Echipa lui Rică Neaga, sparring partner pentru FC Brașov. „Stegarii” au făcut scor de tenis cu echipa sebișeană

Marius ANGHEL 02 Feb. 2016, 19:30 Pregătiri, amicale

FC Brașov a câștigat, marți, lejer, amicalul cu Național Sebiș, echipă de Liga a 3-a pregătită de fostul stelist Rică Neaga. Brașovenii s-au impus cu 6-1 (2-1) prin golurile marcate de Matei (40, 45), Istrofor (47), Rusu (57), Horia Popa (75) și Pană (86), în timp ce pentru oaspeți a marcat Cherecheș în minutul 34.

La scorul de 6-1, Rusu a ratat un penalti obținut de Horia Popa. În amicalul de astăzi, Stere nu a putut conta pe serviciile jucătorilor Livan, Poverlovici și Ene, toți accidentați.

„Pot spune că sunt mulțumit de evoluția băieților în acest meci. A fost o continuare a jocului bun pe care l-au făcut și la Chiajna cu Rapid. Din păcate, în ultimele zile au apărut câteva accidentări în lot, dar asta face parte din sport, trebuie să le luăm ca atare. Sper ca jucătorii accidentați își vor reveni cât mai repede. Avem discuții cu jucătorii pe care îi mai dorim. Mai am nevoie de cel puțin un fundaș central, de un junior și poate chiar de un portar”, a declarat, pentru Monitorul Expres, Mihai Stere.

„Am făcut o primă repriză bună, mai bine spus 40 de minute. Am și marcat, am riscat de puține ori în apărare, iar apoi, pe fondul oboselii acumulate ca urmare a antrenamentelor foarte tari din cantonament, am încasat destul de multe goluri. Chiar eu le-am spus la un moment dat fotbaliștilor să-și dozeze efortul fiind în plină perioadă de acumulări fizice. În schimb, ca atitudine mi-au plăcut toți, spre deosebire de meciul cu Mioveniul. Dacă acum două zile i-am criticat, acum chiar îmi doresc să-i felicit.  Pare paradoxal având în vedere scorul mare la care am pierdut, dar de data aceasta jucătorii au vrut…Au vrut, dar nu au putut mai mult astăzi, împotriva unei echipe foarte bune, cu pretenții de Liga 1. În ciuda scorului sever, nu-mi fac griji pentru viitor. Această echipă va arăta bine din toate punctele de vedere începând din prima etapă de campionat”, a spus, pentru Sport Arad, antrenorul sebișenilor, Adrian Neaga.

FC Brașov – Național Sebis 6-1
Matei (40, 45), Istrofor (47), Rusu(57), Horia Popa (75), Pană (86) – Cherecheș (34)

FC Brașov (prima repriză): Mutu – Buga, Istrofor, Săftescu, Alupoaie – Avram, V. Munteanu, Codoban, Coman – Andor, Matei
FC Brașov (repriza secundă): Căucă – Buga, Istrofor, Roșu, Vlad Munteanu (60 Negotei) – Cerlincă, Pană, Codoban (70 Alupoaie), Coman (55 Horia Popa) – Andor, Rusu
Antrenor: Mihai Stere

Național Sebiș: Bujor – Radu, Țoca, Neacșu, Cherecheș – Zurbagiu, Avramescu – Rus, Mihuța, Susan – Negoescu. Au mai evoluat: Lazea, Rădulescu, Tomșa, Stupu, Bogdanovici, Dăruială

Următorul meci de pregătire al „stegarilor” este programat vineri, de la ora 10.30, tot pe terenul sintetic de la „ICIM”, cu Unirea Jucu, o altă echipă de Liga a 3-a. Sebișul are programat un amical și mâine, în nocturnă, la Miercurea Ciuc, cu divzionara a treia pregătită de Robert Ilyeș, AFK Csikszereda.

Daniel Ene, ultimul accidentat

Altfel, după ce săptămâna trecută Livan, Pamfile și Poverlovici au căzut victime terenurilor sintetice, ieri o nouă accidentare teribilă a lovit lotul „stegarilor”. Aflați la antrenament pe terenul sintetic de la baza sportivă ICIM, jucătorii au rămas blocați în momentul în care atacantul Daniel Ene s-a accidentat la genunchi. „Mi-a trosnit genunchiul! Efectiv am rămas cu piciorul blocat pe sintetic. Asta îmi mai lipsea acum. Sper din tot sufletul să nu fie ceva grav”, a povestit Ene episodul nefericit de la antrenamentul de ieri.

Danile Ene va face investigații medicale suplimentare, pentru ca medicii să dea un verdict clar în privința accidentării. Atacantul are toate motivele să se considere ghinionist: traversa o formă excelentă, iar în amicale este golgheterul echipei cu patru goluri marcate. Antrenorul Mihai Stere a declarat „parcă suntem blestemați. Făcusem o pregătire excelentă în cantonamentul din Poiana Brașov, dar în ultima săptămână am pierdut patru jucători, Livan, Pamfile, Poverlovici și acum Ene, toți accidentați pe terenuri sintetice. Chiar îmi pare rău, sper să nu fie vorba de accidentări grave și să pot conta pe ei cât mai repede”, a precizat Stere.

Articol scris de Adi MARICA
Foto: Bogdan Bălaș (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 02 Feb. 2016, 19:30 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă