FC Olt, surclasată de Unirea Tărlungeni!

Marius ANGHEL 27 Feb. 2013, 18:10 Pregătiri, amicale
FC Olt, surclasată** de Unirea Tărlungeni!

Liderul Seriei C6, Unirea Tărlungeni, a reușit să obțină victorie de moral, scor 2-0 (1-0), în compania ocupantei locului 11 în Seria B2, FC Olt Slatina, într-o partidă amicală disputată miercuri la Brașov. Elevii lui Gyuszi Balint au interpretat perfect o partitură tactică menită să anihileze jocul ofensiv al adversarului și au punctat la puținele faze de poartă ale meciului.

Deschiderea de scor a venit în minutul 28. Liviu Nicolae a inițiat un contraatac pe cont propriu și a fost faultat la 25 de metri de poartă. Lovitura liberă a fost transformată impecabil de Tatarciuc, cu un șut violent la vinclu. Jucătorii din Slatina au controlat ostilitățile, au dominat teritorial, au avut posesia, însă nu au reușit să pună în pericol poarta Unirii.

În ciuda schimbărilor masive din ambele tabere, registrul partidei nu s-a schimbat nici în repriza secundă. Oltul a dominat, dar ocaziile au aparținut formației patronate de Kiss Iosif, Tatarciuc din lovitura liberă și Pricop ratând desprinderea pe tabelă. În minutul 74, cei care au marcat au fost tot gazdele, mingea șutată de Toderașcu de la 20 de metri poposind în plasa porții adverse.  

Pentru Unirea au evoluat: Iacob (30 Dărăbanț / 60 Mureșan) – Vlăsceanu (45 Toderașcu), Potecu, Tatarciuc (60 Crețulescu), Dobrea (70 Mihalache) – Brujan (70 R. Balint), N. Cristea (60 Nicoară), R. Balint (45 Iaru) – Pricop (60 Lita), L. Nicolae (45 Damian), Airinei (45 Postolache), în timp ce FC Olt a rulat tot lotul astfel: (prima repriză): Bordea – Dima, Șerban, Cosic, Giurcă, Polgar, Vîlcică, Bancu, A. David, Ene, Marin, (a doua repriză): Bugiu – Anghelina, Chircan, Crușoveanu, Cuedan, Quist, Rioșanu (Sălăjan), Firțulescu, Ilinca, Gafița, Matei.

Balint, un antrenor mulțumit!

Tehnicianul echipei din Tărlungeni îndeamnă la calm după această victorie. „Am obținut o victorie de moral în fața unei echipe puternice de Liga a II-a. Am întâlnit o formație cu talie care practică un joc bazat pe forță, dar am reușit să facem față cu brio, chiar dacă adversarii au avut o posesie mai bună și ne-au supus unei presiuni constante. Mă bucură implicarea jucătorilor și faptul că au înțeles că ne va aștepta un retur de foc, în care este necesar să rămânem concentrați până la capăt. În ciuda acestui succes trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ fiindcă încă nu am realizat nimic”, a declarat Gyuszi Balint pentru liga2.ro.

Articol scris de Marius Gherman

Marius ANGHEL 27 Feb. 2013, 18:10 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă