FC Bihor, victorie în Ungaria, 3-1 cu Szeged

29 Jul. 2012, 15:55 Pregătiri, amicale
FC Bihor, victorie în Ungaria,** 3-1 cu Szeged

FC Bihor s-a deplasat sâmbătă în Ungaria, unde a susținut al doilea joc amical al acestei verii. La Gyula, pe terenul Academiei Grosics, echipa orădeană a primit replica formației de ligă a doua maghiară Szeged, pe care a reușit s-o învingă cu scorul de 3-1, după ce în mare măsură a controlat jocul. La pauză scorul a fost 1-0, prin golul marcat de Mărkuș, în minutul 36, din penalty.

În repriza a doua, la 10 minute de la reluare, fotbaliștii maghiari au reușit să egaleze însă, prin Toth, tot dintr-o lovitură de la 11 metri.

În minutul 74, FC Bihor a înscris însă golul al doilea, prin Ov. Popa, acesta reușind să-l învingă pe portarul celor de la Szeged, printr-o frumoasă scăriță de la 20 de metri. Scorul final, de 3-1, a fost stabilit de Sulea, care a marcat în minutul 90, după ce a driblat și portarul și a trimis în poarta goală.

Precum în primul joc, cu Olimpia Satu Mare, „ros-albaștrii” au utilizat și sâmbătă, la Gyula, două formații. În prima repriză au evoluat: Pogacsics – Zanardini, Sg. Oltean, Petrache, Lupu – Florean, Coroian, M. Popa, Sorian – Hadăr și Mărkuș. În repriza a doua, antrenorul Gheorghe Ghiț a trimis în teren echipa: Pogacsics (min. 70 Szappanos) – Ionescu, Matei, Bactăr, Sinik – Fl. Pop, Selagea, Korudjiev, Ov. Bic – Ov. Popa și Sulea.

Portarul Szappanos este un jucător venit în probe de la o echipă din liga a III-a din Ungaria.

În echipa maghiară au evoluat însă și fotbaliștii români Bogdan Șoca, fost la CF Liberty și FC Bihor, și Ionuț Bălan, fost la Dinamo și, ultima dată, la UTA. „A fost un joc bun. Am avut 75 de minute în care am făcut lucruri pozitive. Am avut o posesie bună. Am recuperat mingea repede și ne-am creat câteva ocazii de a marca”, a declarat, la final, antrenorul Gheorghe Ghiț.

A fost ultimul joc pentru echipa orădeană înaintea plecării spre cantonamentul din Italia. Marți dimineață, de la ora 7, jucătorii bihoreni vor pleca înspre Coccaglio (Brescia), unde vor sta pană pe data de 10 august.

Primul meci din cantonamentul peninsular pentru „roș-albaștrii” va avea loc vineri, 3 august, cu echipa Brescia Calcio.

Sursa: Bihoreanul

29 Jul. 2012, 15:55 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă