FC Brașov a erupt în amicalul cu CS Vulcan. Țălnar cere urgent cel puțin patru transferuri

Marius ANGHEL 30 Jan. 2017, 12:47 Pregătiri, amicale

FC Brașov a disputat, ieri, primul joc amical din noul an la Vulcan, unde a întâlnit formația locală ce activează în Liga a 5-a. Partida a fost un adevărat galop de sănătate pentru „stegari”, care s-au impus cu 13-0. Pe un teren acoperit de zăpadă, dar acceptabil pentru această perioadă, elevii lui Cornel Țălnar au arătat o poftă mare de joc, e drept în fața unui adversar care nu a putut pune probleme.

Iulian Popa, trei goluri și două pase de gol

După patru zile de cantonament în Poiana Brașov, în care jucătorii au avut parte de antrenamente istovitoare, exclusiv fizice, „stegarii” s-au distrat de minune în amicalul de la Vulcan. Istrati a deschis scorul încă din minutul 4 și, la pauză, brașovenii conduceau deja cu 7-0. Cei de la Vulcan au avut șansa înscrierii unui gol în prima repriză, însă Suciu, scăpat singur cu Căucă, a trimis peste transversală.

În partea secundă, brașovenii au continuat să marcheze pe bandă rulantă, astfel că la finalul celor 90 de minute, elevii lui Țălnar au câștigat clar cu 13-0. Mijlocașul Iulian Popa a fost jucătorul meciului, cu trei goluri marcate din care unul senzațional – șut de la circa 30 de metri – și două pase de gol.

Sergiu Istrati a marcat și el trei goluri și a mai ratat încă patru ocazii clare, Tripșa a înscris două goluri și a fost lăudat de Țălnar pentru evoluția din acest meci în care evoluții apreciate au mai avut Răchișan, Grigorie și Manole. Cum cei de la Vulcan au ajuns doar de câteva ori în preajma careului brașovenilor, fundașii brașoveni nu au avut niciun fel de probleme.

Jucătorii acuză din plin antrenamentele dure

Antrenamentele tari din Poiana Brașov au făcut deja primele victime în tabăra „stegarilor”. Astfel, portarul Florin Iacob, mijlocașul Vlad Munteanu și atacantul Sabrin Sburlea nu au putut juca în amicalul de la Vulcan din cauza accidentărilor. În jocul de ieri s-a accidentat și mijlocașul Paul Iacob, cel care avea să fie înlocuit încă din minutul 35 de Tripșa.

„E normal să apară astfel de probleme, care sunt inerente după ce am avut câte trei antrenamente pe zi. Le-am spus băieților să tragă de ei, pentru că este foarte importantă această perioadă de acumulări. Eu sunt foarte mulțumit de modul în care s-au pregătit până acum”, a spus Țălnar.

După amicalul de la Vulcan, „stegarii” au revenit în cantonamentul din Poiana Brașov unde au primit câteva ore libere. De astăzi jucătorii vor relua programul spartan de pregătire cu câte trei antrenamente pe zi până joi, când echipa va ieși din cantonament.

Țălnar cere patru piese

„De când am început pregătirile, băieții nu au văzut mingea, astfel că și pentru mine a fost o surpriză plăcută cum s-au mobilizat și s-au adaptat la starea terenului. Au fost combinații, au fost goluri, una peste alta a fost o evoluție bună a băieților. Sunt convins că putem forma un colectiv bun, dar obligatoriu ne mai trebuie patru piese, adică patru fotbaliști cu personalitate, care să dea o greutate mai mare echipei. Acum avem un lot subțire, astfel că avem nevoie să mai aducem un fundaș central, doi mijlocași și un atacant. Dacă vom reuși să aducem cele patru piese, putem să ne gândim la ceva serios. Pentru mine, o surpriză plăcută în acest meci a fost puștiul Tripșa, un jucător care promite”, a declarat antrenorul lui FC Brașov.

Fără amicale în această săptămână

Antrenorul brașovenilor este îngrijorat că după încheierea cantonamentului din Poiana Brașov nu știe dacă va avea la dispoziție terenuri acceptabile pentru antrenamente și jocuri amicale. „Nu vom juca în această săptămână niciun meci amical pentru că nu avem unde să jucăm. La meciul cu Vulcan, Paul Iacob s-a accidentat fără să fie lovit de un adversar. Vom încheia joi cantonamentul din Poiana Brașov, după care vom vedea unde ne vom putea pregăti. Ar fi util un al doilea cantonament, fie în străinătate, fie într-o zonă cu o climă mai caldă, poate la Băile Felix, de unde putem găsi câteva amicale în Ungaria. Cu siguranță, în Brașov vor fi probleme cu terenurile de joc”, a declarat antrenorul Cornel Țălnar.

CS Vulcan – FC Brașov 0-13 (0-7)
Istrati ”4, ”26, ”74, Băjan ”15, Iulian Popa ”21, ”36, ”44, Manole ”24, Răchișan ”50, Grigorie ”60, Tripșa ”63, ”76 – pen., C. Stan ”81

FC Brașov (repriza I): Căucă – Băjan, Poverlovici, Șerban, Stan – Manole, I. Popa, P. Iacob (”35 Tripșa), Goge – Grigorie – Istrati
FC Brașov (repriza a II-a): Ignat – Cristil, Ciobanu, Poverlovici, Stan – Vagner, I. Popa (”65 Manole), Tripșa, Răchișan – Grigorie (”72 Băjan) – Istrati
Antrenor: Cornel Țălnar
Arbitri: Robert Mormeci – Andrei Pavel, Viorel Pînzaru

Articol scris de Adi MARICA
Foto: Monitorul Expres

Marius ANGHEL 30 Jan. 2017, 12:47 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă