FC Bihor, victorie în cel mai important joc de pregătire din această iarnă: 1-0 cu ACS Poli!

Marius ANGHEL 15 Feb. 2014, 20:24 Pregătiri, amicale

FC Bihor au câștigat sâmbătă cel mai important joc de pregătire din această iarnă. Pe Stadionul Municipal „Iuliu Bodola” din Oradea, formația bihoreană a primit replica echipei de primă ligă ACS Poli Timișoara, pe care a învins-o cu scorul de 1-0. La pauză tabela de marcaj consemna același rezultat, iar unicul gol al confruntării l-a marcat Sebastian Ianc, în minutul 18, în urma executării unei lovituri de la 11 metri.

FC Bihor a început bine partida și după un triunghi de pase pe partea stângă, în minutul 17, mingea a fost trimisă în careu înspre R. Lukacs, care a fost faultat de fundașul central al bănățenilor Ov. Petre, iar arbitrul Laurențiu Danșa a dictat penalti. Lovitura de pedeapsă a executat-o în minutul următor S. Ianc, portarul Nuno Claro a respins în față, de unde, din careul mic, același S. Ianc a trimis în plasă.

În minutul 20, R. Lukacs a scăpat singur în terenul oaspeților, i-a ieșit în întâmpinare portarul Nuno Claro, care l-a faultat la 17 metri. Lovitura liberă ce a urmat fiind executată de Sorian, dar oaspeți au respins în corner.

De partea cealaltă, în minutul 30, Trandu a executat o lovitură liberă de la 20 de metri, pe lângă poartă, iar în minutul 32, Bărbuș a avut o incursiune perpendicular spre poartă, finalizată cu un șut bun, puțin peste transversală.

După pauză, în minutul 52 Fl. Lazăr a comis henț în careu, s-a dictat din nou penalti, de data aceasta pentru timișoreni. A executat Gorobsov, dar pe lângă poartă.

În minutul imediat următor, FC Bihor a revenit în atac și M. Stancu a șutat violent de la 22 de metri, portarul oaspeților respingând cu dificultate.

În replică, în minutul 72, Hasani a executat o lovitură liberă pentru ACS Poli, de pe partea stângă și a fost rândul lui Fildan, de la FC Bihor să respingă cu probleme.

VEZI mai MULTE POZE de la amical

„A fost un joc amical care ne dă speranțe. Am jucat împotriva unei echipe de liga I,contează pentru moralul nostru că am reușit să câștigăm. Este o onoare de câte ori îl întâlnesc pe domnul Șunda, dânsul este mentorul meu, cu dânsul am început această carieră și mă bucur să ne reîntâlnim ori de câte ori avem ocazia. Peste două săptămâni cred că vom fi pregătiți pentru reluarea campionatului. Până atunci le doresc mult succes celor de la Poli, multă baftă și să-și îndeplinească obiectivele și le mulțumesc că au venit să ne onoreze cu prezența la acest joc. În mare parte este o echipă făcută, există un nucleu de bază. Mai sunt câteva mici necunoscute, una – două. Sper, până la reluarea campionatului să fim toți în deplinătatea forțelor și să fim inspirați și să începem campionatul cu dreptul”, a declarat, la final, antrenorul principal al orădenilor, Alexandru Pelici.

Jocul a consemnat și o premieră pentru fotbalul bihorean. Pentru prima dată un meci de fotbal din acest județ a fost arbitrat de o brigadă formată din șase arbitri.

FC Bihor – ACS Poli Timișoara 1-0 (1-0)
A marcat: S. Ianc (min. 18)

FC Bihor: Smaranda (min. 60 Fildan) – Mihuț (min. 56 Letan), Pascariu (min. 46 Mintaș), Fl. Lazăr (min. 82 Bactăr), A. Achim – Haș (min. 46 M. Stancu, min 87 eliminat, a reintrat Fl. Lazăr), Străuț – S. Ianc, Sorian (min. 69 M. Popa), Fl. Pop (min. 60 Zs. Lukacs) – R. Lukacs (min. 69 Fl. Pop). Antrenor: Alexandru Pelici.

ACS Poli: Nuno Claro (min. 80 Pap) – Dobrosavlevici, Ov. Petre (min. 67 Nohai), Șeroni, Morariju (min. 80 Popovici), Bărbuț (min. 80 Bălace), Gorobsov (min. 56 Hasani), Trandu (min. 74 Poparadu), Boldea, Ahmetovici (min. 53 Nanu) și Staicu (min. 60 Himcinschi). Antrenor: Aurel Șunda

Au arbitrat: Laurențiu Danșa – la centru; Octavian Șovre și Iuliu Timar – asistenți; Florin Marcu, Marius Omuț și Ciprian Danșa – arbitrii adiționali.

În următoarea partidă de verificare, FC Bihor va întâlni miercuri, de la ora 11, echipa de ligă a III-a CS Oșorhei.

Text și foto: eBihoreanul

Marius ANGHEL 15 Feb. 2014, 20:24 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă