Dunărea a făcut instrucție cu Cireșu! Gălățenii au câștigat cu 6-2

Marius ANGHEL 20 Feb. 2013, 16:28 Pregătiri, amicale
Dunărea a făcut instrucție cu Cireșu!** Gălățenii au câștigat cu 6-2

Astăzi dimineață, pe terenul sintetic al stadionului „Dunărea” din Galați, aflat în imediata vecinătate al terenului mare, a avut loc partida de verificare dintre divizionara secundă Dunărea Galați și liderul ligii a IV-a brăilene, Conpet Cireșu. Meciul în sine a fost unul extrem de viu disputat, cu multe faze de gol la ambele porți, la capătul căruia echipa antrenată de Vali Stan s-a impus cu un categoric 6-2 (2-1).

„Cireșarii” au fost cei care au deschis scorul în minutul 23, atunci când Radu Alin a fructificat cu un șut pe colțul lung al porții apărate de Olaru, o rapidă acțiune de atac a brăilenilor: 0-1. Avantajul oaspeților nu a durat decât patru minute, pentru că Voicu a șutat de la vreo 14-15 metri pe colțul lung al porții apărate de Stoica restabilind egalitatea: 1-1 (min. 27).

   Gălățenii au preluat apoi conducerea în minutul 32, după reușita lui Florea, cel care a trimis în poarta brăileană o minge venită din lovitura de colț executată de Grosu: 2-1. Dar rezultatul pauzei putea fi unul mult mai mare, dacă Apostol, Chipirliu, Florea (de la Dunărea Galați) Pavel, Crăciun, sau Nicolae Viorel (de la Conpet Cireșu) nu ar fi ratat ocazii destul de bune de a marca.

   După pauză, tot gălățenii sunt vioara întâi, iar în minutul 50 Chipirliu a profitat de o greșeală a fundașilor centrali brăileni și a dus scorul la 3-1. Pe fondul unui joc destul de echilibrat, tot echipa antrenată de Vali Stan va fi cea care va marca, în minutul 60, prin Voicu, care a profitat și el de o nouă gafă a defensivei brăilene: 4-1.

„Cireșarii” nu renunță la luptă, iar în minutul 69 Stănciulescu a interceptat un balon la 25 de metri de poarta adversă, a scăpat singur cu portarul gălățean, și a redus din diferență: 4-2. Putea fi și 4-3 în minutul 73, dar Nicolae Viorel a trimis pe lângă poartă o lovitură de la 11 metri pe care brăilenii au primit-o după ce Hristian l-a faultat în careu pe Crăciun!

   Finalul de meci aparține tot gălățenilor, care în minutele 87 și 90 marchează ultimile goluri ale meciului, prin Moroșanu și Drăgan la capătrul unor contraatacuri rapide purtate de gruparea gălățeană: 6-2!

   După meci, Vali Stan, antrenorul Dunării din Galați, ne-a declarat: „A fost în general un test destul de reușit, dar încă suntem în căutarea primului unsprezece, deoarece încă apar probleme pe care încerc să le rezolv. Am avut un joc mai bun în prima repriză, chiar dacă acest lucru nu s-a văzut pe tabela de marcaj, dar eu consider că am avut un antrenament util cu cei de la Conpet Cireșu!”– a spus tehnicianul gălățean.

De partea cealaltă, Vasile Darie, antrenorul principal al celor de la Conpet Cireșu, s-a mulțumit să declare: „Chiam dacă am pierdut la acest scor sunt de părere că ne-am atins scopul, chiar dacă am jucat împotriva unei echipe destul de bune. Am primit goluri pe fondul unor greșeli personale ale fundaților mei, dar mai am încă destul timp pentru a repara aceste greșeli”– a încheiat tehnicianul brăilean.

   Dunărea Galați: Olaru – Cristescu, Hristian, Florea, Cristea – Cucu, Chebac, Radu Laurențiu, Grosu – Enache, Drăgan. Au mai jucat: Chipirliu, Cristescu, Osman, Moroșanu și Cenk. Antrenor: Vali Stan.

Conpet Cireșu: Stoica – Coman, Cheleș, N. Viorel, Ghisman – Costache, Stănciulescu, Crăciun – Nanu, Pavel, Radu. Au mai jucat: Tudor, Grozea, Preda, Cireașă, Vârlan, Ghe. Viorel, și Cazan. Antr: Vasile Darie și Ionel Ivan.

Urmâtorul meci de verificare al celor de la Conpet Cireșu va avea loc sâmbătă 23 februarie, pe stadionul „Chimia” din stațiunea Lacu Sărat în compania echipei Gloria Movila Miresii, iar miercuri 27 februarie, brăilenii vor susține un alt joc de pregătire pe terenul echipei de liga a treia, Oțelul II Galați.

Articol scris de Marcel Sânpetru

Marius ANGHEL 20 Feb. 2013, 16:28 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă