Dus rece pentru Conpet în „Ștefan cel Mare”!

Marius ANGHEL 25 Feb. 2013, 14:08 Pregătiri, amicale
Dus rece pentru Conpet** în

Desfășurarea meciului dintre Dinamo II și Conpet a fost ca o… telenovelă, vremea schimbând de 4-5 ori planurile celor două echipe, care ar fi dorit să joace acest amical „pe iarbă”, pe cât posibil. După ce s-au căutat vreo trei variante (Matizol, Strejnic și Târgșor), toate devenite impracticabile din cauza ploii căzute din belșug, prahovenii au mers la București, pentru a juca pe terenul sintetic din Complexul „Ștefan cel Mare”, acest penultim test de dinaintea startului în retur.

Partida în sine a fost una destul de anostă, cu puține faze de poartă clare, de ambele părți, echipele părând „crispate”, o explicație fiind și vremea total neprielnică, ploaia, vântul și frigul, fiind tot atâtea scuze.

Cu o echipă compusă în mare parte din juniori, e drept, unii dintre ei cu perspective, internaționali ai categoriei de vârstă din care fac parte, Dinamo II a readus cu picioarele pe pământ gruparea din Strejnic, fostul dinamovist, Forin Pârvu plecând învins și… supărat. Asta pentru că, exprimarea elevilor săi a fost sub așteptări, cu o posesie prea puțin periculoasă pentru poarta adversă, în propria jumătate de teren, cu foarte puține mingii „utile” atacului, distribuite de cei doi mijlocași centrali, Pripu și Petre, și cu o consistență redusă în atac, unde fazele periculoase la poarta fostului portar petrolist -Râmniceanu, au putut fi numărate pe degete.

Conpet a irosit câteva superiorități numerice, în atac, și o bună ocazie de a deschide scorul, prin Huza, în prima jumătate de oră a jocului, după care, Dinamo II a dat gol la prima fază „adevărată”, în chiar penultimul minut al primei reprize, o deviere subtilă, printre fundașii prahoveni lăsându-l pe Lemac în poziție favorabilă de gol, pătrunderea acestuia finalizându-se cu mingea în plasă, deși, șutul, din unghi dreapta, nu a fost chiar imparabil.

În partea secundă, după o bară a lui Ioniță, din lovitură liberă (minutul 60), Burnea a desprins satelitul lui Dinamo, prin golul de 2-0, „plecat” tot de la o pasă inspirată a aceluiași Lemac, fără îndoială, vârful de 18 ani al „câinilor” fiind un fotbalist foarte, foarte interesant, cel puțin în acest meci, în care a avut destule realizări.

Nu același lucru se poate spune despre jucătorii Conpetului, care au suferit un „duș rece”, la propriu și la figurat, pentru elevii lui Florin Pârvu șansa „revanșei” fiind săptămâna aceasta, vineri, când are loc ultimul amical al iernii, cu Progresul Cernica.

Venit, văzut, plecat

În partida cu Dinamo II, Florin Pârvu l-a testat, o repriză, și pe fundașul dreapta Cosmin Calu. Acesta are în „CV” trecerea pe la Chindia Târgoviște, unde a și debutat în eșalonul secund, ultima dată find legitimat la Gloria Buzău. Născut în 1992, Calu a fost format la Școala „Gică Popescu”, interesant fiind că, tatăl său, la 44 de ani, încă mai cochetează cu fotbalul, jucând în „județ”, la Dolj, ultima dată fiind legitimat la Amaradia Melinești!

Calu nu va fi păstrat însă de Pârvu, după prestația sa din meciul cu Dinamo II, dar, totuși, la gruparea din Strejnic, este foarte posibil să mai apară una-două noutăți în lot.

Dinamo II București – Conpet Ploiești 2-0 (1-0)
Stadion: „Dinamo”, sintetic. Au marcat: Lemac (44), Burnea (72).

Dinamo II: Râmniceanu – Dobrosavlevici, Nae, Ioniță, Burnea – Cazacu, R. Stănescu, D. Buia, Jugaru – Balint, Lemac. Au mai intrat: Muțiu – L. Cristea, Nedelcearu, Ciobanu, Crețu, Zeciu. Antrenor: Silviu Ion

Conpet: Bica – Mușea, Moroiță, Badea, Frâncu – Catană, G. Petre, Pripu, C. Munteanu – Huza, Abba. Au mai jucat: Nedelcovici – Herea, Lică, Dr. Gheorghe, C. Calu, Manea, Jipa, A. Ștefan. Antrenor: Florin Pârvu.

Au arbitrat: Robert Stanciu – Emil Mateescu, Cătălin Popovici.

Articol scris de Marian DIMA

Marius ANGHEL 25 Feb. 2013, 14:08 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă