Energeticianul l-a pierdut pe Andone, dar Nicolae Sarcină transmite că echipa are antrenor. Cine conduce primul antrenament din 2019 și ce spune despre o posibilă venire a lui Nicolae Dică

Energeticianul l-a pierdut pe Andone, dar Nicolae Sarcină transmite că echipa are antrenor.** Cine conduce primul antrenament din 2019 și ce spune despre o posibilă venire a lui Nicolae Dică

Energeticianul a rămas fără antrenor, pentru a patra oară în acest sezon, după ce Bogdan Andone (44 de ani) a plecat la FCSB, acolo unde îi va fi „secund” lui Mihai Teja. Echipa se va reuni luni, de la ora 14:00, la stadionul Jiul din Petroșani, iar finanțatorul clubului, Nicolae Sarcină (foto), spune că nu se grăbește să aducă un înlocuitor, fiindcă are deja antrenor.

„Avem antrenor, pe domnul Zima, antrenorul secund (n.r. – George Zima). Acum și-a luat licență”, a spus Sarcină despre antrenorul secund care în acest sezon a mai condus echipa în patru meciuri, două în campionat și două în Cupa României, în care a înregistrat două victorii și tot atâtea înfrângeri.

În schimb, chiar dacă nu a avut rezultate strălucite la Energeticianul, în cele 11 meciuri în care a fost condusă de Bogdan Andone echipa obținând trei victorii, patru egaluri și patru înfrângeri, Nicolae Sarcină are cuvinte de laudă pentru fostul antrenor. „Domn profesor Andone a plecat la mai bine, nu putea să stea la Liga a 2-a când putea să se ducă la Liga 1. Până la urmă, Steaua este simbolul României, FCSB-ul. Asta este viața. E ok. Fiecare vrea să urce mai sus. Bănuiesc că e și altă grilă de salarizare, condiții, e altceva. E un om foarte serios, un om foarte muncitor și va ajunge antrenor mare, din punctul meu de vedere” , a spus, pentru Liga2.ro, omul de afaceri gorjean. Acesta a dat și două exemple de antrenori din Liga 2 pe care îi  urmărește și despre care spune că au demonstrat că se pricep în meseria lor: „Îmi place foarte mult de antrenorul de la Snagov, Balint (n.r. – Laszlo Balint), și de cel de la Chindia (n.r. – Viorel Moldovan). Sunt băieți tineri, care luptă acolo sus. Au demonstrat”.

„Aș fi onorat eu să vină antrenor Nicolae Dică”

În ultimele zile, s-a zvonit că printre antrenorii ofertați să vină la Energeticianul se număr și Nicolae Dică. Sarcină neagă însă că ar fi discutat cu fostul fcsb-ist. „Aș fi onorat eu să vină antrenor Nicolae Dică. E un antrenor foarte foarte bun, de Liga 1 și o să plece în afară 100 la sută. A antrenat Steaua, simbolul României și nu vine el la Liga a 2-a”, a mai spus Nicolae Sarcină. Sursele Liga2.ro spun încă că discuția a avut loc, iar Dică a cerut timp de gândire, cel mai probabil pentru a aștepta oferte mai avantajoase, nu neapărat financiare, ci din punct de vedere al expunerii, trecerea de la FCSB la o echipă din Liga 2 fiind un pas destul de mare înapoi.

Vrea o echipă omogenă și să reîncerce promovarea în sezonul următor

Altfel, Energeticianul s-a despărțit în această iarnă de mulți dintre jucătorii pe care i-a avut în prima parte a sezonului, însă, deocamdată, nu a făcut nicio achiziție, cu toate că luni are programată reunirea. Finanțatorul echipei vorbește despre creșterea de jucători tineri și o clasate în zona clasamentului în care se află și acum, cu obiectiv promovarea în următoarea ediție.

„E timp suficient pentru achiziții. Sunt mulți jucători care rămân de la Liga 1. Vrem să punem accent pe jucătorii de 2000, ei sunt viitorul. Ca obiectiv, dacă rămâne pe locurile 7-8 acolo, sunt foarte mulțumit. Să rămânem acolo, să creștem și la anul, de ce nu, să promovăm. Să facem o echipă omogenă de acum, iar la anul să promovăm, fiecare are șansa lui, mai ales dacă va fi votat proiectul patru plus unu (n.r. – patru promovate direct și o echipă care să meargă la baraj), a mai spus Sarcină, care are mari speranțe de la Alexandru Gîrbiță, Marius Cioiu, Andrei Dragu și Remus Enache, jucători care au 18, respectiv 19 ani.

Cât despre golgheterul Vlad Rusu (28 de ani), finanțatorul Energeticianului spune că are oferte în schimbul cedării sale, însă, deocamdată, nu a luat o decizie. „Îl avem pe golgheterul Vlad Rusu, care este un jucător foarte bun și avem tot felul de oferte pentru el. Am avut și de la „U” Cluj, și Chindia s-a arătat interesat de el, dar avem și oferte din afară pentru el. Avem o ofertă foarte serioasă din afară pentru el, dar contează foarte mult și ce își dorește jucătorul. Mai e timp de transferuri”, a mai declarat Nicolae Sarcină.

După 21 de etape, Energeticianul are acumulate 29 de puncte, e departe de obiectivul promovării și se află pe locul 8. Principalul ei golgheter este Vlad Rusu, autor a 11 goluri în 18 meciuri.

Articol scris de Marius ANGHEL

Pe aceeași temă