FC Bihor a stricat meciul de prezentare al echipei ASU Poli. Orădenii au câștigat amicalul de la Timișoara

Marius ANGHEL 24 Aug. 2015, 14:08 Pregătiri, amicale

FC Bihor s-a deplasat duminică la Timișoara, unde a onorat invitația formației ASU Poli, pentru meciul amical programat în nocturnă, ocazie cu care gazdele și-au prezentat lotul de jucători pentru noul sezon al Ligii 3.

Într-o atmosferă foarte frumoasă, asigurată de galeria celor de la Poli, care au cântat pe toată durata jocului și au creat o coregrafie impresionantă, FC Bihor a stricat totuși sărbătoarea gazdelor, câștigând partida cu scorul de 2-0.

Doar începutul de joc a aparținut timișorenilor, după care, de prin minutul 30, orădenii au trecut la timonă, iar repriza secundă au dominat autoritar disputa. De altfel, ambele goluri au fost marcate în partea a doua a meciului, prin Chira, în minutul 68 și Cornea, în minutul 70.

La ambele reușite, coautor a fost Cristian Andor, care, mai întâi a executat o lovitură liberă de pe partea dreaptă, iar fundașul central Chira, urcat în atac, a reluat cu capul din 5 metri sub transversală. Apoi, două minute mai târziu, Andor a centrat de pe stânga, din apropierea colțului terenului, iar din șase metri, Cornea a reluat cu piciorul, imparabil, și scorul a devenit 2-0 pentru orădeni.

De menționat faptul că antrenorul Gheorghe Silaghi a testat în această partidă și patru jucători străini, doi brazilieni și doi ucraineni. Toți au arătat calități, prezența lor în echipă dând și siguranță, dar și o consistență jocului, numai că rămâne de văzut dacă va fi reușită și legitimarea acestora.

Pe final de dispută, tehnicianul orădean l-a introdus în poartă și pe juniorul Egri, care s-a remarcat însă la o lovitură liberă a bănățenilor, scoțând de la vinclu.

Pe final de joc, scorul putea lua proporții, însă Andor și Ember au ratat două ocazii bune. La acestea se adaugă, ocazia mare a lui Sulea, din minutul 47, care după o centrare a aceluiași Andor, singur din 5 metri, din alunecare a reluat direct în portar.

De notat însă și jocul dur al gazdelor, care în prima repriză a provocat două accidentări orădenilor, Novak și Mikulyac fiind nevoiți să părăsească terenul, iar în cea de-a doua și Haș a fost accidentat, devenind incert pentru jocul de marți din Cupă.

VEZI o GALERIE FOTO de la meciul amical

„Pe mine nu m-a interesat neapărat rezultatul, nu sunt adeptul rezultatelor în amicale, sunt adeptul jocurilor, mă interesează mișcarea băieților, omogenizarea echipei, pentru că aici suferim, într-adevăr, avem mari probleme. Încă nici nu știu primul unsprezece pentru meciul de cupă, nu mai vorbesc de meciul din prima etapă de campionat. Să sperăm că se vor așeza lucrurile și la noi și vom putea să începem campionatul cu capul sus și cât mai onorabil”, a declarat, după joc, antrenorul formației FC Bihor, Gheorghe Silaghi.

ASU Poli Timișoara – FC Bihor Oradea 0-2 (0-0)
Chira (68), Cornea (70)

ASU Poli: Burtic – Contescu, Gălan, Bilia, Taub, Rebenciuc, Giuricici, Țugui, Ghinescu, Birău și Vucea. Au mai intrat: Fișteag – Damian, M. Stancu, Bădăuță, Feraru, Tulcan, Codrea, Al. Rus, Ugocian și Marina. Antrenor: Sorin Brîndescu

FC Bihor: Nad (Kiraly 70, Egri 80) – Mangra (S. Matei 46), Samuilă (Remeș 28, Mintaș 60), Tocuț (Haș 30, Pereira 65), Lorincz (cpt.)(Arsene 46) – Pereira (Magda 46), Novak (Țoca 28, Chira 60) – Sas (Cornea 46), Mikulyac (Tocuț 37, Ember 46), Negrea (Andor 46) – Da Silva (Sulea 46). Antrenor: Gheorghe Silaghi.

Au arbitrat: Răzvan Drăgoi – Bogdan Gheorghioiu și Raul Ghiciulescu (toți din Timișoara)

Pentru FC Bihor urmează marți după amiază, de la ora 17:30, primul joc oficial din noul sezon. La Alparea, orădenii vor întâlni echipa CS Oșorhei, în turul IV al Cupei României.

Sursa: FC Bihor
Foto: Druckeria

Marius ANGHEL 24 Aug. 2015, 14:08 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă