Frunză le-a ridicat moralul. Brăilenii au câștigat ultimul amical și așteaptă reluarea campionatului

Marius ANGHEL 22 Feb. 2016, 14:13 Pregătiri, amicale

Dacia Unirea a câștigat cu 1-0 meciul amical cu Olimpia Râmnicu Sărat, ultimul înaintea reluării campionatului Ligii a 2-a, însă scorul putea fi mult mai mare ținând cont de numărul ocaziilor pe care și le-au creat brăilenii. A lipsit și omul de gol din amicalele câștigate la Galați, Marco Enciu, acesta resimțind dureri la picior după partida de la Slobozia și a fost menajat de Alin Pânzaru.

Cu mici excepții, jocul a curs într-o singură direcție, către poarta lui Toader. Prima ocazie a gazdelor s-a consemnat în minutul 5 și a fost semnată de Muscă. Atacantul gazdelor a primit mingea la marginea careului advers, a pivotat pe lângă adversarul direct și a trimis mingea în bara din stânga a porții oaspeților. O altă acțiune frumoasă de atac s-a consemnat în minutul 13 și i-a avut ca protagoniști pe Frunză, Roșu și Onofraș însă nici de acestă dată tabela de marcaj nu s-a modificat. Muscă (24) a mai irosit o minge primită de la Iosofache, însă, trei minute mai târziu, Frunză a trimis mingea, de la 20 de metri, sub transversala porții apărate de Toader și a adus-o pe Dacia Unirea în avantaj.

Putea fi 1-1 în minutul 32, când Mitrea a gafat impardonabil și i-a trimis mingea atacantului echipei adverse, Roman, însă acesta în loc să șuteze pe poartă i-a pasat lui Vișan, iar golul acestuia a fost anulat corect pe motiv de ofsaid de către asistentul Marius Vâlcu. Cu șase minute înainte de finalul primei reprize, Muscă a fost deposedat la doar doi metri de poartă de unul dintre fundașii Olimpiei.

Repriza a doua s-a desfășurat după același scenariu ca și prima, însă brăilenii nu au mai reușit să înscrie. În minutul 66, Gicu Iordache a șutat la colțul lung, Toader era bătut însă mingea a lovit bara. Zece minute mai târziu Dacia Unirea a avut o dublă ocazie de gol, dar nici Mucuță, nici Gabriel Gheorghe nu au reușit să trimită mingea în plasă. În finalul amicalului Iosofache a centrat în fața porții iar Stelian Nicoliță a trimis mingea peste transversală.

„Am reușit un joc bun și pot spune că este o victorie de moral înaintea reluării campionatului. Sper ca rezultatul să fie același și după partida oficială cu Farul din 27 februarie”, a declarat, după meci, antrenorul Alin Pânzaru, pentru Obiectiv Vocea Brăilei.

Meciul a fost arbitrat la centru de Marius Marchidanu, ajutat la cele două linii de Marius Vâlcu și Robert Mocanu.

Dacia Unirea: Mitrea (Olaru 46) – Iosofache, Ivan, Ghiocel, Necoară (Stănciulescu 46) – Petean (Dima 58) – Roșu (S. Nicoliță 65), Frunză (Pușcașu 46), P. Ioan (G. Gheorghe 65), Onofraș (G. Iordache 58) – Muscă (Mucuță 72).
Antrenor: Alin Pânzaru

Olimpia Râmnicu Sărat: Toader (Jalbă 60) – Chivu (Chiorpec 60), Ceaușel, Tîrîlă, Ghițulescu (Tucă 60) – Tudor (Bălan 38), Tudoran, Cârjan (Oprea 60), Bodoc – Vișan (Drăghici 60), Roman (Burghelea 60).
Antrenori: Marius Tîrîlă

Articol scris de Costel FILIP

Marius ANGHEL 22 Feb. 2016, 14:13 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă