FC Rapid a smuls un egal în ultimul minut al amicalului cu FC Brașov. Cele două echipe și-au împărțit reprizele și au arătat că au multe lacune

Marius ANGHEL 07 Aug. 2015, 12:25 Pregătiri, amicale

FC Brașov și Rapid București au terminat la egalitate, scor 2-2, meciul amical disputat joi seara pe Stadionul Tineretului. Giuleștenii au dominat prima repriză, au condus cu 1-0 la pauză după golul lui Robuste (28), însă mitanul secund a aparținut „stegarilor”, care, la rândul lor, au înscris de două ori prin Ene (53) și Olteanu (82) și au întors scorul. Rezultatul final de egalitate a fost stabilit în ultimul minut regulamentar de joc, atunci când Luque (90) și-a trecut și el numele pe lista marcatorilor.

Conform ziarului local Monitorul Expres, brașovenii au început bine jocul cu Rapid, iar Codoban i-a dat primele emoții lui Drăghia cu un șut din lovitură liberă de la marginea careului, însă mingea a trecut puțin peste transversală. A fost doar un simplul foc de paie, pentru că oaspeții au fost cei care au controlat prima repriză. Giuleștenii au deschis scorul în minutul 28 prin Robuste, care a marcat cu capul din șase metri, după un corner. În prima repriză, rapidiștii au mai avut două goluri anulate corect de centralul Florin Ghimbășan, primul în minutul 25, atunci când Robuste l-a faultat pe portarul Căucă, iar al doilea în minutul 31, atunci când Luque a fost semnalizat în poziție de ofsaid de asistentul Dan Ilieș. Ianc a executat lamentabil două lovituri libere din preajma careului, iar spiritele s-au încins pe finalul primei reprize, după un duel între Moraru și Embole, Buga a avut și el ceva de împărțit cu atacantul Rapidului, dar în cele din urmă jucătorii s-au liniștit, nu înainte ca Ghimbășan să arate două cartonașe galbene.

Luque a avut prima șansă să marcheze în debutul părții secunde, însă Mutu a intervenit excelent la șutul spaniolului. Apoi, brașovenii au reacționat, iar Buga și Codoban au avut primele șanse de a marca. Atacantul Daniel Ene a marcat în minutul 53, cu un șut la colțul lung, servit ideal de Codoban. Același Codoban a avut două șanse mari de a marca, mai întâi servit ideal de Buga, mijlocașul brașovenilor a reluat peste poartă (”55), iar un minut mai târziu acesta a executat înșelător un corner, iar Drăghia a scos cu greu de sub transversală.

„Stegarii” au condus cu 2-1 din minutul 82, atunci când Horia Popa a pătruns în careu pe partea dreptă, a centrat în fața porții, iar Olteanu a îndeplinit o simplă formalitate. Luque a stabilit scorul final, 2-2, în minutul 90, atunci când spaniolul a executat impecabil o lovitură liberă de la marginea careului.

S-a terminat la egalitate, 2-2, un scor echitabil, dar jocul este departe de a-i mulțumi pe cei doi antrenori Cosmin Bodea, respectiv Florin Marin. „A fost un joc destul bun, cu o echipă bună a Rapidului pentru Liga a 2-a. Sunt mulțumit de jocul prestat în repriza secundă, asta dovedește că pregătirea fizică este bună. După părera mea mai avem nevoie de trei sau chiar patru jucători”, a precizat, citat de Monitorul Expres, Bodea, care în acest amical nu l-a putut folosi pe Vlad Munteanu, accidentat, însă l-a avut la dispoziție pe Istrofor, fundaș achiziționat în ziua jocului de la Unirea Tărlungeni.

Reprezentantul lui Maurer a fost la meci

La meci au asistat circa 450 de spectatori, dintre care 50 fani ai Rapidului. În tribuna oficială a fost prezent și Claudiu Tămîrjan, reprezentantul omului de afaceri Simon Maurer, cel care negociază cu Ioan Neculaie preluarea clubului. Tămîrjan a urmărit doar prima repriză a meciului, una în care „stegarii” au jucat dezamăgitor.

FC Brașov – Rapid București 2-2 (0-1)
D. Ene ”53, Vl. Olteanu ”82 / Robuste ”28, Luque ”90

FC Brașov: Căucă (Mutu ”46) – Letan, Hlinca, Istrofor, Al. David – Buga (Monea ”59), Ș. Moraru, Mareș (H. Popa ”77), Ianc (Spătaru ”84) – Codoban (Vl. Olteanu ”72) – Bg. Rusu (D. Ene ”52). Antrenor: Cosmin Bodea

FC Rapid: Drăghia – Raiciu, Robuste, Avrămia (S. Oltean ”46), N. Vasile (Josl ”46) – Moke – I. Popa (Al. Mitu ”60), Luque, Trandu, G. Ganea (Cr. Pușcaș ”69) – Embalo (C. Dedu ”60). Antrenor: Florin Marin

Foto: myTEX.ro

Marius ANGHEL 07 Aug. 2015, 12:25 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă