Foresta a pierdut primul test al anului. „Nu putem fi mulțumiți de faptul că am pierdut în fața unei echipe de Liga a 3-a”

Marius ANGHEL 09 Feb. 2017, 11:38 Pregătiri, amicale

Primul meci de pregătire din 2017 s-a încheiat cu o înfrângere pentru Foresta. Sucevenii au cedat cu 1-0 în fața grupării de Liga a 3-a Aerostar Bacău, partida fiind disputată pe terenul sintetic din cartierul „George Enescu”, ce aparține Liceului cu Program Sportiv. Unicul gol al întâlnirii a fost marcat, după un sfert de oră de joc, de Sahru, care a profitat de o eroare a lui Alin Mutu și a punctat cu un șut din alergare, de la 14 metri.

Fotbaliștii pregătiți de Cristi Popovici au dominat teritorial întâlnirea, însă au întâmpinat greutăți în a se apropia de poarta adversă, fiind incomodați de condițiile de iarnă în care s-a disputat partida. Chiar și așa, sucevenii puteau înscrie cel puțin un gol până la pauză, însă Vraciu, în două rânduri, și Rusu au irosit oportunități bune, cu capul, din fața porții adverse. Cele mai mari ratări din partea secundă le-au aparținut lui Cerlincă și Stănescu.

Meciul a fost arbitrat la centru de asistentul FIFA Sebastian Gheorghe, care a fost ajutat la cele două linii de Daniel Bostan și Florin Motriuc.

Foresta a început partida cu Aerostar în alcătuirea Niga – Bălan, Lung, Mutu, Drugă – Cerlincă, Stănescu, Dumitriu, Căinari – Rusu, Vraciu. În minutul 60, antrenorul Cristi Popovici a aruncat în luptă următoarea formulă de echipă: Hînțăscu – Mihălăchioaie, Asanache, Florescu, Semeghin – C. Buziuc, Ivan, Aeroaiei, Strugariu – Dănilă, Coroamă. Nu au fost utilizați deloc fundașul Masella și atacantul Grumezescu, care sunt accidentați.

VEZI un material VIDEO de la meciul amical

„Chiar dacă am susținut în acest an doar două antrenamente cu mingea, iar acesta a fost primul nostru amical din 2017, nu putem fi mulțumiți de faptul că am pierdut în fața unei echipe de Liga a 3-a. Am rulat însă tot lotul avut la dispoziție și le-am dat șansa și celor mai tineri să evolueze și să arate ce pot”, a declarat antrenorul principal al Forestei, Cristi Popovici.

Au debutat Vraciu și Asanache

Partida cu Aerostar a consemnat debuturile lui Cătălin Vraciu (ACS Poli Timișoara) și Lucian Asanache (Concordia Chiajna) în tricoul grupării sucevene. „Cu toate că rezultatul n-a fost unul pe măsură, până la urmă a fost un antrenament bun pentru noi. Suntem abia după primul amical, însă important este că toți băieții sunt dornici de muncă. Relațiile de joc nu sunt în acest moment tocmai bine stabilite, dar la Suceava este grup bun de jucători și sunt sigur că până la startul sezonului oficial toate lucrurile vor fi în regulă”, a precizat fundașul central Lucian Asanache.

Astăzi, de la ora 15:30, Foresta va disputa un nou joc test, împotriva grupării Bucovina Rădăuți, pentru ca sâmbătă, de la ora 12:00, să susțină, tot pe terenul de la Liceul cu Program Sportiv, un meci amical în compania formației CSM Roman.

În continuare, programul din intersezon al echipei sucevene mai cuprinde jocuri de pregătire cu CSM Pașcani, pe 15 februarie, revanșa cu Bucovina Rădăuți, pe 16 februarie, iar pe 18 februarie, duelul cu Știința Miroslava.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU
Foto: FB Foresta Suceava

Marius ANGHEL 09 Feb. 2017, 11:38 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă