Dunărea a câștigat primul amicalul din 2018, însă a primit gol de la o echipă amatoare. Alexa a trimis în primul „11” patru dintre noile achiziții

Marius ANGHEL 19 Jan. 2018, 12:26 Pregătiri, amicale

Dunărea Călărași și-a ales un adversar modest pentru primul amical din 2018. Liderul Ligii 2 a jucat ieri, 18 ianuarie, la prânz, cu Mostiștea Ulmu, a patra clasată din Liga a 4-a Călărași, de la care a primit un gol, însă pe care a învins-o cu 3-1.

Desfășurat pe terenul sintetic din incinta complexului sportiv Prefab din Modelu, amicalul dintre Dunărea și Mostiștea a fost câștigat de jucătorii pregătiți de Dan Alexa, cei care și-au reluat antrenamentele în acest an pe 9 ianuarie.

Călărășenii din Liga 2 au deschis scorul în minutul 10, prin Missi Mezu, care a reluat din apropiere o minge respinsă de portarul oaspeților. Scorul pauzei a fost stabilit încă din minutul 26, atunci când Bodo Kanda a finalizat o fază creată de croatul Dino Spehar, una dintre cele cinci achiziții reușite de Dunărea până acum.

La pauză, Alexa a schimbat aproape toată echipa, iar Mostiștea a reușit să reducă din diferență prin Alexandru Mihai, în minutul 53. Diferența de două goluri s-a refăcut însă după doar trei minute. Intrat pe teren la pauză, Marian Drăghiceanu și-a trecut și el numele pe lista marcatorilor, stabilind, totodată, scorul final al disputei amicale: 3-1 pentru Dunărea.

De precizat este faptul că în prima repriză, pentru Dunărea au evoluat noile achiziții Alin Dobrosavlevici, Paul Iacob, Dino Spehar și Ciprian Rus, în timp ce în repriza secundă a intrat pe teren, ca noutate, doar Alexandru Avram, mijlocaș care a mai fost la Călărășeni și în sezonul trecut. Talentatul gălățean de 26 de ani speră să-l convingă pe Alexa să-l păstreze în lot pentru partea a doua a sezonului. Alexandru Stoica nu a jucat.

Dunărea în prima repriză: C. Lungu – Țenea, Bg. Șandru, Dobrosavlevici, Tomozei – Cr. Pușcaș, P. Iacob – Missi Mezu, Spehar, Kanda – Cip. Rus
Dunărea în repriza a doua: Gab. Popa – Bg. Vasile, Sil. Matei, Bg. Manole, Val. Munteanu, Dincă, Drăghiceanu, Al. Avram, Danciu, Cr. Cristea

Dunărea se pregătește pentru stagiul din Turcia, plecarea spre Amtalya fiind programată pentru 24 ianuarie. Cantonamentul va ține până pe 5 februarie, în această perioadă liderul Ligii 2 urmând să dispute și patru jocuri amicale.

Marius ANGHEL 19 Jan. 2018, 12:26 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă