FC Bihor, înfrângere la limită în fața Olimpiei

Marius ANGHEL 11 Aug. 2014, 16:15 Pregătiri, amicale
FC Bihor,** înfrângere la limită în fața Olimpiei

FC Bihor a disputat sâmbătă, la Stadionul „Iuliu Bodola”, cel de-al patrulea joc amical din această vară, întâlnind o echipă bună de ligă a II-a, Olimpia Satu Mare, cel mai puternic adversar din seria amicalelor din această perioadă de pregătiri.

Început bun

Deși jocul s-a disputat, din nou, pe o căldură insuportabilă, a ieșit un meci bun, cu o primă repriză echilibrată și cu o parte secundă de joc care a aparținut Bihorului. Cu toate acestea, scorul a fost favorabil oaspeților, care s-au impus cu scorul de 1-0, grație unui gol reușit din penalti de Bujor, în minutul 43.

Prima ocazie mai periculoasă de poartă s-a petrecut în minutul 20, când Boștină, de la oaspeți, scăpat singur la 16 metri, a șutat la colțul lung, dar Fildan s-a întins și a respins în corner. În replică, în minutul 28, FC Bihor și-a trecut în cont o ocazie mare: după o lovitură liberă de la 25 de metri, executată de Speroni, R. Lukacs a reluat din 6 metri, dar portarul Anca a scos de pe linia porții.

În minutul 42, după o pasă printre apărătorii echipei orădene, Gavrilaș a scăpat singur în careu, a intervenit însă portarul Fildan la 12 metri, iar arbitrul a dictat penalti. Așadar, în minutul 43, Bujor a trimis sub transversală și a deschis scorul. Prima repriză s-a încheiat cu un șut pe jos a lui R. Lukacs, de la 22 de metri, puțin pe lângă stâlpul din stânga porți lui Anca.

Ocazii, ocazii

În partea a doua, FC Bihor a fost echipa care a dominat jocul, și-a creat o serie de ocazii, dar nu a reușit să înscrie. Astfel, în minutul 54, Străuț a șutat de la distanță, pe lângă bară, în replică, în minutul 56, după o centrare de pe dreapta, Apostu, intrat la pauză în angrenajul Olimpiei, a reluat cu capul din 8 metri, fără probleme însă pentru portarul Sălăjan.

Apoi, în minutul 57, M. Stancu a trimis un șut bun, pe jos, de la 24 de metri, din poziție perpendiculară, dar pe lângă stâlpul din dreapta porții, iar în minutul 65, Sorian a șutat și el de la 25 de metri, tot pe lângă poartă.

Trei minute mai târziu însă, în minutul 68, fundașul central al Olimpiei Bălău a primit direct cartonașul roșu, pentru o intervenție neregulamentară, ca ultim apărător la 16 metri. Lovitura liberă care a urmat și s-a anunțat foarte periculoasă, a fost executată de Sorian, printre zid, dar portarul Anca a reușit să rețină în doi timpi.

„Să fim mai buni”

În minutul 71, Străuț a ieșit din nou la rampă, cu un șut de la 23 de metri, puțin pe lângă bară, iar în minutul 76, Haș a prins un șut foarte bun de la distanță, la semiînălțime, dar a scos portarul spectaculos, de lângă bară.

Acțiunile FC Bihorului au crescut în intensitate pe final, dar nici în minutul 79, când, în urma unei centrări de pe dreapta, Cr. Cigan a șutat de la 14 și a respins portarul de sub transversală, n-a putut înscrie, și nici în minutul 80, când a șutat pe jos de la marginea careului tânărul Lorincz, puțin pe lângă bara din dreapta. Astfel, sătmărenii au câștigat nemeritat, după aspectul jocului, această partidă, cu scorul de 1-0.

„Am întâlnit o echipă care se va bate pentru primele locuri, care a adus jucători buni și foarte buni în această pauză competițională. A fost un joc foarte bun, foarte util. Ne-am putut da seama unde ne găsim în acest moment. Am avut situațiile noastre de a înscrie, la capătul unui joc bun. Sper să îmbunătățim de la joc la joc ceea ce mai trebuie îmbunătățit”, a declarat după meci, antrenorul echipei FC Bihor, Alexandru Pelici.

„Un meci bun. Ne bucurăm că am câștigat iar jocul echipei ne-a mulțumit în mare măsură. Partida a avut ritm și ne-a arătat cum stăm la acest moment și mai ales ce mai avem de pus la punct.Mai jucăm două-trei amicale și apoi tragem linie și vedem cu ce formulă vom ataca startul campionatului” a spus și secundul Olimpiei, Lulu Dragomir.

Miercuri, cele două formații se vor întâlni din nou, în revanșa acestui amical, la Satu Mare.

VEZI o GALERIE FOTO de la amical

FC Bihor – Olimpia Satu Mare 0-1(0-1)
Bujor (43 – penalty)

FC Bihor: Fildan (min. 31 Sălăjan, min. 62 Smaranda) – Letan (min. 46 Mihuț), Pascariu (min. 62 Șoca), Fl. Lazăr (min. 46 Bactăr), A. Achim (min. 79 Lorincz) – Străuț, Haș (min. 46 M. Stancu, min. 60 Haș) – M. Vlad (min. 34 Zs. Lukacs, min. 74 Nichita), Speroni (min. 46 Sorian), Cr. Cigan (min. 83 Negrea) – R. Lukacs (min. 46 V. Dobrescu). Antrenor: Alexandru Pelici.

Olimpia Satu Mare: Anca – Muntean, Bălău, Heil, Iuhas – Gavrilescu, Bic, Scvarcopf, Bujor – Laso – Boștină. Au mai jucat: Marinaș, Feier, Mureșan, Neagu, Micaș, Farur și Apostu. Antrenor: Cosmin Bodea. Director tehnic: Tiberiu Csik

Au arbitrat: Florin Marcu – Cristian Bologan și Ciprian Danșa (toți din Oradea).

Sursa: eBihoreanul
Foto: FC Bihor

Marius ANGHEL 11 Aug. 2014, 16:15 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă