Energeticianul s-a reunit sub comanda „secundului” George Zima! „Greii” rămași la echipă

Marius ANGHEL 14 Jan. 2019, 18:56 Pregătiri, amicale

Rămasă fără antrenorul Bogdan Andone, plecat la FCSB ca „secund” al lui Mihai Teja, Energeticianul a avut, astăzi după-amiază, programat primul antrenament din 2019. Reunirea a fost condusă de „secundul” George Zima, cel care a fost interimar în patru meciuri în timpul acestei primă părți a sezonului.

Echipa finanțată de Nicolae Sarcină s-a reunit în format restrâns la baza proprie din Petrosani, pe terenul sintetic, deoarece gazonul arenei Jiul era acoperit complet cu zăpadă. Antrenorul George Zima a avut la dispoziție toți jucătorii aflați sub contract. Nu au lipsit Vlad Rusu, Vlad Tudorache, Alexandru Neacșa, Cosmin Ionică, Marius Ioniță sau Daniel Lung. În plus, au mai fost prezenți la antrenament doi copii de perspectivă.

„După reacomodarea la efort și testele fizice din prima săptămână vom intra într-o perioadă în care avem ca obiectiv principal pregătirea fizică, pregătire pe care o vom efectua pe plan local”, a spus George Zima, care mai este ajutat de Szolomajer, antrenor cu portarii, și Liviu Rusu, preparator fizic.

Sarcină vrea o echipă omogenă și să reîncerce promovarea în sezonul următor

Energeticianul s-a despărțit în această iarnă de mulți dintre jucătorii pe care i-a avut în prima parte a sezonului, însă, deocamdată, nu a făcut nicio achiziție. Finanțatorul echipei, Nicolae Sarcină, vorbea, pentru Liga2.ro, despre creșterea de jucători tineri și o clasate în zona clasamentului în care se află și acum, cu obiectiv promovarea în următoarea ediție.

„E timp suficient pentru achiziții. Sunt mulți jucători care rămân de la Liga 1. Vrem să punem accent pe jucătorii de 2000, ei sunt viitorul. Ca obiectiv, dacă rămâne pe locurile 7-8 acolo, sunt foarte mulțumit. Să rămânem acolo, să creștem și la anul, de ce nu, să promovăm. Să facem o echipă omogenă de acum, iar la anul să promovăm, fiecare are șansa lui, mai ales dacă va fi votat proiectul patru plus unu (n.r. – patru promovate direct și o echipă care să meargă la baraj), a spus Sarcină, care are mari speranțe de la Alexandru Gîrbiță, Marius Cioiu, Andrei Dragu și Remus Enache, jucători care au 18, respectiv 19 ani.

Cât despre golgheterul Vlad Rusu (28 de ani), finanțatorul Energeticianului spune că are oferte în schimbul cedării sale, însă, deocamdată, nu a luat o decizie. „Îl avem pe golgheterul Vlad Rusu, care este un jucător foarte bun și avem tot felul de oferte pentru el. Am avut și de la „U” Cluj, și Chindia s-a arătat interesat de el, dar avem și oferte din afară pentru el. Avem o ofertă foarte serioasă din afară pentru el, dar contează foarte mult și ce își dorește jucătorul. Mai e timp de transferuri”, a mai declarat Nicolae Sarcină.

După 21 de etape, Energeticianul are acumulate 29 de puncte, e departe de obiectivul promovării și se află pe locul 8. Principalul ei golgheter este Vlad Rusu, autor a 11 goluri în 18 meciuri.

Articol scris de Loredana JUGLEA

Marius ANGHEL 14 Jan. 2019, 18:56 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă