FC Academica a revenit la antrenamente. Lăzărescu vrea să implementeze modelul olandez la echipa sa

Marius ANGHEL 15 Jul. 2014, 17:57 Pregătiri, amicale
FC Academica a revenit la antrenamente.** Lăzărescu vrea să implementeze modelul olandez la echipa sa

Echipa de fotbal adoptată de orașul Pitești a început pregătirea pentru noul sezon competițional care va debuta pe 30 august. FC Academica Argeș s-a reunit, ieri, la Baza sportivă de la Domnești, sub conducerea antrenorului Marius Baciu. Formația de Liga a II-a se va pregăti în această locație până pe 28 iulie, când va merge în cantonament la Curtea de Argeș, pentru zece zile.   

Singurele noutăți la reunirea lotului au fost Sorin Ispir, căpitanul Concordiei Chiajna, Istvan Szabo de la Metalul Reșița și Florin Popa de la Săgeata Năvodari.

Președintele clubului, Dan Lăzărescu, spune că echipa va fi întărită pentru a reuși promovarea: „Vom aduce mai mulți jucători buni spre a întări lotul. Obiectivul nostru este promovarea în Liga I. Și anul acesta cred că noi meritam să promovăm. Vom miza și pe jucătorii tineri. Chiar acum sunt la o discuție cu Dani Coman pe această temă. Vom face o colaborare și cu Sporting Pitești. În scurt timp, vom sem­na și protocolul de colaborare cu autoritățile locale din Pitești. Chiar astăzi voi înscrie echipa în Liga a II-a. Mizăm și pe un ajutor financiar din partea oamenilor de afaceri din Pitești. Vreau ca jocul e­chipei să fie unul frumos, să avem rezultate, iar în acest fel să aducem oamenii lângă noi. Se poate face alt fotbal decât cel care este acum în România. Modelul meu este cel olandez și voi încerca să-l implementez la această e­chi­pă”.  

„Aducem jucători de calitate”

Oficialul celor de la FC Academica spune că jucătorii care vor veni vor fi de calitate: „În proporție de 80%, la 30 iulie, vom avea lotul stabilit. Perioada de transferuri la Liga a II-a se va încheia pe 28 august, iar până atunci putem face transferuri. Jucătorii pe care îi vom aduce vor fi de calitate și ne vor ajuta să ne îndeplinim obiectivul pe care ni l-am propus”.

Didiță, în staff

Dan Lăzărescu a stabilit și staff-ul tehnic al echipei: „Marius Baciu a fost numit antrenor principal și va fi ajutat de secundul Marcel Abă­lu­ță. Antrenor de portari este Florentin Rădulescu, iar preparator fizic este piteșteanul Dan Didiță. Director tehnic este Ciprian Urican. În scurt timp, în staff-ul nostru vor apărea și alți oameni de fotbal din Pitești”.

Sursa: Curierul zilei

Marius ANGHEL 15 Jul. 2014, 17:57 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă