Florentin Petre, într-o situația ingrată la Dacia Unirea: „Suntem într-o criză mare de efectiv. În lot sunt doar zece jucători și restul copii”. Brăila a pierdut și ultimul amical

Marius ANGHEL 18 Feb. 2019, 18:53 Pregătiri, amicale
Florentin Petre, într-o situația ingrată la Dacia Unirea:

Dacia Unirea, fără trei titulari, Niță, Prunescu și Mușa, a susținut, sâmbătă, ultima partidă de verificare din perioada precompetițională, în deplasare la Plopu, în compania liderului Ligii a 4-a din județul Brăila, Viitorul Ianca. Un test pierdut fără drept de apel, 3-1, de echipa antrenată de Florentin Petre, cu doar o săptămână înainte de reluarea Ligii a 2-a.

Dacia Unirea a mizat, în proporție de 70%, pe juniori, astfel că meciul de la Plopu a fost la discreția echipei din Ianca, formație cu trei noutăți în lot, Marius Coman de la Sportul Chiscani, Andrei Popescu de la ACSC Cazasu și Emmanuel Ndigwe, ultima dată la CS Făurei.

Viitorul a deschis scorul în minutul 17, când, după o acțiune personală, Ionuț Matei a centrat la colțul scurt, iar Marius Coman a marcat cu capul în poarta apărată de  Rogers. La ultima fază a primei reprize, Marius Dima l-a driblat pe portar și a dublat avantajul echipei din Liga a 4-a.

Viitorul Ianca a fost la cârma jocului și în repriza a doua, dar a mai înscris doar o singură dată, prin Coman.

Pe finalul amicalului, Alex Sahru a marcat pentru Dacia Unirea și partida s-a încheiat cu victoria cu 3-1 a echipei din Ianca.

„Am jucat cu copii, mă așteptam la un asemenea verdict. Suntem într-o criză mare de efectiv, jucătorii pe care îi așteptam și care trebuiau să sosească în urmă cu o lună, încă nu și-au făcut apariția. Când vor veni nu știm. În acest moment, în lot sunt doar zece jucători și restul copii, dacă transferurile se vor concretiza peste patru-cinci etape deja campionatul este compromis total pentru Dacia Unirea”, a declarat, pentru Obiectiv Vocea Brăilei, Florentin Petre, care de la finalul anului 2018 a primit o putere mai mare de decizie la Dacia Unirea, fiind numit manager sportiv, pentru a-și asupra transferurile făcute în această iarnă.

„Mă așteptam ca măcar din punct de vedere fizic să fim dominați, noi suntem la 20% ca potențial fizic, pentru că am început pregătirile de două săptămâni, iar Dacia Unirea mai are o săptămână până la reluarea Ligii a 2-a. Am dominat partida cap coadă, iar scorul putea fi mult mai drastic raportat la numărul ocaziile pe care le-am avut”, a comentat Cosmin Necoară, antrenorul echipei Viitorul Ianca.

Dacia Unirea: Rogers – Sahru, Moroianu, Pleșa, Coteț – Cheleș, Izmană, Mihalcea, Ciucureanu – Băcanu, Duțu
Au mai evoluat: Molodoveanu, Ion, Mardale, Sloată, Dorașcu, Gurău

Viitorul Ianca: Jalbă (Șerbu 70) – Colniceanu (Pisică 20), Ioniță, Stănciulescu, Necoară – Cazan, M. Dima (Vrînceanu 70), Olenic (A. Popescu 46), Ndigwe (Cireașă 46) – Matei (A. Crăciun 46)

Articol scris de Costel FILIP

Marius ANGHEL 18 Feb. 2019, 18:53 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă