Fotbaliști la lopată! Jucătorii de la FC Brașov și Miercurea Ciuc au făcut o „încălzire” pe cinste de circa o oră, totul pentru ca amicalul să se joace

Marius ANGHEL 28 Jan. 2016, 12:12 Pregătiri, amicale
Fotbaliști la lopată!** Jucătorii de la FC Brașov și Miercurea Ciuc au făcut o

După ce s-au antrenat în primele două zile ale săptăm\nii la balonul din Răcădău, jucătorii lui FC Brașov s-au confruntat, ieri, cu o situație inedită înaintea amicalului cu Miercurea Ciuc. Cele două echipe s-au prezentat la baza sportivă ICIM cu circa 40 de minute înaintea orei 12:00. Cum cei zece angajați de la stadion nu au putut curăța în totalitate terenul de zăpadă, jucătorii celor două echipe au pus mâna pe lopeți și, timp de circa o oră, s-au luptat cu zăpada. „Am făcut o încălzire ca la carte”, au glumit fotbaliștii. „Dacă știam că terenul era acoperit de zăpadă, mai bine jucam la Miercurea Ciuc, unde terenul era curățat. Am dat la lopată cât nu am dat în toată viața”, a comentat Robert Ilyeș, antrenorul-jucător al „ciucanilor”, cel care la aproape 42 de ani face tot jocul echipei de Liga a 3-a.

Două goluri, trei bare!

Început cu o oră întârziere, jocul dintre FC Brașov și FCM Miercurea Ciuc a fost la discreția „stegarilor”. Încă din startul partidei, Matei și Codoban au luat la țintă transversala porții oaspeților, iar în minutul 20, Codoban a deschis scorul după o gafă incredibilă a portarului advers. La pauză, Stere a schimbat echipa, doar Istrofor și Poverlovici rămând pe teren, pentru că tehnicianul brașovenilor nu avea soluții pentru înlocuirea celor doi. Horia Popa a ratat o ocazie de a majora scorul, Rusu a trimis în bară, iar în minutul 89, Daniel Ene a stabilit scorul final, tot după o greșeală a portarului harghitean. Următorul amical al brașovenilor este programat vineri, de la ora 13:00, la Chiajna, cu Rapid.

Stere: „Am făcut o încălzire bună…”

Mihai Stere a spus că, în ciuda terenului greu, testul cu formația lui Robert Ilyeș și-a atins scopul. „Și acest meci cu FCM Miercurea Ciuc a fost unul bun pentru noi, chiar dacă și luni și marți nu ne-am putut antrena măcar pe un astfel de teren și a trebuit să mergem la balon. Astfel de meciuri disputate în condiții speciale sunt și ele utile. Cei din conducere au încercat să ne ofere un teren bun, dar cum în ultimele zile a nins… Le mulțumesc celor de la Miercurea Ciuc pentru că ne-au ajutat și împreună am reușit să degajăm terenul de zăpadă. Am făcut și o încălzire bună, astfel că joi vom face doar un antrenament. Chiar dacă terenul nu a fost în condiții foarte bune, eu sunt mulțumit de modul în care a arătat echipa noastră și cel mai important este că nu am luat gol. Cu siguranță, lotul va mai suferi modificări. Așteptăm în zilele următoare să perfectăm unul sau două transferuri. Avem nevoie de fundași centrali. Îmi doresc dubluri pe posturi, îmi doresc concurență, vreau ca FC Brașov să fie o echipă foarte puternică în partea a doua a campionatului. Pe Săftescu îl voi mai vedea și la meciurile următoare, dar în proporție destul de mare el va face parte din lot pentru retur”, a declarat antrenorul Mihai Stere.

Și Robert Ilyeș, cel care a jucat în prima repriză, a spus că „au fost momente de joc în care ne-am ridicat la nivelul adversarului. A fost un test util pe care l-am pierdut pe niște greșeli copilărești ale portarilor, care sunt foarte tineri, unul are 19 ani, iar celălalt 20. Eu sunt bucuros că am făcut un antrenament bun cu o echipă de valoare așa cum este FC Brașov”.

FC Brașov – FCM Miercurea Ciuc 2-0
Codoban ”20, Ene ”89

FC Brașov (prima repriză): Mutu – Buga, Istrofor, Poverlovici, Săftescu – Avram, Alupoaie, Vlad Munteanu, Pamfile – Codoban – Matei
FC Brașov (repriza secundă): Căucă – Cerlincă, Istrofor, Poverlovici, Negotei – Horia Popa, Pană, Coman, Andor – Rusu, Ene.
Arbitri: Florin Ghimbășan – Lucian Țuțu, Sergiu Lucaci

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 28 Jan. 2016, 12:12 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă