FC Clinceni și Dunărea Călărași, egale în amicalul tur! Ce jucători nu se mai regăsesc în loturile celor două echipe

Marius ANGHEL 02 Aug. 2015, 13:26 Pregătiri, amicale

FC Clinceni a încheiat al doilea mini-cantonament desfășurat la baza proprie de pregătire cu un amical împotriva nou-promovatei în Liga 2 Dunărea Călărași, viitoare adversară în campionat. Al cincilea test în care Laszlo Balint și-a urmărit jucătorii cu mingea la picior în această vară s-a încheiat cu o remiză, scor 1-1.

Sâmbătă dimineață, la Clinceni, Dunărea Călărași și FC Clinceni și-au măsurat forțele la aproape o lună de la startul pregătirii. Pentru acest test, Laszlo Balint nu l-a putut folosi pe Andrei Marinescu, învoit pentru a-și rezolta niște probleme personale, în timp ce la atacantul Marius Bâtfoi s-a renunțat încă de vineri, deoarece s-a considerat că pe postul unde urma să fie folosit existau mai multe variante. Pham Huy, convocat la naționala Under 19 pentru un stagiu de pregătire la Cheile Grădiștei, va lipsi și el, însă de luni, de la pregătirile echipei ilfovene. De partea cealaltă, Ionel Ganea nu s-a mai bazat pe portarul Iulian Răduță și cele mai sonore nume care s-au pregătit în această vară cu Dunărea, Apostol Muzac și Ștefan Mardare.

După o primă repriză în care jucătorii echipei din Clinceni au dominat în majoritatea timpului și au fost agresivi, spre final, în minutul 42, Huiban a deschis scorul după ce a trecut fără probleme de Panait și l-a învins pe Gabriel Popa. Mai înainte, ilfovenii au nimerit bara, iar Dunărea a avut și ea situații de gol, însă Mircea Ștefan, Saifeddine Alami și Alexandru Chebac au trimis pe lângă.

La reluare, ilfovenii aveau să contribuie și la reușita din poarta lor. Nicola a pasat prea slab către propriul portar o minge recuperată tot de el, iar Valentin Alexandru a urmărit și, după ce a rămas în situație de unu la unu cu Tiuț, a egalat în minutul 54. Aceasta a fost și ultimul gol al partidei amicale, astfel că cele două viitoare adversare din Liga 2 au dat-o la pace. Dunărea și FC Clinceni urmează să își acorde revanșa peste o săptămână, pe 8 august, de această dată la Călărași.

„Am reușit să facem un joc destul de consistent în prima parte, ne-am creat numeroase ocazii, însă am reușit să fructificăm doar una, prin Dragoș Huiban, în minutul 42. Din păcate, am primit gol din nou în urma unei greșeli individuale, și, chiar dacă progresăm la jocul colectiv, jucătorii trebuie să înțeleagă că trebuie să fie mult mai responsabili și mai concentrați pentru a elimina aceste erori, nepermise la acest nivel.

Odată cu acest meci, am terminat o etapă importantă a perioadei precompetiționale, una dificilă, la care jucătorii au răspuns foarte bine. Mai avem mult de lucrat, în principal la capitolul omogenitate, relații de joc, însă suntem pe un drum bun”, a scris Laszlo Balint pe contul său de Facebook.

Avram, Udrea, Bujor, ultimele noutăți de la Clinceni

În amicalul cu Dunărea Călărași putem constata și trei nume noi folosite. Printre titulari a apărut Răzvan Avram (mijlocaș, 28 ani), iar în a doua repriză au mai intrat Adrian Udrea (mijlocaș, 24 ani) și Vlad Bujor (atacant, 26 ani). Primul vine de la Gaz Metan Mediaș, e liber de contract și se dorește ajungerea la un acord cu el, al doilea a mai evoluat la FC Clinceni când a mai purtat această denumire, dar și la Academica și ultima dată a jucat foarte puțin la ACS Berceni, iar al treilea a și semnat cu ilfovenii după ce rămăsese fără angajament odată cu terminarea sezonului trecut din Liga 2. Atacantul a jucat ultima dată la Olimpia Satu Mare.

FC Clinceni – Dunărea Călărași 1-1 (1-0)
Huiban (42) / V. Alexandru (54)

H. Iancu – Pham Huy, A. Nițu, Patriche, Ed. Nicola – M. Dragomir, Al. Neagu – R. Avram, Antohi, Benzar II – Huiban. Au mai jucat: Dobrosavlevici, Antoche, R. Barbu, Marius Ștefan, Udrea, Ant. Popa, Vl. Bujor, D. Buia, Cr. Matei, Epure, Fl. Budeanu
Antrenor: Laszlo Balint

G. Popa (Tiuț 46) – Săveanu (Tenea 53), Panait (Botea 63), Bumbac, Mureșan (Mihuț 78) – Kanda (M. Zaharia 66), Chebac (S. Matei 62), Preoteasa (V. Petre 80), Luca (Cioran 46, I. Tudor 78) – Alami (S. Popescu 46), Mircea Ștefan (V. Alexandru 52)
Antrenor: Ionel Ganea

Calendarul meciurilor amicale pentru FC Clinceni:

11 iulie: FCC – Dragomiresti (L4)  8-1 / Fl. Budeanu (2), Antohi (2), Huiban (2), Bâtfoi, Pham Huy
15 iulie: FCC – Popești Leordeni (L3)  4-3 / Antohi (pen.), Buia (pen.), Oșca, Fl. Budeanu
18 iulie: FCC – Metaloglobus (L3) 2-1 / Antohi, Bâtfoi
25 iulie: Juventus (L3) – FCC 1-0

1 august: FCC – Dunărea Călărași (L2) 1-1 / Huiban
5 august: FCC – CS Afumați (L3)
8 august: Dunărea Călărași (L2) – FCC
15 august: FCC – CS Mioveni (L2)

Marius ANGHEL 02 Aug. 2015, 13:26 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă