Egalul Energeticianului cu Horezu l-a neliniștit pe Zima: „Ne-a arătat încă o dată unde avem probleme”. Antrenorul crede însă într-o transformare la meciul cu „U”

Marius ANGHEL 18 Feb. 2019, 16:32 Pregătiri, amicale

Energeticianul a disputat, sâmbătă, pe teren propriu, ultimul meci de verificarea înainte de reluarea campionatului Ligii 2, iar trupa care joacă la Petroșani a dat piept cu gruparea din liga a treia antrenată de Florin Matache, Flacăra Horezu. Scorul final a fost unul de egalitate, 2-2, după ce gazdele au fost conduse cu 2-0, dar au avut o revenire spectaculoasă.

Vlad Rusu și Alex Petruș au fost autorii golurilor revenirii pentru Energeticianul.

„A fost un ultim test înainte de primul joc oficial, care ne-a arătat încă o dată unde avem probleme. Am întâlnit o echipă pragmatică, care ne-a taxat la singurele lor ocazii importante, pe când noi am ratat șapte ocazii mari. Suntem în creștere din punct de vedere al vitezei de joc și am arătat mult mai bine ca atitudine individuală, reușind să revenim de la 0-2. Nu sunt liniștit în urma acestui joc, dar am încredere 100 la sută în băieți că vor face un meci mare sâmbătă, cu „U” Cluj, și implicit un rezultat pozitiv”, a spus antrenorul George Zima.

În acest ultim test, George Zima a utilizat jucătorii: Axinte – Petre, I. Guiti, D. Lung, Dragu – Gunie, Gîrbiță, Cenaj, Cl. Petruș – Cioiu, Vl. Rusu. După pauză au intrat: C. Dică, Marinoiu – Tudorache, Misăraș, Voicu, R. Sandu, Al. Petruș, Iovu, Neacșa, Roșca și Ionică.

La amicalul Energeticianului cu Flacăra Horezu, în tribune au stat și au spionat și reprezentanți ai Universității Cluj, primul adversar din meciurile oficiale din 2019.

Eforturi supraomenești

Altfel, terenul mare din complexul sportiv Jiul a fost curățat în doar două zile de mormanele de zăpadă și este de nerecunoscut.

Peste15 oameni aduși de la Târgu Jiu de președintele clubului Energeticianul, Alin Zgripcea, au făcut eforturi uriașe pentru a îndepărta zăpadă căzută în cantități mari pe stadionul Jiul. Cu lopeți, utilaje, dar și cu o mașină de teren, echipa coordonată de Alex Cioara, responsabil cu ordinea și securitatea clubului, a făcut ca terenul să arate ca o masă de biliard.

„Am muncit mult și rezultatul se vede. Gazonul arată bine, în ciuda cantității mari de zăpadă care a fost”, a spus Alex Cioara.

Teren este pregătit pentru confruntarea importantă pe care Energeticianul o va avea sâmbătă, de la ora 13:00, cu „U” Cluj.

Articol scris de Loredana JUGLEA

Marius ANGHEL 18 Feb. 2019, 16:32 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă