Echipa lui „Vioară”, victorioasă în fața Dunării

Marius ANGHEL 19 Aug. 2013, 11:35 Pregătiri, amicale

Gloria Buzău și-a continuat sâmbătă seria meciurilor de verificare din această vară întâlnind, pe teren propriu, Dunărea Galați. Echipa din Crâng a făcut cel mai bun joc de până acum, dar, în ciuda ocaziilor create, s-a impus la limită, scor 1-0.

Unicul gol al partidei a fost marcat în prima repriză de fundașul Bârsănel (27), care, aflat pe fază, a trimis în poartă mingea respinsă de un adversar. La următoarea acțiune ofensivă, gazdele își puteau dubla avantajul însă cele două șuturi consecutive, din apropiere, ale lui Pușcașu (29) nu și-au atins ținta. Buzoienii au plecat la cabine cu avantaj minim, pe care și l-au păstrat până la ultimul fluier al arbitrului, trecându-și astfel în cont victoria.

După meci antrenorul Gloriei Buzău, Viorel Ion, a declarat: ,,Sunt foarte mulțumit, cel puțin de jocul prestat în prima repriză mai ales că noi încă ne aflăm în perioada de acumulări. Primul unsprezezece este aproape de ceea ce îmi doresc eu la Gloria Buzău și mă bucur că am reușit să înscriem dar ne-am creat și alte ocazii de gol. Am avut în față o adversară care are în componență jucători cu experienți, dar important este că am obținut victoria. Așa cum a spus un antrenor pe care îl respect foarte mult, Emerich Ienei, victoriile trebuie să aducă victorii”.

„A fost un joc bun, care ne-a arătat la ce nivel ne aflăm. Deficiențele semnalate vom încerca să le eliminăm în cele trei săptămâni rămase până la startul în noul sezon”, a declarat antrenorul dunărenilor, Ioan Balaur.

Tehnicianul echipei din Crâng a început partida cu următorul unsprezece: Gherasim – Cucu, Bârsănel, Dăniță, Agache, Voicu, Marcu, Mihăescu, Burlacu, Pușcașu, Verdeș. Pe parcurs au mai evoluat: Sârbu, Vlaicu, Diego, Zamfir, Muscalu, Bobe, Zăinescu, Boghian și Cocârlă.

Dunărea: Olaru – Radu, Manea, Șomodean, Sorin Cucu – Apostol, Chebac – Moise, Drăgan, Istrate – Neagu. Au mai jucat: Abraham, Marus, Hristian, Stelian Cucu, Sfrișan, Asanache, Comșa, Cenk, Voicu Florea, Gohoreanu și Bâtfoi.

Antrenorul cu portarii al Gloriei și un ziarist, arbitri de ocazie la amical

Din cauza unor probleme de comunicare, la ora începerii amicalului dintre Gloria Buzău și Dunărea Galați (1-0) la terenul de joc au fost prezenți doar doi arbitri, Valentin Liscănoiu și Cătălin Trifan. Aceștia au dat mai multe telefoane pentru a găsi un coleg pentru completarea brigăzii, dar totul a fost în zadar. Până la urmă a fost găsită însă o soluție.

Pentru a nu se mai pierde timp s-a convenit ca la una dintre tușe să oficieze chiar antrenorul cu portarii al echipei din Crâng, Mihai Barbu. Acesta a jucat rolul de asitent destul de bine, până la jumătatea primei reprize, când a fost înlocuit însă tot de un arbitru de ocazie și anume de un ziarist! Nici acesta din urmă nu a dus meciul până la capăt, deoarece la pauză a apărut un arbitru asistent cu patalama la mână, George Belu, care astfel a completat brigada.

Articol și foto de Adi SOARE

    
 

Marius ANGHEL 19 Aug. 2013, 11:35 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă