„Există nemulțumiri, dar e nevoie de o analiză complexă”

01 Dec. 2011, 11:10 Pregătiri, amicale

După 2-2 cu AS Vladimirescu, echipa experimentală a UTA-ei a fost depășită cu 2-1 de ACS Recaș. Vineri, odată cu amicalul cu Făgetul, „alb-roșii” intră în vacanță, însă, înainte de asta, antrenorii și jucătorii așteaptă o discuție clarificatoare cu conducerea clubului, ce a anunțat sancțiuni importante ca urmare a locului 8 ocupat la finalul turului de campionat.

– Roli, v-ați atins scopul cu aceste prime două teste, mergeți aceiași jucători și contra Făgetului?
– Eu zic că da, fiindcă nu am urmărit neapărat rezultatele, ci să le dăm posibilitatea unor jucători tineri dincadrul clubului nostru să ia un prim contact cu echipa mare și să evolueze împotriva unor adversari ce pu probleme. Ați văzut și Recașul, o echipă cu pretenții din Liga a 3-a, bine lucrată, a venit la Arad și ne-a pus probleme. De astfel de meciuri au nevoie fotbaliștii tineri sau mai bine spus cei care cred în ei, în șansa lor de a ajunge profesioniști cât mai repede posibil. Întotdeauna eu și colegii mei de pe banca UTA-ei ne-am îngrijit și ne vom mai îngriji să le dăm șanse acetor tineri care vin din spate și merită să ia pulsul primei echipe.

– Dincolo de tinerii utiști, i-am văzut împreună în centrul defensivei pe Manea și Dubeșetan. Este posibil să vedem acest cuplu de fundași și în campionat?
– Mă bucur că această telenovelă cu cei doi jucători pe care mi i-am dorit de mai mult timp s-a încheiat în sfârșit. Din punctul meu de vedere, cei doi jucători nu au susținut probe în aceste zile, ci pur și simplu le-au ținut locul altor fotbaliști din lot care s-au confruntat cu unele probleme. Îi cunoaștem bine, ambii vor intra în program cu UTA după Anul Nou.

– După cum se vede, încetul cu încetul ați făcut o listă de achiziții, va exista și o așa-zisă listă neagră?
– Până la finalul acestie săptămâni, s-ar putea să venim cu două-trei nume de jucători de care am dori să ne despărțim, dar asta rămâne de stabilit și după antrenamentul de joi și amicalul cu Făgetul.

– Au aflat jucătorii punctul de vedere oficial al conducerii clubului, sau, când vor merge la bancomate, pur și simplu vor lua cu 25% mai puțini bani?
– S-a tot discutat despre acest subiect și sunt convins că până la finalul acestei săptămâni să fie clarificată în vreun fel. Este normal să existe nemulțumiri din partea conducerii după cele întâmplate în acest tur și ele să fie exprimate de față cu toată lumea. Mai cred și că ar trebui să facem cu toții o analiză complexă, să ne raportăm la jucători în funcție de aportul fiecăruia, de minutele jucate și așa mai departe. Eu zic că până vineri, când jucătorii pleacă în vacanță, vom reuși să avem această discuție în familie.

– S-a tot vehiculat un nume pentru perioada de transferuri. Este posibil ca Adi Voiculeț să revină la UTA?
– Personal nu am mai vorbit cu el de ceva timp, dar știu că el are o nemulțumire la Brașov, fiindcă nu joacă. Voiculeț nu poate uita că a făcut cel mai bun an din cariera sa la Arad și, pe undeva, poate și-ar dori să revină aici, însă mai știu și că are unele pretenții pentru asta. Rămâne de văzut dacă se poate face această mutare.

Sursa: Sport Arad

01 Dec. 2011, 11:10 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă