FC Brașov a trecut cu 11-0 de ultimul adversar din amicale, dar Țălnar e îngrijorat. „E mai rău ca în vară”

Marius ANGHEL 20 Feb. 2017, 14:11 Pregătiri, amicale

FC Brașov a încheiat, sâmbătă, la Tărlungeni, seria meciurilor de pregătire din această iarnă. Testul cu Abatorul Slobozia (Liga a 4-a), nici măcar un antrenament nu se poate numi. „Stegarii” au câștigat la scor de maidan, 11-0, golurile victoriei în acest joc fiind înscrise de Grigorie (2), Vagner (2), Sburlea (2), Istrati (3), Iulian Popa și Surdu.

Ținând cont de toate problemele financiare, clubul brașovean a beneficiat de un cantonament în Poiana Brașov, iar în ceea ce privește meciurile de pregătire, Grigorie și compania au întâlnit doar adversari modești, până și AFC Hărman și Olimpic Cetate Râșnov au găsit echipe mai puternice cu care să-și măsoare forțele în această perioadă.

Țălnar: „Problemele sunt mari”

La finalul jocului, antrenorul Cornel Țălnar a spus că sunt probleme mari la nivelul pregătirii din cauza terenurilor impracticabile. „Am fost un ultim joc înaintea startului sezonului de primăvară, dar, din păcate, problemele sunt mari pentru că mai avem o săptămână și noi nu am făcut un antrenament pe un teren de iarbă. E mai rău ca în vară, atunci când ne-am strâns cu doar o săptămână înaintea startului campionatului, dar atunci măcar ne-am putut pregăti pe terenuri bune. Sunt probleme mari din punct de vedere al pregătirii. Eu vă spun că meciul cu Olimpia va fi unul foarte greu, pentru că la ora actuală terenul este impracticabil, ori vom juca în mocirlă, ori pe gheață. Nu sunt foarte optimist la ceea ce se întâmplă”, a spus Țălnar.

Tot la finalul meciului de la Tărlungeni, administratorul special al clubului, Vasile Dochița, le-a dat o veste bună doar jucătorilor, promițându-le acestora că până joi le va achita un salariu restant, adică ultima jumătate din luna decembrie și jumătate pe ianuarie.

Pentru că în acest moment în conturile clubului nu sunt bani, soluția de moment a vizat doar jucătorii, în schimb, cei din staff și ceilalți angajați au primit asigurări că își vor încasa restanțele după încheierea cazului Chipciu care se află pe masa CNSL.

Sâmbătă, primul meci oficial

În primul meci oficial al sezonului, FC Brașov va juca sâmbătă, de la ora 12:30, pe teren propriu, cu Olimpia Satu Mare. Deși ar fi dorit amânarea startului campionatului, cei de la FC Brașov nu au găsit sprijin din partea celorlalte cluburi la ședința organizată de FRF la Cheile Grădiștei, cu reprezentanții echipelor de la Liga a 2-a. Doar cinci cluburi, FC Brașov, UTA, Olimpia Satu Mare, Dacia Unirea Brăila și Foresta Suceava au dorit amânarea, astfel că, neavând majoritate, solicitarea nici nu a mai fost luată în calcul.

FC Brașov – Abatorul Slobozia 11-0 (6-0)
Grigorie ”19 – pen., ”30, Vagner ”26, ”34, Sburlea ”37, ”40, Istrati ”47, ”69, ”83, I. Popa ”66, Surdu ”73

FC Brașov (repriza I): Fl. Iacob (Mutu ”30) – Băjan, Al. Ichim, Poverlovici, Ct. Stan – Vagner, Tripșa, P. Iacob, Goge – Grigorie – Sburlea
FC Brașov (repriza II): D. Mutu (Căucă ”60) – Băjan (Cristil ”67), Al. Ichim (Ciobanu ”67), I. Șerban, Vl. Munteanu – L. Manole, Tripșa, I. Popa, Surdu – Grigorie (Răchișan ”67) – Istrati
Antrenor: Cornel Țălnar

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 20 Feb. 2017, 14:11 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă