FC Olt, victorie la scor în fața trupei lui Pelici. Oprescu: „Mai avem de lucrat la anumite aspecte”

Marius ANGHEL 05 Feb. 2015, 17:08 Pregătiri, amicale

FC Olt Slatina s-a impus, scor 3-0, în amicalul susținut miercuri, pe teren propriu, în compania colegei de serie, CSM Râmnicu Vâlcea. Golurile au fost marcate de Gligor și Curtuiuș, ultimul reușind „dubla”.

Tehnicianul grupării FC Olt Slatina, Dan Oprescu, a rulat întreg lotul aflat la dispoziție, acesta schimbând, în minutul 60, întreaga distribuție din teren, fiind utilizați inclusiv juniorii, printre care și atacantul de 16 ani, Patrichie. Gligor a deschis scorul cu o lovitură de cap din apropiere, în minutul 15, după o centrare a lui Anghelina, în timp ce oaspeții au trecut pe lângă egalare, după ce au beneficiat de un penalty, pentru o ținere în careu, ratat de Iordache.
 
Curtuiuș a majorat avantajul, în minutul 80, cu o execuție peste portar, ieșit în întâmpinare. Tot el, a reușit „dubla”, câteva minute mai târziu, stabilind scorul final, 3-0, în primul amical al iernii. De cealaltă parte, antrenorul grupării CSM Râmnicu Vâlcea, Alexandru Pelici, a abordat aceeași strategie, utilizând astfel întreg lotul aflat la dispoziție.
 
FC Olt: Nuno Claro (Mogoșanu), Giurcă, Gligor, Fîșie, Anghelina, Leucuța, Mihai Căpățînă, Vasile Gheorghe, Rogoveanu, Bardu, Verdeș.
FC Olt (din minutul 60): Mogoșanu, Florin Ștefan, Robert Gherghe, Morariu, Bogdanovici, Ignea, Mihăescu, Blănaru, Rezeanu, Patrichie, Curtuiuș.
 
CSM Râmnicu Vâlcea I: Andrei Popescu, Samson, Pîrvulescu, Stoica, Ionescu, Adi Popa, Vlad Munteanu (Neagoe), Iordache, Codin, Konyeha, Geantă.
CSM Râmnicu Vâlcea II: Daniel Popescu, Lazăr, Eremia, Dumitrașcu, Andrei Marin, Ovidiu Popescu, Cosmin Piscanu, Marin Auraș, Melcea, Staicu.

Oprescu: „Presingul nu ne-a ieșit așa cum ne-am fi dorit”

Antrenorul grupării din Slatina, Dan Oprescu, s-a arătat în mare parte mulțumit de jocul echipei, în primul amical al iernii, însă spune că mai este de lucrat până ce jocul se va ridica la nivelul dorit.

În ciuda victoriei la scor, elevii săi învingând cu 3-0 colega de serie, CSM Râmnicu Vâlcea, tehnicianul divizionarei secunde locale are așteptări mai mari. „A fost un joc cu momente bune și momente mai puțin bune, dar ținând cont de perioada de pregătire în care ne aflăm, suntem pe drumul cel bun. Mai avem de lucrat la anumite aspecte, dar fiind primul meci, este normal. Am urmărit ca toți jucătorii să se angreneze la efort și să respecte sarcinile tactice.  Presingul nu ne-a ieșit așa cum ne-am fi dorit, în începutul de meci”, a declarat Oprescu.

Slatina promovează în continuare juniorii: „Absolut toți vor fi soluții pentru echipa mare”

În amicalul cu CSM Râmnicu Vâlcea, Oprescu a avut pe teren mai mulți juniori, printre care Alexandru Patrichie, de doar 16 ani. Tânărul jucător de la echipa de juniori B a clubului a efectuat inclusiv cantonamentul montan de la Cheile Grădiștei.

Tehnicianul divizionarei secunde slătinene spune că absolut toți vor primi o șansă. „Ați văzut, în repriza a doua am jucat cu patru juniori în teren, chiar și Patrichie, de 16 ani, a evoluat. Este un jucător amițios, ca dovadă că am luat decizia bună când l-am chemat să se antreneze cu echipa mare. Sunt convins că pe viitor aboslut toți juniorii vor fi soluții pentru echipa mare. În cantonament, Patrichie mi-a lăsat o impresie bună, s-a pregătit neașteptat de bine, a putut să țină ritmul aproape cot la cot cu ceilalți băieți”, a precizat antrenorul grupării FC Olt.

FC Olt, descoperită pe postul de atacant

Dan Oprescu, poate conta, în atac, pe serviciile jucătorilor Bobi Verdeș și Marius Curtuiuș, ultimul debutând în amicalele iernii cu o „dublă”. Antrenorul echipei slătinene s-a arătat mulțumit de evoluția celor două „vârfuri” , însă își mai dorește un atacant.

„Da, mai avem, nevoie de un atacant. Noi nu am pus la îndoială calitățile jucătorilor pe care îi avem, ci faptul că avem un lot restrâns numeric”, a mai spus Dan Oprescu, întrebat dacă mai este nevoie de un atacant în lot, având în vedere eficiența lui Marius Curtuiuș, din amicalul cu CSM Râmnicu Vâlcea.


 
În atenția oficialilor clubului FC Olt Slatina s-au aflat, în această iarnă, Alexander Srdic și Claudiu Bălan, însă negocierile nu s-au finalizat.

FC Olt va continua, sâmbătă, seria meciurilor de pregătire. Sporting Roșiori, formație ce activează în eșalonul al treilea, va fi partenera de joc a slătinenilor, într-un amical ce se va disputa tot pe terenul sintetic din cadrul Complexului „1 Mai”.

Sursa: Gazeta nouă

Marius ANGHEL 05 Feb. 2015, 17:08 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă