Ene a reușit un hattrick pentru FC Brașov în amicalul cu FC Râșnov. Stere e nemulțumit: „Mai vreau câțiva jucători”

Marius ANGHEL 22 Jan. 2016, 15:15 Pregătiri, amicale

FC Brașov a încheiat cantonamentul din Poiana Brașov cu un meci amical disputat vineri, la Râșnov, cu formația locală care evoluează în Liga a 4-a. Pe un teren acoperit cu un strat gros de zăpadă, elevii lui Mihai Stere s-au impus cu scorul de 3-0, toate cele trei goluri fiind marcate în prima repriză de atacantul Daniel Ene într-un interval de doar 15 minute!

Ene și-a început recitalul în minutul 13, când a reluat cu capul din apropiere, după un corner executat de Rusu. Stegarii și-au mărit avantajul în minutul 26, după o fază identică, cu Ene la finalizare, dar cu Horia Popa pe post de servant. Scorul final a fost stabilit în minutul 28, după un penalty obținut de Livan și transformat cu siguranță de același Ene. Cerlincă a încasat sigurul cartonaș galben al meciului din partea arbitrului Florin Ghimbășan, după un fault dur în finalul primei reprize. Marian Nicolae a ratat o ocazie uriașă pentru gazde de a reduce din diferență, însă bara l-a salvat pe Mutu (45)!

În partea secundă, Stere a schimbat primul „11″, Buga a fost reprofilat fundaș dreapta, Pamfile a jucat fundaș central, iar Adrian Martoncă, un mijlocaș de 24 de ani, trecut și pe la Farul, a încercat să-l impresioneze pe antrenorul brașovean.

Costel Adrian Martoncă a declanșat un scandal uriaș în vara trecută, atunci când l-a acuzat pe antrenorul lui Gaz Metan Mediaș, Ion Balaur, că i-ar fi cerut 5.000 de euro pentru a-l introduce în lot! Martoncă a fost în vara trecută la Mediaș în probe, dar staff-ul tehnic nu l-a păstrat în lot.

La fel ca și în prima repriză, stegarii au controlat autoritar jocul, însă Matei, Codoban, Martoncă, Andor și Avram au ratat marile ocazii.

Stere: „Nu sunt mulțumit de lotul pe care îl am acum la dispoziție”

Antrenorul lui FC Brașov, Mihai Stere, a declarat la finalul amicalului cu FC Râșnov, că nu este mulțumit de lotul pe care îl are acum la dispoziție, astfel că așteaptă în continuare jucători. „Sunt foarte mulțumit de modul în care au răspuns jucătorii în acest acest cantonament în care ne-am axat pe pregătirea fizică. Amicalul cu FC Râșnov a fost un test util pentru noi, mai ales că nu am lucrat cu mingea până acum. Nu sunt mulțumit de lotul pe care îl am acum la dispoziție, mai vreau câțiva jucători. Următoarele meciuri amicale ne vor arăta de câți jucători mai avem nevoie. Postul de fundaș central este unul deficitar, dar nu vreau să mă grăbesc, pentru că vreau să i-au decizia cea mai bună pe acest post. Sper ca Daniel Ene să nu se oprească aici cu cele trei goluri marcate. Mi-aș fi dorit să marcheze mai mulți jucători. Îmi doresc ca de la jocul următor să văd o creștere. Vreau să-i văd în continuare pe jucători receptivi, pentru că de luni vom începe să lucrăm cu mingea”, a declarat Stere, citat de Monitorul Expres.

După amicalul de la Râșnov, „stegarii” au primit liber până luni. Următorul meci de pregătire este programat miercuri, la Brașov, cu AFK Csikszereda Miercurea Ciuc, echipă pregătită de Robert Ilyeș.

FC Brașov – FC Râșnov 3-0 (3-0)
Daniel Ene 13, 26, 28 (penalty)

FC Brașov (prima repriză): Mutu – Cerlincă, Istrofor, Poverlovici, Săftescu – Horia Popa, Alupoaie, Vlad Munteanu, Livan – Ene , Rusu
FC Brașov( repriza secundă): Căucă (75 Tănase) – Buga, Istrofor (65 Cerlincă), Pamfile, Negotei – Andor , Pană, Avram, Martoncă – Codoban, Matei

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)
Foto: Lucian Dudaș

Marius ANGHEL 22 Jan. 2016, 15:15 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă