii grupari, una care, cel putin in primul an, promite sa defileze in seria a VI-a a esalonului trei, dupa ceea ce s-a vazut in acest meci de verificare.

Fortuna Brazi a invins cu 1-0 Petrolul, printr-un gol marcat de fostul jucator de la Dunarea Galati, Vali Munteanu, si succesul acesta „de gala” pare si mai important pentru ca, pe langa golul marcat, echipa din Brazi a mai avut o bara (prin Minciuna) si cel putin alte trei ocazii imense – ratate de acelasi Munteanu, Borbely sau Visan!

In „tabara” cealalta, chiar daca patronul Florian Walter ” a coborat in iarba”, la propriu, luand loc intre bancile de rezerve, prezenta sa nu a impulsionat deloc o grupare petrolista apatica, plictisita parca, care nu se regaseste dupa remiza de la Iasi si ultimele evenimente din sanul ei. Poate ca unii sunt cu gandul la posibile transferuri, altii la amenzi, altii la problemele lor sau la cine stie ce „combinatii”… Cert este ca, de fotbal, s-au preocupat destul de putin, in acest amical, jucat, parca, prea „aproape” de duelul cu Rapid de maine seara, unul care poate reprezenta o „borna” importanta in viata echipei. Depinde de „sens” – adica spre performanta sau spre „anonimat”?

„Petrolule, Petrolule, nu mai vrem sa stam in B” a fost … aroganta maxima, venita din partea unui fan, cand Munteanu a scapat de Guilherme si a marcat golul care s-a dovedit a fi „al victoriei”. Versurile, care au indemnat la lupta atatia ani se potrivesc perfect acum, cand Petrolul pare in pana de inspiratie, putere si motivatie!

Partida s-a disputat pe durata a 80 de minute, prima repriza, in care Rednic a folosit jucatorii preponderant titulari, pana acum, fiind de doar 30 de minute, iar cea de-a doua – de 50 de minute. In aceasta parte secunda, „Puriul” a rulat si jucatorii folositi mai putin sau deloc, debutand la Petrolul si Razvan Catana sau Crisan, in total 24 de jucatori fiind pe teren in acest amical. Nu si Soni Mustivar, care a fost menajat, pentru a fi apt in jocul cu Rapid si nici Constantin Grecu, care isi continua programul de recuperare dupa o mai veche accidentare. In plus, Adrian Cristea a jucat doar 3 minute, dupa care, acuzand ca a fost „calcat pe o unghie” s-a cerut afara, „Printul” avand, probabil, prea multe SMS-uri de la Gigi si „MM” pe telefon, pentru a se „lupta” cu Tegzes si Bilia…

Fortuna i-ar vrea pe Chețan și Ormenișan!

In planul de a face o grupare cat mai competitiva, nu pentru Liga a III-a, unde „zarurile” par deja aruncate, Fortuna fiind mare favorita la promovare, gruparea din Brazi incearca sa mai transfere cativa jucatori de perspectiva, cu prezente in Liga I, chiar! Astfel, doi dintre jucatorii Sportului Studentesc – portarul Ormenisan si fundasul Chetan (care a trecut si pe la Tricolorul Breaza) – sunt urmariti pentru un transfer la Fortuna, unde, de asemenea, mai este asteptat si un jucator de la Dunarea Galati.

Altfel, maine, gruparea din Brazi disputa „revansa” meciului amical cu Gloria Buzau, pe arena de langa Combinat.

Fortuna Brazi – Petrolul Ploiesti 1-0 (1-0)
A marcat: V. Munteanu (25)
Stadion: „Chimia”. Spectatori: circa 200.

Petrolul repriza I: Bornescu – Achim, Galamaz, Szukala, Guilherme – Boudjemaa, Hoban, Cristescu, Morar – Oprita, Younes.
Petrolul repriza II: Povilas (60 Hamutovski) – Alcenat, Neag (61 Crisan), Szukala, Yamissi – Cojocnean, Hoban (44 Catana), Marinescu, Cristea (33 Morar) – Bokila, Tony. Antrenor: Mircea Rednic.

Fortuna Brazi: A. Vlad – C. Gheorghe, Bilia, Marin, Tegzes – V. Munteanu (54 Ungureanu, 78 Florut), Cioinac, Minciuna, Nastase (74 Cat. Vlad) – Elek (48 Visan), Borbely (70 Butoi). Antrenor: Dan Dobai.

Au arbitrat: Ovidiu Oprea – Valentin Dumitru, Louis Oprescu

Articol scris de Marian DIMA

Foto: FC Petrolul

17 Aug. 2012, 13:17 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă