Duș rece cu bihorenii! Șoimii Pâncota s-a înclinat în fața Luceafărului Oradea

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 05 Aug. 2015, 19:12 Actualizat: 05 Aug. 2015, 19:13 Pregătiri, amicale

După o divizionară secundă, UTA și una din primul eșalon județean, Crișul, Ionuț Popa a ales o formație de Liga a 3-a ca partener de întrecere pentru elevii săi. Luceafărul Oradea are planuri mari pentru noul campionat și a dat o replică foarte bună pe terenul din Podgorie.

Practic, bihorenii le-au ținut în șah pe gazde timp de 45 de minute. Posesia superioară a „șoimilor” nu s-a concretizat și prin ocazii, atacurile oprindu-se undeva la 25-30 de metri de poarta adversă. Singurul deranj în careul Luceafărului a venit după o centrare de pe dreapta a lui Oprea, la care – însă – nici Leucuța și nici Pirtea, scăpați de marcaj, nu au ajuns.

Bihorenii au început mai bine partea a doua și au deschis tabela după o acțiune șnur pe partea stânga, finalizată de fostul fotbalist al lui ACU, Bala. Pascariu a egalat 10 minute mai târziu cu o lovitură de cap după o lovitură liberă bătută de Cuedan, însă tot Bala i-a readus pe „luceferi” în avantaj. Putea fi 1-3, dar Modan a ratat din poziție de singur cu portarul Bordea. Nici jucătorii veniți de pe bancă pentru „alb-negrii” nu au adus plusul pe faza de cosntrucție și atac, astfel că pîncotanii pierd al doilea amical al verii, după 0-1 cu UTA.

Ionuț Popa a folosit următoarea formulă de echipă: Sălăjan (46 Bordea) – Doda (78 Dan), Pascariu, Rusu, Siminic – Issa (76 Lazea), Fuchs (64 Pavel) – Oprea (60 A. Leucuța), Cuedan, Pirtea (79 Farcaș) – A. Leucuța (46 Marin).

De menționat că „șoimii” au făcut un antrenament destul de solicitant marți dimineața. Sâmbătă, divizionara secundă evoluează tot în fața unei echipe din județul Bihor. La Sînandrei, Ionuț Popa se întâlnește cu fostul său elev de la FC Bihor și Poli Iași, Ciprian Dianu, cel care o antrenează acum pe divzionara a patra, Crișul.

Mitu: „Desfășurarea amicalului cu Luceafărul, influențată de antrenamentul tare de marți dimineață”

Oarecum surprinzător, Șoimii Pâncota a pierdut amicalul testul de pe teren propriu cu o formație dintr-un eșalon inferior. Luceafărul Oradea s-a impus cu 2-1 în Podgorie, după dubla lui Balla, fostul mijlocaș al celor de la ACU, intrat cu forțe proaspete în teren după pauză.

În schimb, „alb-negrii” nu au operat prea multe schimbări într-o formulă de start și așa obosită după exercițiile fizice de ieri dimineață. „Băieții au alergat o oră și ceva, inclusiv cu săculeți de nisip la glezne. E normal să apară oboseala. De fapt, s-a văzut că atâta timp cât ne-au ținut motoarele, adică pe parcursul primei reprize, s-a jucat destul de bine. Apoi, ei au venit cu forțe proaspete de pe bancă, ne-au surprins de două ori și asta a fost. Nu suntem deloc îngrijorați. În această fază a pregătirii, sunt importante antrenamentele, acumulările fizice și mai puțin rezultatele”, consideră Dumitru Mitu, veteranul „șoimilor” cu atribuții de antrenor secund la Pâncota.

În această vară se fac 23 de ani de primul sezon al lui „Bebe” Mitu în Liga a 2-a. „La 17 ani jucam la Metalul București, cum trece vremea”, spune fotbalistul care de-a lungul carierei sale a bifat echipe importante ca UTA, Osijek, Dinamo Zagreb, Panathinaikos Atena (cu care a evoluat și în Champions League), Rijeka sau CFR Cluj. „Trebuie să recunosc că nu mă mai pregătesc la capacitate maximă, deci nu voi putea duce un meci de la un capăt la altul. Dar 30-35 de minute mai pot duce, când Mister consideră că e nevoie de experiența mea. În plus, avem destui fotbaliști buni în lot, stăm bine inclusiv la capitolul juniori. În mod normal, va fi un an mai bun decât precedentul, dar nu-mi place să fac pronosticul. Va trebui să demonstrăm pe teren că am învățat din greșelile campionatului trecut și suntem mai buni acum”, a declarat mijlocașul ofensiv de 40 de ani.

Sursa: Sport Arad

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 05 Aug. 2015, 19:12 Actualizat: 05 Aug. 2015, 19:13 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă