„Dublă” Dică, însă Viitorul pierde finala mică în fața Tavriei Simferopol

02 Feb. 2012, 18:18 Pregătiri, amicale

FC Viitorul a susținut, joi după-amiază, ultimul meci de verificare în primul cantonament al acestei ierni, din Antalya. Echipa condusă de Cătălin Anghel a întâlnit formația ucraineană de primă ligă, Tavria Simferopol, în finala mică a turneului internațional „Antalya Trophy Cup”.

Constănțenii au deschis scorul încă din minutul 5, când Nicolae Dică a înscris spectaculos cu un șut în diagonală din interiorul careului, 1-0. În min. 12 Tavria a izbutit egalarea, Feschuk transformând un penalty obținut tot de el după un duel în careu cu Bejan, 1-1. Viitorul a preluat în continuare inițiativa și luat cu asalt poarta ucrainenilor. Dică a trimis în bara transversală de la marginea careului în min. 19, pentru ca aceeași bară tranversală să se opună și șase minute mai târziu, când tot Dică a șutat de la 18 m! În min. 28 lovitura de cap a lui Rusu a fost respinsă de pe linia porții de un fundaș ucrainean, iar în min. 33 constănțenii aveau să trimită pentru a treia oară în transversală, de această dată prin Liviu Ștefan (cap din centrarea lui Dică)! Contrar cursului jocului, Tavria avea să intre la cabine în avantaj, după ce Platon a punctat printr-o lovitură de cap în min. 39, 1-2.

După reluare Viitorul a izbutit egalarea, Cristocea obținând o lovitură de pedeapsă în min. 51. A transformat cu siguranță Nicolae Dică, care, astfel, își trecea în cont „dubla”, 2-2. Câștigătoare a Cupei Ucrainei în sezonul precedent, Tavria a preluat din nou conducerea în min.59, când Kalinichenko a punctat din voleu, din interiorul careului, 2-3. Viitorul ar fi putut restabili egalarea în min. 71, însă șutul lui Iacob de la 25m a fost scos din vinclu de portarul Stoyko. Scorul final avea să fi stabilit de fundașul nigerian Adeleye, în min. 86: FC Viitorul – Tavria Simferopol 2-4.

FC Viitorul: Bolboașă (64 Buzbuchi) – Ninu (64 Păcuraru), Larie (66 Turcu), Bejan, L. Ștefan – Crețu (46 Lazăr), Onicaș (46 Iacob), Dică (66 Iancu) – Pantelie (57 Chițu), Rusu (57 Simion), Cristocea (66 Călințaru).

Vineri, delegația formației FC Viitorul Constanța revine în țară. În primul cantonament al acestei ierni formația constănțeană a susținut patru meciuri de verificare: 3-1 cu Ferencvaros Budapesta, 3-0 cu Obolon Kiev, 0-1 cu FC Qabala și 2-4 cu Tavria Simferopol. FC Viitorul va reveni în Antalya pe 6 februarie pentru al doilea cantonament al iernii.

Sursa: Academia Hagi

02 Feb. 2012, 18:18 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă