Falub: „A fost cel mai bun meci de pregătire”

05 Aug. 2012, 20:48 Pregătiri, amicale

UTA a obținut o remiză în amicalul de sâmbătă dimineață, disputat împotriva celor de la Beckescsaba. Marcelinho a reușit să puncteze golul cu arădenii au egalat, iar prestația per total a utiștilor a fost acceptabilă. Asta în condițiile în care au trecut aproape opt săptămâni de la ultimul joc oficial disputat de gruparea arădeană, iar o parte din cei trimiși pe teren au evoluat și vineri seara, la Mako.

„Cred că a fost cel mai bun meci de pregătire pe care l-am făcut până acum. Drept este că nu am avut norocul să jucăm până acum împotriva unor echipe valoroase, ca în această sâmbătă. Am dat peste adversari agresivi, care și-au dorit foarte mult să câștige. Sunt mulțumit mai ales din punct de vedere fizic, pentru că am încheiat cinci săptămâni grele de pregătire, de antrenamente fizice. E prima dată când jucătorii au evoluat 90 de minute într-un meci, atât vineri cât și sâmbătă”, a declarat Adrian Falub care a mai adăugat: „Am ajuns la un nivel bun corespunzător din punct de vedere fizic, iar acum avem de lucrat tactic și tehnic și la ceea ce înseamnă organizare de joc”.

Obiectivul UTA-ei: minim doi atacanți

După amicalele din această perioadă de pregătire, un lucru este clar. Gruparea arădeană nu și-a găsit încă omul de gol după care tânjește de aproape un sezon, de la despărțirea de Adrian Voiculeț. Weller pare să fie genul lui Galanis, un vârf de atac masiv, dar care are nevoie de multe ocazii pentru a punctat. Marcelinho nu este încă pus la punct cu pregătirea fizică și pare să fie mai mult un jucător de bandă. Hiago a dat semne că poate să fie o soluție pentru ofensiva arădeană, iar Capătă și Miron rămân la capitolul speranțe.

„Avem timp să punem la punct toate lucrurile care nu merg bine acum, mai ales că s-a amânat campionatul. Unii jucători vor pleca după aceste două meciuri de la final de săptămână, pe alții încercăm să îi aducem. Din păcate, ne aflăm acum exact în situația din care am plecat la finalul stagiunii precedente de sezon și anume știm că avem nevoie de atacanți și de un mijlocaș ofensiv. Dacă vrem să fim competitivi în noul sezon, trebuie să aducem doi atacanți. De asemenea, consider că nu mai e nevoie să aducem jucători în probe, ci doar certitudini. Repet, e clar că avem nevoie de doi atacanți”, a declarat Adrian Falub la finalul amicalului de sâmbătă dimineața.

Deocamdată, nu par să existe soluții concrete în curtea „Bătrânei Doamne”, dar amânarea începerii sezonului poate să reprezinte un avantaj pentru conducătorii utiști. Aceștia vor arunca în următoarea perioadă un ochi peste loturile prim divizionarelor, pentru a vedea ce jucători de atac ar putea fi aduși la Arad, ca urmare a nefolosirii lor în prima ligă.

Falub propune un jucător tânăr, de perspectivă

După plecările lui Alin Ignea și Norbert varga, UTA a rămas doar cu Marius Chindriș pe postul de mijlocaș central defensiv. Adrian Falub nu a stat cu mâinile în sân și l-a adus la Arad pe Radu Mărginean. Însă, fostul jucător al celor de la CFR Cluj sau Gloria Bistrița acuză probleme medicale și nu a putut fi folosit până acum în meciurile de verificare. Tocmai de aceea, tehnicianul grupării arădene a aruncat în luptă un tânăr jucător ce a evolua sezonul trecut pentru echipa secundă. E vorba de Cristian Lazea. Acesta a fost folosit titular la confruntarea cu Beckescsaba și a avut o evoluție foarte apreciată.

„E bine în anturajul primei echipe, de la reluarea pregătirilor am fost tot aici. Sper să și joc în acest tur de campionat cât mai mult, să mi se ofere șanse. Cert este că primesc din partea antrenorilor încredere, trebuie să o și confirm”, a declarat tânărul jucător. Acesta a fost trimis în teren din primul minut alături de alt puști în centrul liniei mediene, e vorba de Alexandru Neagu. „Suntem doi jucători foarte tineri, sper să ne înțelegem bine în continuare și să avem evoluții appreciate. E mai greu la acest nivel ca la echipa secundă sau la junior, dar încep să mă obișnuiesc. Eu am debutat la 16 ani în liga a treia, sper ca acum să am ocazia să o fac și în liga secundă. Sunt un jucător cu profil mai defensive, încerc să mă motivez cât mai bine pentru a avea evoluții apreciate”, a mai punctat Lazea.

Cum UTA nu are multe soluții pentru cei doi jucători Under 21 pe care este obligată să îi aibe în teren pe toată durata celor 90 de minute, nu este exclus ca fostul jucător al celor de la Gloria să evolueze în liga secundă pentru UTA.

Sursa: Sport Arad

05 Aug. 2012, 20:48 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă