Lăzărescu nu vrea FC Academica în Seria a II-a: „Nu neapărat pentru că ne-ar fi frică de vreo adversară”

Marius ANGHEL 20 Jul. 2014, 14:47 Liga 2
Lăzărescu nu vrea FC Academica în Seria a II-a:**

După un sezon surprinzător de bun în Liga 2, FC Clinceni se va muta la Pitești, unde speră să umple golul lăsat de dispariția echipei fanion a orașului, FC Argeș. Dan Lăzărescu, președintele noii grupări din Trivale ce se va numi FC Academica Argeș, spune că asocierea clubului fost ilfovean cu „orașul lalelelor” va fi oficializatî în câteva zile, obiectivul fiind readucerea Piteștiului pe harta Ligii 1.

„Despre mutare pot sa va spun ca este realizata. Saptamana urmatoare vor iesi actele. Avem totul parafat cu cei de la Primaria Municipiului Pitesti.

Despre proiecte de viitor, vom aborda campionatul cu un obiectiv foarte clar: promovarea in primul esalon; mai ales ca acum avem in spate un oras cu traditie mare si sunt convins ca si publicul de acolo va veni alaturi de noi. Daca anul trecut, prin faptul ca am jucat bine, ne-am trezit acolo sus, acum plecam cu gandul acesta de a promova.

Echipa pe care o conduc va fi asimilata de pitesteni, deja am discutii cu cativa lideri ai galeriei lui FC Arges. Am inteles ca Primaria va achizitiona culorile si palmaresul lui FC Arges. Acest nume FC Academica Arges a fost impus de conjunctura, pentru ca mai sunt multe alte societati cu numele de FC Arges.

Suntem in discutii cu jucatori buni de Liga 1. Echipa s-a reunit lunea care a trecut, pentru ca noi ne mai reunisem odata, urmeaza sa avem doua meciuri amicale cu cei de la Balotesti, apoi cu Dinamo, pentru ca pe 28 sa plecam in cantonament”, a declarat Dan Lazarescu pentru Sport Total FM, in emisiunea „Fotbal la matineu”.

Din cauza problemelor financiare nu este inca stiut daca toate cele 28 asteptate sa ia startul in noul sezon de Liga 2 se vor inscrie in competitie. Din acest motiv exista posibilitatea ca FC Academica Arges sa fie repartizata in Seria 2 a esalonului, o solutie indizerabila in opinia lui Dan Lazarescu.

„Noi am prefera Seria I, nu neaparat pentru ca ne-ar fi frica de vreo adversara, dar deplasarile ar fi mult mai scurte in seria de est, decat in partea cu Transilvania. Maine (duminica, n.r.) am inteles ca vom sti ce echipe se inscriu. Am inteles ca la Adunarea Generala de pe 12 august se vor sti exact echipele. La noi nu s-a pus niciodata problema situatiei financiare. Anul asta vom avea si sprijinul Primariei”, a spus presedintele clubului.

Împarte stadionul cu SCM Argeșul Pitești

Noua echipa a Pitestiului va evolua pe traditional stadion al urbei, insa cel mai probabil, FC Academica Arges va trebui sa imparta arena „Nicolae Dobrin” cu echipa de liga a treia, SCM Pitesti.

„Si eu am avut niste discutii cu autoritatile locale, stiu de aceasta intentie a dansilor de a continua cu SCM Pitesti. Deocamdata e devreme sa vorbim de o colaborare. Am avut discutii cu autoritatile locale, care o sa-i sprijine, vom lua legatura cu FRF sa nu jucam amandoua in aceeasi saptamana. Din cate am inteles, Federatia trebuie sa tina cont de acest lucru. Stadionul e intr-o stare foarte buna”, a mai adaugat Dan Lazarescu.

Sursa: Sport Total FM

Marius ANGHEL 20 Jul. 2014, 14:47 Liga 2
Pe aceeași temă