Farul a fost „stins” la Călărași. Trupa lui Răuță conducea cu 2-0 încă din minutul 5

Marius ANGHEL 23 Feb. 2015, 13:07 Pregătiri, amicale
Farul a fost

FC Farul a disputat, sâmbătă, ultimul joc de verificare înaintea începerii campionatului. „Marinarii” au întâlnit în deplasare liderul seriei secunde a Ligii a III-a, Dunărea Călărași, echipă în fața căreia s-au înclinat cu 1-2.
 
Două victorii, un egal și o înfrângere. Acesta este bilanțul FC Farul în partidele de verificare din această iarnă. Eșecul s-a înregistrat sâmbătă, în disputa cu echipa pregătită de fostul principal al Farului, Ion Răuță. Practic, meciul a început de la 2-0 pentru Dunărea Călărași, care a înscris în minutele 1 și 5. Farul a redus din diferență după pauză.
 
După 2-1 cu Axiopolis Cernavodă și Delta Dobrogea Tulcea și 0-0 cu Înainte Modelu, Farul a întâlnit Dunărea Călărași în meciul care a închis seria partidelor de verificare ale constănțenilor. Partida a început însă cum nu se poate mai prost pentru „marinari”, care s-au văzut conduși rapid cu 2-0. Dunărea a marcat primul gol la puține secunde de la începerea partidei, prin fostul jucător al Farului Georgian Butoi, iar apoi și-a majorat avantajul în minutul 5, prin Valentin Alexandru. Farul a revenit pe tabelă în minutul 48, când Dan Ochia a redus din diferență dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri.

2-1 avea să și rămână scorul final, însă, în minutul 75, ambele echipe au avut câte un eliminat, de la Farul văzând cartonașul roșu Alexandru Muscă. În ultimele minute de joc, antrenorii Farului au decis să-l scoată de pe teren pe mijlocașul Monel Cârstoiu, pentru a nu risca o accidentare, astfel că „marinarii” au încheiat partida în opt jucători de câmp.

Ion Barbu: „Eliminarea lui Muscă a fost gratuită”

În meciul de la Călărași, Marian Dinu, Ion Barbu și Gică Mina, antrenorii Farului, au folosit jucătorii: Olaru (Vl. Neagu) – Băjan, D. Ciobanu, Fl. Tudorache (Buzea), Szalkai (Giurgiu) – Al. Grigoraș (Pâslaru), Ochia, Cârstoiu, R. Neagoe (Vieru) – Enciu (Muscă), M. Jianu (Plămadă).

„Am început meciul practic de la 0-2, Dunărea marcând în urma unor grave greșeli defensive ale noastre. Ușor-ușor însă, am revenit în joc, ratând mai multe ocazii, inclusiv singur cu portarul. În cele din urmă, am punctat pentru 1-2 și, deși am dominat în continuare, nu am reușit să mai înscriem. Eliminarea lui Muscă a fost gratuită, expresie a unui arbitraj foarte slab”, a declarat Ion Barbu, antrenorul secund al Farului.

Ion Răuță: „Mă așteptam la altceva”

Antrenorul Dunării, Ion Răuță, a declarat că, în ansamblu, jocul a fost „destul de modest”, neavând un nivel ridicat de intensitate și angajament. „Prima parte ne-a aparținut, clar, nouă. Am dominat, am înscris două goluri și ne-am creat și alte ocazii. După pauză, meciul s-a echilibrat, Farul având chiar o ușoară dominare. Sunt dezamăgit de jocul echipei mele. Mă așteptam la altceva”, a spus Ion Răuță.

Cioinac și Florin Pătrașcu, rezolvați

Auraș Brașoveanu, președintele executiv al Farului, a anunțat că, dintre cei doi jucători care au venit săptămâna trecută la Constanța, a semnat mijlocașul Ionuț Cioinac. Enis Bolat nu s-a înțeles cu șefii clubului și a preferat să meargă la Înainte Modelu, pentru care a și jucat, tot sâmbătă, în amicalul Modelu – ACS Callatis 2012 Mangalia 5-0.

„A semnat Cioinac, dar și Florin Pătrașcu. Am închis lista de achiziții”, a spus Auraș Brașoveanu.

Miercuri, 25 februarie, este posibil ca „marinarii” să participe la un joc-școală, în care să se repete schemele de joc pentru debutul din 2015 în Liga a II-a, care se va produce sâmbătă, 28 februarie, de la ora 11.00, în deplasare cu ACS Berceni.

Sursa: Ziua de Constanța

Marius ANGHEL 23 Feb. 2015, 13:07 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă