FC Brașov a trecut de ASF Zărnești, însă Țălnar e nemulțumit. Antrenorul „stegarilor” cere întăriri serioase pentru a se putea ataca promovarea

Marius ANGHEL 13 Feb. 2017, 15:47 Pregătiri, amicale

FC Brașov s-a impus și în al doilea amical al iernii, scor 3-1 (1-0), sâmbătă, la Zărnești, cu formația locală de Liga a 4-a. Dacă în primul amical al iernii, „stegarii” s-au distrat cu CS Vulcan (Liga a 5-a), scor 13-0, acum au întâlnit un adversar mult mai organizat, zărneștenii având o echipă redutabilă pentru nivelul Ligii a 4-a.

Meciul de la Zărnești s-a disputat pe un teren acoperit cu un strat gros de zăpadă, astfel că jucătorii celor două echipe au depus eforturi serioase să controloze mingea. Brașovenii au reușit să deschidă scorul în minutul 14, prin Poverlovici, după un corner executat de Cătălin Stan și o recentrare în fața porții a lui Șerban.

„Stegarii” își puteau majora scorul, dar Goge, Manole, Istrati și Grigorie au ratat ocazii importante, iar zărneștenii puteau egala la ocazia lui Rogojinaru, scăpat singur cu portarul Florin Iacob. Imediat după pauză, gazdele au reușit să egaleze, prin Micliș, după o gafă a defensivei brașovenilor. „Stegarii” au luat cu asalt careul gazdelor, dar paradele veteranului Marian Bîrligă (40 de ani) și imprecizia la finalizare a brașovenilor au păstrat rezultatul de egalitate până în minutul 75, atunci când portarul zărneștean a blocat șutul lui Sburlea, însă Căldărea a reluat, nefericit, în propria poartă!

Scorul final a fost stabilit de Ștefan Grigorie, după un corner executat de Cătălin Stan. La finalul jocului de la Zărnești, antrenorul Cornel Țălnar s-a arătat mulțumit de implicarea jucătorilor, dar și-a exprimat nemulțumirea pentru faptul că transferurile cerute încă nu s-au concretizat.

„A fost un antrenament fizic pe un teren acceptabil pentru această perioadă. Am dat o șansă tuturor jucătorilor să joace, sper ca ușor, ușor să cristalizăm un prim 11. Cel mai important este să reușim să aducem rapid cel puțin trei jucători. Dacă nu vom reuși să aducem jucătorii vizați de noi înseamnă că șansele de promovare vor fi compromise”, a spus Țălnar.

Țintele „stegarilor”

Oficialii lui FC Brașov vor să-l readucă la echipă pe portarul Daniel Mutu, după ce Ignat a fost cedat la Metalul Reșița, dar și pe fundașii Mamele și Ichim, cu care sunt discuții avansate. Și Rareș Enceanu este foarte aproape de o revenire la FC Brașov, asta după ce stelistul și-a dat acordul, urmând ca negocierile cu Steaua să se concretizeze în cel mai scurt timp. Alte ținte ale „stegarilor” sunt tot doi foști brașoveni, Romeo Surdu și Marian Constantinescu.

Trei amicale la Tărlungeni

În această săptămână, FC Brașov va mai juca trei meciuri de pregătire cu echipe de Liga a 3-a. Astfel, marți, elevii lui Cornel Țălnar vor întâlni SC Popești Leordeni, joi – AFC Hărman, iar sâmbătă – Unirea Slobozia. Toate aceste meciuri se vor disputa pe terenul sintetic de la Tărlungeni.

ASF Zărnești – FC Brașov 1-3 (0-1)
Miclil 48” / Poverlovici 14”, Căldărea 75” – autogol, Grigorie 80”

FC Brașov (prima repriză): Fl. Iacob – Băjan, Poverlovici, I. Șerban, Ct. Stan – L. Manole, P. Iacob, I. Popa, Goge – Grigorie – Istrati
FC Brașov (repriza secundă): Căucă – Cristil, Ciobanu, I. Șerban, Ct. Stan – Vagner, Tripșa, Vl. Munteanu, Răchișan – Grigorie – Sburlea
Antrenor: Cornel Țălnar

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 13 Feb. 2017, 15:47 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă