Consiliului Local Pitești a votat asocierea dintre oraș și FC Clinceni: „Imagistic sau jurnalistic va evolua sub numele de FC Argeș”

Marius ANGHEL 02 Jul. 2014, 19:28 Liga 2

Marți seară, în ședința extraordinară a Consiliului Local Pitești a fost votată asocierea dintre municipiul Pitești și Asociația CSFC Clinceni și Clubul Sportiv FC Clinceni. În ciuda opoziției consilierilor PDL care s-au abținut de la vot, proiectul a fost adoptat. Asta înseamnă că FC Clinceni va evolua din sezonul următor în Liga a II-a pe Stadionul „Nicolae Dobrin” sub denumirea de FC Academica Argeș.

Acordul de asociere prevede că municipalitatea va pune la dispoziție echipei din Clinceni baza din Trivale, urmând să suporte cheltuielile legate de întreținerea acesteia. Tocmai acest lucru i-a nemulțumit pe unii dintre consilieri care au cerut lămuriri și cu privire la situația echipei de Liga a II-a SCM Pitești. Conducerea Primăriei a spus că echipa nu se va desființa și va funcționa în paralel cu noua echipă a Piteștiului, ca o pepinieră a acesteia.

Păreri contra

Înainte de votul final au existat voci care au ridicat problema denumirii noii echipe, a reprezentării în Consiliul de Administrație, precum și a costurilor întreținerii bazei sportive. „Avem o serie de nelămuriri. Nicăieri în acest raport pe care-l avem în față nu scrie cine plătește utilitățile la stadion. Municipalitatea cu ce se angajează că va contribui? De asemenea, nu ar fi mai bine să mergem pe SCM Pitești, decât să aducem pe FC Academica? Cine-a auzit de acest nume? FC Argeș a reprezentat un nume în fotbalul românesc. Pentru că cei de la FC Clinceni nu au intrat în Liga I, aș propune să amânăm această asociere”, a spus unul dintre consilieri.

„Pas cu pas”

Printre cei care au luat cuvântul s-a numărat și Dumitru Tudosoiu, inspector general ISJ Argeș, acesta exprimându-și favorabil opinia vizavi de venirea echipei FC Clinceni la Pitești. „La educație și la fotbal se pricepe toată lumea… Din punctul meu de vedere, cred că ratarea intrării în primul eșalon a Clinceniului trebuie speculată și cu investițiile de rigoare, nu se știe, poate anul viitor putem accede în Liga I. Este foarte greu să promovezi, dar putem s-o luăm ușor, pas cu pas”, a susținut acesta.

„Vom consolida echipa”

Primarul Tudor Pendiuc s-a arătat încântat de decizia favorabilă dată de consilieri: „Mulțumesc tuturor pentru voturile favorabile. Doar cei de la PDL nu au votat, nu știu exact din ce motive, poate pe considerente politice. Dar ceea ce s-a întâmplat astăzi aici este un prim pas spre normalizarea evoluției fotbalului în Argeș. Chiar dacă echipa va purta altă denumire, imagistic sau jurnalistic va evolua sub numele de FC Argeș. Echipei din Craiova nu i-a fost jenă să pornească din liga secundă? Sau vă mai întreb altceva. Ce-ar mai trebui să facă Spania, Anglia și Portugalia care au plecat de la Campionatul Mondial? Noi nu trebuie să analizăm și să ne bucurăm decât de această oportunitate care ni s-a oferit. Vom avea echipă în liga secundă și veți vedea că lucrurile vor evolua în bine. Luăm echipa din liga secundă, nu chiar de jos, și o vom consolida. Împreună cu acest Dan Lăzărescu, care este un împătimit al fotbalului cum rar mi-a fost dat să întâlnesc, și alături de Primăria Pitești, care pune la dispoziție baza sportivă plus alte resurse legal constituite, suporterii argeșeni, iubitori de fotbal și de spectacol, vor avea ce să vadă. Am încercat anii trecuți să salvăm pe FC Argeș, dar nu am găsit agenți economici dornici să investească în fotbal”.

„Să ne mulțumim și cu eșalonul secund…”

La rândul său, viceprimarul Cornel Ionică a spus: „Ne-am fi bucurat mai mult dacă am fi evoluat în prima ligă, dar să ne mulțumim și cu eșalonul secund. E mai bine decât să nu avem deloc echipă. Stadionul va fi schimbat radical, se lucrează intens și veți vedea cum va arăta. Despre denumirea echipei, noi ne doream alta, dar de la Registrul Comerțului nu ni s-a permis; au fost înaintate vreo 17 variante de denumiri și numai aceasta a fost acceptată. Din punctul meu de vedere nu cred că este un lucru rău să avem echipă în Liga a II-a. Cu FC Argeș nu puteam porni decât din Liga a V-a”.

Sursa: Ziarul Argeșul

Marius ANGHEL 02 Jul. 2014, 19:28 Liga 2
Pe aceeași temă