FC Argeș, egală cu una dintre codașele din Liga 3! Săndoi, nemulțumit de o parte dintre jucători: „Or să înțeleagă pe viitor, dacă nu va fi prea târziu”

Marius ANGHEL 29 Jan. 2018, 13:31 Pregătiri, amicale

FC Argeș a terminat la egalitate cel de-al doilea amical disputat în această iarnă. Echipa pregătită de Emil Săndoi a încheiat, scor 1-1, confruntarea de duminică după-amiază cu FC Aninoasa, formație aflată pe locul 10 din 13 în Seria a 3-a a Ligii 3.

Disputa de pe sinteticul de la Bradu a fost un test util pentru antrenorii ambelor echipe, Emil Săndoi, respectiv Cristian Bălașa, care au rulat tot lotul de jucători pe care l-au avut la dispoziție în încercarea de a vedea potențialul fiecăruia și de a găsi cele mai bune formule de joc.

Piteștenii au început bine partida și au pus presiune pe dâmbovițeni încă din debutul meciului. Alb-violeții și-au trecut în cont două oportunități de a deschide scorul prin Buhăescu, care a reluat peste trannsversală, din fața porții, și prin Cătălin Stan, care a tras peste bară din interiorul careului.

Contrar cursului jocului, dâmbovițenii au deschis scorul în minutul 12, prin Diță, care a prins o torpilă de la 25 de metri. Mingea s-a oprit în plasa porții apărate de Popescu. FC Argeș a restabilit egalitatea cinci minute mai târziu, prin Alin Popa, care a trimis în plasă centrarea de manual a lui David Andrei.

Până la pauză, alb-violeții și-au mai creat și alte oportunități de a marca, însă Alin Popa și Buhăescu au irosit ocazii foarte bune. După revenirea de la cabine, tehnicienii ambelor echipe au schimbat garniturile de bază pentru a da șansă să prindă minute tuturor fotbaliștilor pe care îi au în lot. Cele mai mari ocazii de a marca ale alb-violeților le-au avut Robert Grecu, care rămas singur cu portarul advers, a trimis pe lângă poartă, și Năstăsie, care din interiorul careului a șutat milimetric pe lângă buturi. Aninoasa a avut și ea o mare șansă de a înscrie pe final, însă portarul argeșenilor, Nicușor Grecu, a reușit să blocheze șutul lui Nedelea din câțiva metri.

Săndoi: „Un antrenament bun”

La finalul partidei cu FC Aninoasa, antrenorul echipei piteștene s-a declarat nemulțumit de evoluția unor fotbaliști tineri. Emil Săndoi spune că începând cu săptâmâna aceasta va încerca să cristalizeze o formulă de bază a echipei.

„A fost un antrenament bun până la urmă. Am văzut și un gol de generic, din păcate, în poarta noastră. A fost ok ca efort, am făcut și unele greșeli pe parcursul jocului, chiar am fost nemulțumit la un moment dat de aportul pe care și l-au adus câțiva jucători tineri. Atunci când ai posibilitatea să joci, trebuie să profiți de șansa pe care o ai, iar unii mai tineri văd că n-au înțeles acest lucru până în momentul de față, dar probabil că or să înțeleagă pe viitor, dacă nu va fi prea târziu. În rest sunt mulțumit și de efort, v-am spus, a fost un antrenament bun. Și noi încercam să ne convingem în perioada asta de o parte a potențialului pe care îl au jucătorii, pentru că, până la urmă, nu trebuie să uităm, este o perioadă de pregătire. Pentru noi urmează încă trei zile de pregătire, cu câte două antrenamente, urmând ca joi să jucăm cu Academia Rapid. De fapt cu Rapid, pentru că pentru mine nu îmi place să le spun Academia Rapid, cum nu îmi place să spun FCSB, ci Steaua. Și atunci vom încerca să folosim toți jucătorii pe care îi avem în lot, urmând ca din jocurile viitoare, să începem să mai triem din ei”, a spus Săndoi.

Bălașa: „Acest rezultat sper să ne dea încredere”

De partea cealaltă, Cristian Bălașa, antrenorul Aninoasei, era mulțumit cu rezultatul înregistrat în fața Argeșului. Tehnicianul dâmbovițenilor își dorește să termine sezonul în prima jumătate a clasamentului.

„Acest amical l-am luat pentru că nu pot să refuz o invitație a lui FC Argeș. Aici am petrecut șase ani și nu pot uita această perioadă frumoasă din cariera mea de jucător. Sunt foști colegi de-ai mei la timona acestei echipe. O parte din sufletul meu a rămas aici. Pentru noi, ca o echipă mică, sper să ne prindă bine acest amical. Acest rezultat sper să ne dea încredere. Noi suntem la început de pregătire și vom vedea pe parcurs ce va fi. Celelalte amicale pe care le mai avem de jucat le vom susține la Aninoasa. Printre cele mai importante vor fi cele cu Metaloglobus și Petrolul Ploiești. Obiectivul nostru este clasarea în primele șase locuri la finalul sezonului”, a declarat Bălașa.

FC Argeș, prima repriză: Oct. Popescu – D. Oancea, Ciucă, Vișa, Ct. Stan – Ant. Cruceru, R. Costin, A. Popa, Bîrzan – D. Andrei, Buhăescu
FC Argeș, a doua repriză: N. Grecu – Tofan, Cotigă, Andr. Panait, Șerbănică – Tăbăcariu, I. Năstăsie, I. Șerban, Ct. Barbu – Rob. Grecu, Martin
Antrenor: Emil Săndoi

FC Aninoasa: Prisăceanu – Diță, Năstase, Marina, Neaga – Călinescu, Maican, Grigorescu, G. Matei – Blas, Leotescu. După pauză au mai intrat: Grigore, Pahonțu, Dinu, Codroiu, Mitrea, Al. Matei și Nedelea
Antrenor: Cristian Bălașa

În primul test, FC Argeș a trecut cu 2-1 de Unirea Bascov, liderul Ligii a 4-a Argeș. Următorul amical e programat să aibă loc joi, cu Academia Rapid.

Articol scris de Marius DUINEA

Marius ANGHEL 29 Jan. 2018, 13:31 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă