Farul a pâlpâit în amicalul cu Dunărea Galați

Marius ANGHEL 02 Sep. 2013, 16:16 Pregătiri, amicale

„Marinarii” au susținut, sâmbătă, pe teren propriu, ultimul meci amical înaintea începerii campionatului. După o evoluție foarte slabă, elevii lui Ion Răuță au pierdut cu 2-0.

Divizionarele secunde FC Farul și Dunărea Galați s-au întâlnit, sâmbătă, pe stadionul „Farul”, cu ocazia unei partide de verificare. Disputa le-a revenit oaspeților, care au înscris câte un gol pe repriză, stricându-le elevilor lui Ion Răuță repetiția oficială pentru Liga a 2-a.

Ultimul meci înainte de startul campionatului i-a adus Farului a doua înfrângere din seria disputelor de verificare din această vară. Dunărea Galați, echipă care a ocupat locul opt în ediția trecută (față de 11 – Farul), s-a impus cu 2-0, penalizând evoluția extrem de ștearsă a „marinarilor”. Ion Răuță a folosit  jucătorii: Vl. Neagu – I. Florea (cpt.) (83 Tothăzan), Buzea (46 Bumbac), Răvoiu (63 Buzea), N. Crețu – Nițescu (83 Butoi), Coconașu (70 D. Prodan), B. Nicola (60 Băjan), Ivanovici (46 Silvășan) – Bolat (56 Mansur), Igiroșanu (70 Ghenciu).

Cu mijlocașii Ionuț Florea (căpitanul echipei) și Nicu Crețu folosiți pe alte posturi (fundași laterali), Răuță căutând în continuare soluții pentru înlocuirea pe partea dreaptă a lui Băjan, care nu va juca la debutul Ligii a 2-a, fără agresivitate și incisivitate și fără a reuși să lege jocul, Farul n-a avut nicio șansă în fața oaspeților, care au înscris în minutul 35, prin Cosmin Neagu, cu un șut din afara careului, și au mai ratat două ocazii mari în prima repriză (Gohoreanu – min. 15, Istrate – min. 44, care a bubuit bara din dreapta lui Neagu, de la mare distanță). După ce, în prima parte, jucase cu un vârf împins (Igiroșanu) și cu un om în spatele său (Bolat), Ion Răuță l-a aruncat în luptă din minutul 46 și pe Silvășan, ca al doilea atacant, Bolat trecând mijlocaș stânga, în locul lui Ivanovici. Au mai intrat, ca oameni ofensivi, și Mansur, și Dănuț Prodan, și Ghenciu, însă perioada de secetă din jocul Farului s-a prelungit, iar Dunărea Galați a punctat pentru 2-0 în minutul 73, prin Bâtfoi, care a fructificat cu capul din careu o centrare de pe partea dreaptă a Farului.

Prima ocazie a „marinarilor” a venit abia în minutul 79: centrare Prodan, Silvășan reia cu capul, portarul gălățean respinge în corner. Un minut mai târziu, același Silvășan a ratat din nou ocazia de a puncta, la o învălmășeală în careu. Răvoiu a ieșit de pe teren în minutul 63 din pricina unei accidentări, el fiind înlocuit de Buzea, care fusese schimbat la pauză. Dunărea Galați (antrenor, Ion Balaur) a început meciul în alcătuirea: Olaru – Radu, Hristian, Șomodean, St. Cucu – V. Florea, S. Cucu, Al. Chebac, Gohoreanu – Istrate, C. Neagu. Meciul a fost arbitrat de Claudiu Marcu, asistat de Aurel Onița și Andrei Șuțu.

„Sper să fi fost un duș rece”

La final, Ion Răuță s-a arătat profund nemulțumit de evoluțiua elevilor săi. „Astăzi (n.r. sâmbătă), trebuia să arătăm altfel. Însă, așa cum ne-am antrenat joi și vineri, așa am jucat. Le-am atras atenția jucătorilor asupra acestui lucru. Nu am fost agresivi, am jucat 1 pe 4, am pasat lent și mai mult spre laturile terenului, nu ne-am bătut precum adversarul. A fost un joc foarte modest al Farului, situație în care Dunărea și-a făcut un antrenament bun cu noi. Sper ca acest eșec să fie un duș rece pentru jucători, care să se pregătească altfel. Avem foarte mult de lucru. Echipa e în reconstrucție. Din lotul de anul trecut, au rămas doar opt jucători. Restul sunt noi sau promovați de la juniori. Am făcut mai multe schimbări pe posturi ca să le găsim locul celor doi sub 21 de ani. Credeam că formula de start de astăzi (n.r. sâmbătă) va fi 100% cea din prima etapă, dar acest meci mi-a dat mult de gândit. Încă nu știm unde vom fi programați în etapa de debut, la Buzău sau la Suceava”, a declarat principalul Farului.

În afară de disputa de sâmbătă, „marinarii” au mai jucat în această vară zece amicale: 3-0 cu o echipă de juniori a clubului, 4-1 cu Avântul Comana (Liga a 5-a), 1-2 cu Săgeata Năvodari (Liga 1), 2-1 cu Rapid Fetești (Liga a 3-a), 6-1 și 0-0 cu ACS Callatis 2012 Mangalia (Liga a 3-a), 3-0 și 3-1 cu CFR Constanța (Liga a 4-a), 4-1 cu Dunărea Călărași (Liga a 3-a) și 1-1 cu Unirea Slobozia (Liga a 2-a). În total, au fost șapte victorii, două egaluri și două înfrângeri. Constănțenii au susținut însă și o partidă oficială, în Cupa României, învingând cu 3-1 Viitorul Axintele (Liga a 3-a).

Au anunțat lotul oficial

Cu ocazia partidei cu Dunărea Galați, FC Farul a anunțat și lotul cu care va începe Liga a 2-a, aceasta în situația fericită în care se vor rezolva problemele financiare, iar insolvența va fi plătită pe 6 septembrie, clubul neintrând astfel în faliment.

Lotul lărgit este format din 26 de jucători: 1. George Curcă, 12. Vlăduț Neagu, 33. Robert Dragnea (internațional Under-17) – portari; 2. Robert Băjan (internațional Under-19), 7. Costel Nițescu, 21. Constantin Bumbac, 16. Iulian Răvoiu, 3. Eddy Năstase, 6. Nicolae Buzea, 15. Abdurarazak Mansur, 23. Alexandru Bădașcă – fundași; 20. Ionuț Florea, 8. Cristian Coconașu, 18. Nicu Crețu, 5. Berti Nicola, 27. Enis Bolat, 25. Dănuț Prodan, 14. Ferdi Ghenciu, 4. Silvian Tothăzan, 10. Petre Ivanovici, 19. Constantin Coteanu, 11. Robert Pâslaru, 26. Andrei Tudor – mijlocași; 17. Cristian Silvășan, 9. Silviu Igiroșanu, 24. Georgian Butoi – atacanți.

Față de lotul din stagiunea trecută, numele noi sunt Răvoiu, I. Florea, Bolat (de la Callatis 2012 Mangalia), Mansur, Coconașu, N. Crețu (de la Delta Tulcea), D. Prodan (de la CS Otopeni), S. Tothăzan (de la Chiajna II), Cr. Silvășan (de la UTA) și Butoi (de la Oțelul Galați), în vreme ce Dragnea, Năstase, Bădașcă, Pâslaru, Tudor și Igiroșanu au făcut pasul de la juniorii Farului.

Schema de conducere este alcătuită din: Neculai Tănasă – președinte, Mihai Terzi – vicepreședinte, Cosmin Șișcu – director sportiv. Antrenori sunt Ion Răuță (principal) și Gică Mina (secund și cu portarii), iar maseur este Nicolae Iorga.       

Suporterii Farului au strigat împotriva lui Radu Mazăre

Pe finalul meciului amical FC Farul – Dunărea Galați, suporterii „marinarilor” au scandat contra primarului municipiului Constanța, Radu Mazăre, unii dintre fani respingând și „socialismul constănțean”. Totodată, un ultras farist a strigat pro Hamza Younes, atacantul tunisian al Petrolului care i-a acuzat pe bodyguarzii lui Mazăre că l-au lovit pe plaja de la Mamaia în urma unui diferend pe care fotbalistul l-ar fi avut în apa mării cu primarul. Suporterii Farului au avut și un slogan prin care și-au arătat susținerea față de Roșia Montana, în acest sens postând un mesaj și pe Facebook.

La confruntarea cu Dunărea Galați, fanii au aprins mai multe torțe și fumigene și s-au distrat copios pe seama doctorului echipei oaspete. În prima repriză, la o accidentare a unui jucător de la Dunărea, medicul a alergat de pe margine cu mare viteză, iar în partea secundă, la o nouă intervenție, s-a împiedicat și a căzut pe teren.

Sursa: Ziua de Constanța

Marius ANGHEL 02 Sep. 2013, 16:16 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă