Foresta suferă, dar Florentin Petre e încrezător că va arăta altfel în meciurile oficiale: „Nu asta va fi fața echipei în retur”. Antrenorul speră că va primi întăriri

Marius ANGHEL 15 Feb. 2018, 17:11 Pregătiri, amicale

După victoria confortabilă cu Sănătatea Darabani din primul meci test al anului, scor 11-0, Foresta a pierdut drastic cel de-al doilea joc de pregătire din intersezon, susținut în compania colegei de campionat Știința Miroslava. Partida disputată în condiții de iarnă, pe terenul sintetic de la Liceul cu Program Sportiv, a fost dominată autoritar de formația vizitatoare, care s-a impus la final cu scorul de 5-0.

Ieșenii au deschis scorul prin Taciuc, la jumătatea primei reprize, cu șut la colțul scurt, mingea a lovit inițial bara, iar înainte să intre în plasă l-a izbit pe Began. Ieșenii au intrat cu două goluri în avantaj la pauză după ce Corban a înscris cu un șut pe joc din interiorul careului, plasat la colțul lung. Repriza a doua a început cu o nouă reușită a formației pregătite de Adrian Kerezsy, autor Țapu, după o combinație de efect cu fostul atacant al Rapidului Suceava, Eduard Sandu. Avansul Științei avea să crească în minutul 86, atunci când Eduard Sandu l-a învins pe debutantul George Niga din penalty. Scorul final a fost stabilit la ultima fază a meciului de către Viorică, cu o reluare din apropierea porții.

Foresta în repriza I: Began – Secrier, Stănescu, Konate, Muși – Dănilă – Cerlincă, Gulei, Kharoubi, Renquin – M. Matei.
Foresta în repriza a II-a: G. Niga – Onofraș, Mateciuc, Makriev, Lupușor – Netea, Fl. Negură, Zubir, Coroamă – Nedelcu, Movsisyan. Au mai intrat Martin și Păvăluc.

În ultimul de pregătire din intersezon, gruparea suceveană va întâlni tot pe terenul de la LPS pe Aerostar Bacău, vineri, cu începere de la ora 12:00.

Florentin Petre așteaptă întăriri

Chiar dacă a fost până la urmă un simplu meci amical, eșecul categoric din disputa cu Știința Miroslava nu i-a picat tocmai bine antrenorului principal Florentin Petre.

„Nu are cum să nu mă doară o asemenea înfrângere, însă trebuie să ținem cont, totuși, că există foarte mulți jucători în teste și am schimbat două echipe pe durata disputei. Până la urmă a fost un joc de antrenament cu o conotație fizică bună. Cu siguranță nu asta va fi fața echipei în retur. Mai există lucruri care trebuie reglate, însă sunt convins că vom găsi un prim unsprezece competitiv la ora disputării primei etape”, a declarat, citat de Monitorul de Suceava, tehnicianul Forestei.

Florentin Petre a precizat că lotul va mai suferi unele modificări și speră că va primi întăririle de care are nevoie. „Ne mai trebuie jucători, pentru că încă avem în echipă posturi deficitare. Trebuie să ținem cont că toți adversarii noștri s-au întărit în pauza de iarnă. Sper că toate problemele pe care le avem se vor rezolva cât mai repede”, a mărturisit antrenorul în vârstă de 42 de ani.

Pe de altă parte, acesta a precizat că își dorește ca starea vremii să se îndrepte până pe 24 februarie, la ora duelului cu Dacia Unirea Brăila, astfel încât meciurile de campionat să se poată desfășura în condiții optime.

„Nu mi-ar conveni să joc și în campionat în asemenea condiții, de iarnă veritabilă. Îmi aduc aminte de meciul cu Ripensia, de la începutul lunii decembrie, când am fost nevoiți să jucăm în aceleași condiții grele și am pierdut pe Areni trei puncte foarte importante pentru noi. Sper să nu fim puși din nou într-o astfel de situație”, a mai spus Florentin Petre.

Konate, Zubir și Niga au debutat în tricoul Forestei

În partida cu Știința, pentru Foresta a debutat și fundașul central francez Moussa Konate, jucător care a efectuat cantonamentul de iarnă împreună cu gruparea suceveană. În vârstă de 23 de ani, Konate a fost format în Hezagon de gruparea Le Mans, mai având CV formații precum Auxerre (Franța) și Carev Dvor (Macedonia, Liga 1). În repriza secundă a evoluat pentru prima dată sub comanda lui Florentin Petre mijlocașul francez Zubir, în vârstă de 22 de ani, dar și portarul George Niga, 19 ani, jucător format de profesorul Aurel Constantin la Liceul cu Program Sportiv.

Aceștia sunt doar o mică parte din jucătorii noi aflați în acest moment în lotul grupării sucevene. Și ne referim aici la fundașul central bulgar Ivan Makriev, mijlocașul francez Loic Kharoubi, fundașul central Paul Mateciuc (foto mic), venit de la Știința Miroslava, mijlocașul dreapta Muși, trecut pe la Dinamo II, Andrei Netea și Robert Martin, jucători crescuți de Liceul cu Program Sportiv, dar legitimați ultima oară la Șomuz Fălticeni, moldovenii Mihai Negură și Oleg Lupușor, de la Speranța Nisporeni, Florin Negură și Cristian Gulei de la LPS Suceava, precum și atacantul Nedelcu, de la Ceahlăul Piatra Neamț.

Cu toate acestea, pare clar că lotul actual suferă din punct de vedere calitativ și ar mai fi nevoie să fie aduși patru-cinci jucători de certă valoare pe ultima sută de metri a perioadei de transferuri, astfel încât gruparea suceveană să poată lupta cu șanse reale pentru menținerea în eșalonul secund.

Campionatul Ligii a 2-a se va relua pe data de 24 februarie, Foresta urmând să primească pe Areni vizita grupării Dacia Unirea Brăila.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU
Foto: Monitorul de Suceava

Marius ANGHEL 15 Feb. 2018, 17:11 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă