Foresta e în creștere de turație. Toate golurile amicalului cu Roman au fost marcate de noi achiziții

Marius ANGHEL 23 Jul. 2016, 18:46 Pregătiri, amicale
Foresta e în creștere de turație.** Toate golurile amicalului cu Roman au fost marcate de noi achiziții

Primul meci susținut de noua Foresta pe stadionul Areni s-a încheiat cu o victorie categorică, 5-1 în fața formației de Liga a III-a Petrotub Roman, care din această vară și-a schimbat și ea denumirea în CSM Roman.

Chiar dacă vin după o perioadă de pregătire centralizată intensă, fotbaliștii suceveni au arătat poftă de joc, controlând de la un capăt la celălalt jocul test disputat ieri. Primul gol al partidei a fost marcat de Marius Matei, din penalty, după o jumătate de oră de joc, oaspeții izbutind să restabilească egalitatea câteva minute mai târziu, tot din lovitură de pedeapsă. Scorul pauzei, 2-1 în favoarea grupării sucevene, a fost stabilit de Căinari în minutul 42, cu un șut din unghi, plasat la colțul lung.

Prima fază din mitanul secund a adus un nou gol pentru echipa pregătită de Adrian Iencsi, autor Bogdan Rusu, în urma unei acțiuni de atac deosebit de cursive. Proaspăt revenit pe Areni de la Bucovina Pojorâta, Vlad Stănescu și-a trecut și el numele pe lista marcatorilor în minutul 55, cu un șut sănătos din interiorul suprafeței de pedeapsă. Reușita de 5-1 a venit în urma unei execuții de finețe a lui Răzvan Avram, lob elegant peste portarul advers, ultima oportunitate de gol a partidei aparținându-i lui Sfrijan, al cărui șut de la 20 metri a nimerit bara.

Foresta în repriza I: Hânțescu – D. Bălan, Ferariu, Mutu, Semeghin – Dănilă, Căinari, Rz. Avram, Cerlincă – Bg. Rusu, M. Matei.
Foresta în repriza a II-a: Niga – Mateciuc, D. Lung, Burcă, Drugă – Căinari, V. Stănescu, Sfrijan – Bujor, Bg. Rusu, Rz. Avram.

Iencsi: „Mai avem mult de muncă!”

La sfârșitul partidei, antrenorul principal Adrian Iencsi a părut satisfăcut de partitura etalată de fotbaliștii săi. „În fiecare meci de pregătire fac o evaluare a jucătorilor, iar până acum așteptările mele nu au fost înșelate, pentru că am văzut un progres la fiecare din cele patru jocuri disputate în intersezon. Sperăm să jucăm în Liga a II-a și să încercăm să așezăm lucrurile din mers, pentru a putea să ne adaptăm la conjunctura existentă acum în România”.

Tehnicianul în vârstă de 41 de ani s-a referit și la cantonamentul montan susținut la Câmpulung Moldovenesc, care s-a finalizat în cursul zilei de joi. „A fost un stagiu de pregătire bun, iar important este că am încheiat această perioadă fără jucători accidentați. În mod cert am înregistrat un progres în aceste 10 zile, însă mai avem mult de muncă pentru a ajunge la potențial maxim, pentru că am început antrenamentele foarte târziu. Au venit destui fotbaliști noi, probabil vor mai sosi și alții pentru că nu stăm bine din punct de vedere numeric, așa că mai avem de lucrat la omogenizarea echipei”, a precizat Adrian Iencsi.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU
Foto: Monitorul de Suceava
 

Marius ANGHEL 23 Jul. 2016, 18:46 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă