FC Hermannstadt a câștigat amicalul cu AS SR Brașov cu goluri marcate doar în prima repriză. Sibienii au încheiat primul cantonament. Beza a tras concluziile

Marius ANGHEL 26 Jan. 2018, 23:44 Pregătiri, amicale

FC Hermannstadt a încheiat, vineri, primul cantonament din această iarnă, susținut pe plan local, cu încă o victorie în amicale. După 3-0 cu prim-divizionara ACS Poli Timișoara și 2-1 cu Performanța Ighiu în meciurile disputate în zilele de 23 și 24 ianuarie, „alb-roșii” s-au impus cu scorul de 3-0 în fața echipei AS SR Brașov, astăzi, 26 ianuarie. La fel ca precedentele două, și amicalul cu gruparea din Brașov, liderul Ligii a 4-a, s-a disputat pe terenul sintetic din imediata vecinătate a stadionului Municipal din Sibiu.

Cosmin Neagu a deschis scorul cu un șut la vinclu, după un sfert de oră de la debutul întâlnirii. Alexandru Târnovan a majorat diferența, din pasa lui Neagu, iar Sabin Lupu a stabilit rezultatul final cu cinci minute înainte de pauză, la capătul unei acțiuni individuale.

Eugen Beza: „Suntem mulțumiți de cantonament”

După acest test, antrenorul secund al echipei sibiene, Eugen Beza, a afirmat că întreg stafful tehnic este mulțumit de primul cantonament al iernii. „A fost o perioadă grea, de acumulări. Am întâmpinat probleme din cauza zăpezii, în anumite momente. Per ansamblu, suntem mulțumiți de acest cantonament, chiar dacă au apărut mici probleme de ordin medical la unii jucători. Mă refer la Răzvan Dâlbea, la Daniel Tătar, care – din fericire – și-a revenit și a jucat astăzi, la Surugiu, Boboc și Iulian Popa, care s-au resimțit după meciul cu Performanța Ighiu. Bogdan Rusu, din păcate, a luat un virus, o răceală foarte puternică, dar de săptămâna viitoare ni se va alătura. Au fost trei victorii. În perioada asta, indiferent de adversar, încercăm să le creăm jucătorilor o mentalitate de învingători. Am făcut o partidă foarte bună cu ACS Poli Timișoara, o partidă bună – din anumite puncte de vedere – și cu Performanța Ighiu, pentru că am revenit de la 1-0, iar astăzi am câștigat cu 3-0. Cred că diferența putea fi mai mare. Ne-am respectat blazonul”, a spus Beza.

„Secundul” echipei sibiene a vorbit și despre noii-veniți, Coman, Târnovan și Surugiu: „Sunt trei jucători buni, de care aveam nevoie. Din punctul meu de vedere, după modul cum reacționează în grup, dar și la antrenamente, s-au integrat foarte bine”.

Eugen Beza i-a transmis un mesaj de condoleanțe antrenorului principal, Alexandru Pelici, care a lipsit de la acest meci din cauza unui deces în familie. „Suntem alături de el. Vom încerca să îl ajutăm cât mai mult să treacă peste aceste momente dificile”, a mai declarat Eugen Beza.

Miercuri pleacă în Antalya

FC Hermannstadt a evoluat în următoarea alcătuire: Cătălin Căbuz (Horațiu Moldovan ’70) – Mihai Stancu (Claudiu Pamfile ’46), Cătălin Pîrvulescu (Ionuț Stoica ”56), Radu Crișan (Robert Bratu ’70), Daniel Tătar, Lucian Dumitriu (Marius Cătinean ’46), Petrișor Petrescu (Alexandru Coman ’60), Cosmin Neagu, Alexandru Târnovan, Sabin Lupu, Ștefan Blănaru (Andrei Hergheligiu ’46).

AS SR Brașov: Mutu – Răduțoiu, Rz. Damian, Poverlovici, Poenaru – Vagner, Țuțu, Ciocan – H. Popa, A. Damian, Vîrlan. În repriza a doua au jucat: Maxim – Rusu, Dumitraș, Rz. Damian, Răduțoiu – Popescu, Stîngă, Țuțu – Taras, E. Popa, H. Popa.

Fotbaliștii sibieni au primit liber până luni, 29 ianuarie, iar o zi mai târziu vor face deplasarea la București, de unde vor decola, în dimineața zilei de miercuri, 31 ianuarie, spre Antalya, pentru al doilea cantonament centralizat al iernii.

Foto: FC Hermannstadt

Marius ANGHEL 26 Jan. 2018, 23:44 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă