Farul, pus la colț de Delta! Gache e îngrijorat: „Jocul în sine a fost supărător, n-a mers nimic”

Marius ANGHEL 19 Feb. 2016, 12:36 Pregătiri, amicale

FC Farul continuă evoluțiile oscilante în meciurile amicale. Atunci când nu întâlnește echipe de juniori, gruparea constănțeană care vrea să promoveze în Liga 1 la finalul acestui sezon are reale probleme în fața unor adversari de valoare apropiată. După înfrângerea cu 1-2 în fața celor de la Metalosport Galați și succesul cu 3-1 de marți în fața bulgarilor de la Lokomotiv Gorna Oriahovița, FC Farul a arătat că nu este deloc pregătită pentru reluarea campionatului. În ultimul test, joi, „marinarii” au cedat pe teren propriu cu 1-3 în fața echipei din Liga 3 Delta Dobrogea Tulcea.

Desfășurat pe stadionul Farul, amicalul cu Delta l-a făcut pe antrenorul Constantin Gache să-și pună semne de întrebare în privința capacității jucătorilor săi. Jucătorii constănțeni au jucat slab și s-au văzut conduși încă din minutul 8, atunci când Alexandru Grigoraș a înscris cu un șut din interiorul careului. Bratu (19), Zugravu (34) și Pătulea (39) au ratat cele mai mari ocazii ale Farului din prima repriză, însă cei care au fost mai aproape de gol au fost tot tulcenii, prin francezul Ella, care a trimis mingea în bară.

Debutul părții secunde a fost plin de ocazii de gol. Pătulea (50) și Munteanu (56) au ratat pentru Farul, în timp de frații Crețu, Nicu (57) și Vișan (62),  s-au arătat cei mai periculoși din echipa Deltei. Vișan Crețu (72) nu avea să mai rateze însă și a doua oară și dobrogenii și-au mărit avantajul.

Corcoveanu (76) ar fi putut reduce din diferență dacă nu ar fi nimerit bara, însă Farul a reușit în cele din urmă să înscrie prin ratangiul Pătulea, care a făcut 1-2 dintr-o lovitură liberă. Totuși, rezultatul final a fost 3-1 pentru Delta, asta după ce Claudiu Dragu a punctat în minutul 85 la capătul unei lovituri de colț. Constănțenii au avut însă șansa să înscrie din nou, însă penalty-ul obținut de Corcoveanu a fost expediat peste poartă de Tigoianu (89).

„Înfrângerea ca înfrângere, că se mai întâmplă, dar jocul în sine a fost supărător. N-a mers nimic astăzi (n.r. ieri). Bine că s-a întâmplat la un meci amical, și nu la unul oficial. În perioada de pregătire, apar și astfel de momente, însă nici chiar așa. S-a simțit oboseala acumulată. În privința jucătorilor Under-19, se pare că mai trebuie să căutăm. Nu prea mai este timp însă, asta e problema. E vorba să mai vină un portar și un mijlocaș. S-a cunoscut lipsa de prospețime, dar și faptul că jucătorii au fost cu mintea în altă parte. Eu știu din ce cauză și sper să se rezolve problema, ca ei să se gândească numai la fotbal”, a declarat, citat de Ziua de Constanța, Constantin Gache, antrenorul Farului.

„A fost un antrenament reușit, în care le-am putut da șansa tuturor să joace cel puțin 20 – 30 de minute. Față de ultimul meci, echipa a crescut și sper ca debutul oficial din 2016 să ne găsească și mai bine. Obiectivul nostru e promovarea în Liga a 2-a. Farul e o echipă bună, cu jucători de calitate. Nu pot trage concluzii însă din partidele amicale, pentru că nu cunosc ce s-a lucrat până acum”, a spus și Tibor Selymes, antrenorul Deltei.

FC Farul: I. Dinu (Negrilă 46) – Băjan (Fl. Pătrașcu 46), Fl. Popa, D. Bratu, Murgoci (Bituleanu 46; Benghea 77) – V. Munteanu, Ad. Ionescu, Vezan (Corcoveanu 64), Zugravu (C. Neagu 46) – Tigoianu, Pătulea (cpt.)

Delta Dobrogea Tulcea: Preda (Trandafir 88) – V. Crețu, Cojoc, Ghinea, Jecu – Vieru (Roman 77), V. Apostol (Dajboc 46) – Ella (Miron 53), N. Crețu (cpt.) (Harle 70), Al. Grigoraș (Cl. Dragu 68) – Dobra (Ivănică 56).

Ultimul amical al Farului, programat înainte de restartul Ligii 2, va avea loc sâmbăta aceasta, de la ora 11:00, în deplasare, la Dunărea Călărași.

Foto: Alexandru RAITA

Marius ANGHEL 19 Feb. 2016, 12:36 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă