FC Argeș a încheiat neînvinsă seria meciurilor de pregătire. Ultima „victimă”: Metaloglobus. Ce spun Nicolae Dică și Marius Măldărășanu înaintea startului noului sezon

Marius ANGHEL 29 Jul. 2019, 16:41 Pregătiri, amicale

FC Argeș a încheiat cu o victorie perioada de pregătire din această vară. Echipa din Trivale a reușit să se impună cu 3-1 în confruntarea de sâmbătă după-amiază, de pe propriul teren, cu Metaloglobus București, adversar care evoluează tot în liga secundă.

Meciul a avut două reprize distincte, prima mai echilibrată, cu un plus în partea oaspeților în privința numărului de ocazii, iar cea de-a doua, la discreția alb-violeților, care, în afară de cele trei goluri, și-au mai trecut în cont și alte oportuni de a marca.

Bucureștenii au deschis scorul încă din primele minute prin Sota, care a profitat de imprecizia lui Agachi și a trimis în plasă, din interiorul careului. Piteștenii au forțat egalarea până la pauză, iar cele mai mari oportunități le-au avut Buhăescu și Vișa.

Muștruluiți la cabine de Nicolae Dică, jucătorii de la FC Argeș au revenit pe teren mult mai motivați. Buleică a restabilit egalitatea la câteva minute de la reluarea partidei, iar Buhăescu i-a adus pe piteșteni în avantaj cu 20 de minute înainte de final. Același Buhăescu a realizat dubla după ce a fost servit perfect de Năstăsie.

Pe finalul întâlnirii, Metaloglobus a ratat șansa de a reduce din handicap, portarul Robert Popa reușind să apere penaltyul executat de Ovidiu Herea. Buhăescu a fost foarte aproape de a realiza tripla, însă șutul său s-a oprit în bara laterală.

Pentru piteșteni, partida cu Metaloglobus, a fost al șaselea amical din această perioadă precompetițională, trupa lui Dică având un bilanț de trei victorii și trei remize. FC Argeș a terminat la egalitate în primele trei jocuri, 0-0 cu Chindia Târgoviște, 1-1 cu Concordia Chiajna și Turris Turnu Măgurele, și s-a impus cu 3-0 în fața celor de la Progresul Spartac, cu 4-2 împotriva celor de la FC Pucioasa și 3-1 în disputa cu Metaloglobus București.

În schimb, Metaloglobus a disputat doar patru meciuri amicale: 1-0 cu Olimpic Cetate Râșnov (Liga 3), 6-0 cu CS Colțea Brașov (Liga 4 Brașov), 2-0 cu CS Mioveni și 1-3 cu FC Argeș.

FC Argeș: Agachi – Dănescu, Turda, Vișa, Mușat – Panait, Brînzan, Șerban, Barbu – Buhăescu, Blejdea
Rezerve: Popa R., Buleică, Tavi Popescu, Prepeliță, Tofan, Șerbanică, Năstăsie, Nini Popescu, Oancea, Szecui
Antrenor: Nicolae Dică

Metaloglobus: Gavrilaș – Al. Coman, Fl. Plămadă, D. Lung, Sava – Sota, Ghenovici, Chiriac, Duminică – Ov. Herea, Ciocîlteu
Rezerve: Nedelcovici, Ciubotariu, Staris, L. Cazan, Andr. Lungu, Banu, Cl. Herea, Vîlceanu, Dicu, C. Ionică
Antrenor: Marius Măldărașanu

Nicolae Dică, mulțumit de jocul din a doua repriză: „Am arătat că suntem o echipă competitivă”

Nicolae Dică s-a declarat mulțumit în mare măsură de evoluția elevilor săi din amicalul cu Metaloglobus. Antrenorul echipei argeșene a identificat plusurile, dar și minusurile pe care le are FC Argeș cu o săptămână înainte de startul noului sezon.

Dică își mai dorește încă doi fotbaliști până la începerea campionatului. „O partidă bună făcută de noi, mai ales repriza a doua consider că a fost una foarte bună. Am început jocul prost pentru că am făcut acea greșeală soldată cu gol. Agachi a vrut să dribleze pe 6 metri, dar este un copil și trebuie să învețe din greșelile pe care le face și sperăm să nu se mai repete la meciurile oficiale. Prima repriză a fost una în care am dominat jocul, am avut o posesie bună, dar am suferit în ultimii 25 de metri unde nu am reușit să ne creăm multe ocazii, nu am luat acțiuni individuale unu contra unu. Am jucat și un sistem nou față de meciurile anterioare. Am vrut să văd și în 4-3-1-2 cum ne descurcă. Apoi, în repriza a doua am făcut și cele două schimbări. Am făcut o repriză foarte bună, am reușit să marcăm 3 goluri și ne-am mai creat încă 4-5 ocazii clare de a marca. Am avut o posesie bună, am reușit să luăm acțiuni unu contra unu în ultimii 25 de metri. Sunt mulțumit de ce s-a întâmplat în a doua repriză”, a spus Dică.

„Diferență mare între meciurile amicale și cele oficiale”

Chiar dacă FC Argeș nu a cunoscut gustul amar al înfrângerilor în meciurile de verificare din această vară, Nicolae Dică le cere elevilor săi să rămână cu picioarele pe pământ: „Suntem la un nivel bun pentru momentul în care suntem acum, dar trebuie să ne gândim că au fost doar jocuri amicale. Vor veni și meciurile oficiale, iar atunci apare și presiunea rezultatului. Este diferență mare între jocurile amicale și oficiale. Și astăzi am întâlnit o echipă bună, cu jucători cu mare experiență, jucători care au avut multe meciuri în Liga I și am arătat că suntem o echipă competitivă. Trebuie să facem acest lucru și în campionat și să reușim să ne impunem jocul”.

„Am făcut un grup bun”

Dică spune că, în proporție de 90%, lotul cu care va începe noul sezon este conturat: „Cu siguranță îmi mai doresc măcar doi jucători cu experiență să aducem, dar știți și voi că este foarte greu. Mareu am spus acest lucru. Dacă voi reuși să-i aduc, OK, dacă nu vom merge cu jucătorii pe care îi avem, acești jucători tineri în care eu am încredere, dar trebuie să avem răbdare cu ei. Sunt jucători născuți 96, 97, 99, 2000 și 2003, în care trebuie să avem încredere. Am făcut un grup bun aici și cu siguranâă această echipă va arăta foarte bine în timp”.

Marius Măldărășanu: „Diferența s-a făcut pe greșelile individuale”

Marius Măldărășanu a tras concluziile care se impun după amicalul cu FC Argeș pierdut de echipa sa cu 3-1. Principalul grupării din Capitală spune că diferența a fost făcută de greșelile individuale.

Antrenorul își dorește ca elevii săi să nu mai repete greșelile comise în acest meci: „Felicit FC Argeș chiar dacă este un meci amical. Au câștigat cu un scor mulțumitor pentru ei, dar am încercat să dăm cât mai multe minute și unor jucători pe care intenționez să-i folosesc în prima etapă. Nici acest meci și nici cel cu Dacia Mioveni nu sunt elocvente. Încă mă gândesc ce echipă voi folosi în prima etapă cu Petrolul. Per ansamblu, au fost perioade bune și din partea noastră și din partea Argeșului. Ca și goluri, toate cele patru au fost marcate pe greșeli individuale, dar să sperăm că aceste lucruri le vom regla în perioada următoare”.

„Echipele de tradiție au prima șansă la promovare”

Măldărășanu prevede o luptă foarte aprigă la promovare. Antrenorul Metaloglobusului consideră că lupta pentru intrarea în Liga 1 se va da între 6-7 echipe: „Acest sezon de liga a doua va fi cel mai tare din ultimii ani. Ehipele de tradiție își doresc să intre în prima ligă. Este normal. Sunt foarte multe, dar din păcate intră doar două direct și una merge la baraj. Ca și în anii trecuți, la baraj este cam greu. Diferența există între Liga I și Liga a II-a. În general, echipele care retrogradează, dacă își mențin loturile, au prima șansă, dar au fost schimbări mari la Concordia și Dunărea Călărași. Echipele de anul trecut care s-au bătut până la capăt, U Cluj și Petrolul au șansele lor. Probabil ele sunt principalele candidate. Rapidul, chiar dacă este o nou promovată, a făcut foarte multe transferuri și este o echipă tare. FC Argeș mi-a plăcut cum a arătat. Este mult schimbată, s-a schimbat și antrenorul. ÎșI doresc, dar depinde și de situațía financiară, pentru că în funcție de asta poți completa lotul cu jucători de valoare, însă cum am spus, echipele de tradiție, Petrolul, U Cluj, Rapidul, FC Argeș au prima șansă la promovare. Suporterii își doresc foarte mult, dar nu poți să faci lucrurile peste noapte. După 5-6 etape se vor regla lucrurile și se va vedea echipele care vor duce lupta până la capăt. Noi ne propunem o clasare mai bună ca anul trecut”.

FC Argeș debutează în Liga 2 pe 6 august, într-un meci desfășurat pe teren propriu, de la ora 19:30, cu Ripensia. Metaloglobus joacă duminică, 4 august, acasă, de la ora 13:30, cu Petrolul.

Articol scris de Marius DUINEA

Marius ANGHEL 29 Jul. 2019, 16:41 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă