FC Bihor a câștigat amicalul tensionat cu UTA BD. Protestele lui Roland Nagy erau să pună punct testului mai devreme

Marius ANGHEL 07 Feb. 2015, 18:15 Pregătiri, amicale

Pe un frig pătrunzător, fotbaliștii de la FC Bihor au disputat sâmbătă, la Stadionul Motorul, cel de-al treilea joc amical din perioada pregătirilor din această iarnă. De această dată, elevii antrenorilor Călin Cheregi și Lucian Ciocan au primit replica noii formații a Aradului, UTA Bătrâna Doamnă, o echipă care chiar dacă evoluează în Liga a III-a are în componență câțiva jucători cu experiență chiar de primul eșalon.

La capătul unui joc dinamic, cu replici tăioase între jucătorii celor două combatante, dar și cu un moment de întrerupere, în partea a doua, FC Bihor s-a impus cu scorul de 2-1, prin golurile marcate de Dobrescu, din penalti, și Fl. Pop, respectiv de Cotoc.

Arădenii au condus la pauză prin golul lui Cotoc

Partida a început într-un mod de tatonare, cu o mai bună posesie a arădenilor, însă prima ocazie ia aparținut lui Cr. Andor, de la FC Bihor, care în minutul 15, după ce a intrat în careu pe partea stângă, a șutat peste poartă. Două minute mai târziu, celălalt jucător adus de orădeni de la CS Oșorhei în această iarnă, Ember a executat o lovitură liberă de la 20 de metri, dar a trimis puțin peste bară.

În replică, în minutul 31, după o centrare de pe dreapta a arădenilor, mingea a ajuns la Hlistei, care a reluat periculos spre poartă, dar goalkeeper-ul Fildan a scos de lângă bară în corner. Lovitura de colț ce a urmat însă, executată de pe stânga, a adus deschiderea scorului. După centrarea în careu și o prelungire cu capul, fundașul central al arădenilor, Cotoc a trimis cu latul din fața porți în stânga lui Fildan. Cum până la pauză nu s-a mai marcat, la jumătatea confruntării, oaspeții conduceau cu 1-0.

Penaltiul acordat orădenilor l-a „încins” pe Roland Nagy

În repriza a doua, antrenorul orădean a schimbat aproape complet echipa, iar și pe fondul schimbărilor din tabăra adversă, FC Bihor a controlat jocul, a fost mai periculoasă și chiar a marcat de două ori, reușind să întoarcă rezultatul.

În minutul 51, mingea a ajuns foarte bine în careu la Dobrescu, care din 8 metri nu a reușit însă să-l învingă pe portarul arădean Mitrea. Un minut mai târziu, Sorian a executat o lovitură liberă periculoasă, de la 20 de metri, dar a trimis peste bară.

În minutul 57 însă, V. Dobrescu a ratat o ocazie imensă. După ce a scăpat singur cu portarul, l-a driblat pe acesta, a intrat în unghi destul de închis, a trimis pe jos spre poartă, dar de pe linia porți, a respins un fundaș al arădenilor, repliat.

În minutul 70, FC Bihor a reușit să restabilească egalitatea, după ce Fl. Pop a fost faultat în careu, iar Dobrescu a transformat, fără probleme, penalty-ul, acordat de arbitrul Călin Ilea. Acordarea acestei lovituri de la 11 metri a creat multă vâlvă însă, pentru proteste îndelungate, antrenorul arădenilor Roland Nagy a fost invitat să părăsească locul de pe banca tehnică, iar cum acesta nu a dorit și protestele au continuat din partea colegilor săi din staff-ul tehnic, arbitrul a pus capăt disputei. După câteva minute de parlamentări și discuții între tehnicienii celor două echipe s-a convenit ca jocul să se reia și să continue până la final, Roland Nagy rămânând pe bancă, dar nu înainte de a promite că „va fi cuminte”.

Dobrescu și Pop au contribuit și la reușita a doua

După această întrerupere de trei minute, partida s-a reluat, iar FC Bihor a mai înscris un gol, în minutul 82, prin Florin Pop, când acesta, după ce a fost angajat foarte bine în careu de Dobrescu, a preluat la 14 de poartă, ușor lateral dreapta, și a șutat cu efect în colțul lung, învingându-l pe noul portar al arădenilor, Reveș.

Astfel, partida s-a încheiat cu scorul de 2-1 pentru „roș-albaștri”, după un joc bun de ambele părți.

Cheregi: „Am avut o repriza a doua foarte bună, care mă face să am speranțe în viitor”

„A fost un test bun, util, având în vedere că am întâlnit o echipă, care, din punctul meu de vedere, spun că face față cu brio în Liga a II-a, o echipă bine axată, structurată cu jucători care au trecut prin Liga I, cu un antrenor, care, într-adevăr așează foarte bine echipa în teren. Am întâlnit un adversar care ne-a pus probleme, dar spre bucuria mea și satisfacția personală, mă declar mulțumit după acest meci. Vreau să felicit jucătorii pentru modul în care s-au integrat în acest meci, au respectat sarcinile. Am avut o repriza a doua foarte bună, care mă face să am speranțe în viitor”, a declarat, după partidă, antrenorul echipei FC Bihor, Călin Cheregi.

FC Bihor – UTA Bătrâna Doamnă 2-1 (0-1)
Au marcat: Dobrescu (min. 70 din 11 m) și Fl. Pop (min. 82) / Cotoc (min. 31)
Timp: friguros
Teren: moale
Spectatori: 50

FC Bihor (repriza I): Fildan (min. 32 Sălăjan) – Zanardini, Țoca, Letan, Lorincz – Bactăr, Haș – Ludușan, Ember (min. 30 Sorian), Cr. Andor – Cr. Cigan.
FC Bihor (repriza a II-a): Sălăjan (min. 60 Barabaș) – Mihuț, Pascariu, Fl. Lazăr, Zanardini (min. 78 V. Petricău) – Țoca (min. 81 S. Mune), I. Cuc – Fl. Pop, Sorian, I. Ban – Dobrescu. Antrenori: Călin Cheregi, Lucian Ciocan și Vasile Sin.

UTA Bătrâna Doamnă: Mitrea (min. 70 Reveș) – Ad. Popa (min. 62 Leucuța), Cotoc (min. 62 Dobrean), Botiș (min. 46 Wild, min. 87 Nasto), Suslak (min. 46 Burlă) – Strătilă (min. 46 Gheorghiță), Tudor (min. 62 Vlad Michel), Varga (min. 46 Chindriș), Hlistei (min. 46 Copil) – Silaghi (O. Gueye) și Rus (min. 62 Bulza). Antrenori: Roland Nagy, Radu Anca și Sebastian Huțanu.

Au arbitrat: Călin Ilea – Ovidiu Timar și Ciprian Fiter (toți din Oradea)

În programul viitoarelor jocuri amicale ale FC Bihor, figurează săptămâna viitoare trei partide. Mai întâi, miercuri, pe teren propriu, FC Bihor va disputa două meciuri, de la ora 11, cu echipa Minerul Ișalnița, din județul Dolj, iar de la ora 15, cu Progresul Pecica, din județul Arad. Apoi, sâmbătă, 14 februarie, va avea loc returul cu UTA Bătrâna Doamnă, în deplasare.

Text și foto: FC Bihor

Marius ANGHEL 07 Feb. 2015, 18:15 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă