Dunărea Galați a câștigat la scor de neprezentare amicalul cu Conpet Cireșu!

Dunărea Galați a câștigat la scor de neprezentare amicalul cu Conpet Cireșu!

Sâmbătă dimineață, începând cu ora 11, terenul II al Sadionului „Dunărea” din Galați a fost gazda meciului de verificare dinre divizionara secundă Dunărea Galați și divizionara a treia Conpet Cireșu. Parida a fost una în care ambele formații au făcut mare risipă de efort, iar la capătul celor 90 de minue gălățenii s-au impus cu scorul de 3-0 (2-0).

Chiar dacă a fost un joc amical, ambele echipe s-au tatonat mai întâi, dar nu înseamnă că nu au apărut ocaziile de gol! Prima mare siuație de deschide scorul i-a aparținut lui Marius Matei, care nu l-a putut învinge pe Soare, chiar dacă se afla singur cu portarul brăilean (min. 6)! După o altă ocazie irosită de același jucător (min.16), gălățenii au reuși totuși deschiderea scorului în minutul 18: Cucu a prins un „trasor” de pe la 20 de metri și mingea s-a dus în plasa porții brăilene, dar după ce în prealabil a lovit bara transversală a porții apărate de Soare: 1-0!

Gruparea antrenată de Vasile Darie și Ionel Ivan a revenit rapid în joc și a ratat egalarea prin Crăciun (min 16) și St. Nicoliță (min. 26), care au ratat din poziții favorabile! Nu a fost 1-1, dar, în schimb, s-a făcut 2-0 în minutul 32: Menghia a centrat perfect în careu pentru Marius Matei, care și-a pus capul la bătaie și l-a învins pentru a doua oară pe portarul brăilean!

Repriza secundă a fost iarăși una foarte disputată, dar de punctat n-a făcut-o decât gruparea antrenată de Costel Enache în minuul 60: Moroșanu a centrat perfect în „gura porții”, iar Bâtfoi a pus latul perfect și a stabilit scorul final.

Chiar dacă „cireșarii” ar fi meritat golul de onoare, acest lucru nu s-a întâmplat, deoarece Niță (8), Bogoș (66) și Ghe. Marcel nu au găsit drumul spre un gol!

După meci, Vasile Darie, antrenorul celor de la Conpet Cireșu, ne-a spus: „Am întâlni o echipă foarte bună, dar cred că băieții mei au reușit să dea o replică pe măsura adversarului, chiar dacă scorul la care am pierdut este prea sever! Cred că meriam și noi cel puțin un gol, dar acum asta este. Din păcate penru noi, nu mai avem deocamdaă niciun meci amical, dar sper că vom mai găsi vreun partener de anrenament, măcar unul din liga a IV-a!” – a comentat succint tehnicianul brăilean.

La rândul său, Auraș Brașoveanu, președintele grupării gălățene, a avut numai cuvinte de laudă la adresa brăilenilor: „A fost un meci plăcut ochiului în care ambele echipe și-au văzut de jocul lor, iar brăilenii merită felicitați pentru faptul că au ieșit la joc, atât câ au putut ei și-i felicit pentru acest lucru!”

Pentru Dunărea Galați urmează acum alte două meciuri amicale: miercuri la Dunărea Călărași și sâmbăta viitoare pe terenul echipei Oțelul II Galați!

Dunărea: Miron – Radu, Panait, Șomodean, S. Cucu, Menghia – Ș. Cucu, Asanache, Gohoreanu – Matei, Neagu (în prima repriză); Costea – Sfrijean, Neagu, Ghiocel, Blănaru – Moroșanu, Comșa, I. Valentin. Cenk – Bâtfoi, Drăgan (a doua repriză). Antrenor: Costel Enache.

Conpet Cireșu: Soare – Dumitrașcu, Preda, Ilie, Cireașă – Bogoș, Ghe. Viorel, Crăciun, Niță, Nicoliță, Radu Alin. Au mai jucat: Ciupercă, Grozea, Vârlan, Ghe. Marcel, N. Gabriel. Antrenor: Vasile Darie și Ionel Ivan.

Într-un alt meci de verificare jucat astăzi dimineață la Călărași, Dunărea din localitate a învins cu 2-0 (2-0) pe divizionara secundă CF Brăila!

Articol scris de Marcel SÂNPETRU

Pe aceeași temă