„Dorul de casă mi-l alin cu spiritul UTA-ei”

05 Feb. 2012, 18:08 Pregătiri, amicale

Printre juniorii din propria curte care au făcut parte din lotul UTA-ei care s-a pregătit timp de 12 zile la Moneasa s-a aflat și Dan Raț. Fotbalistul care pe 8 ianuarie a împlinit 19 ani se aflat la al doilea stagiu de pregătire sub comanda lui Roland Nagy și Dan Stupar, el mai având acest privilegiu și iarna trecută. Puțini știu că tânărul utist nu este arădean, stă de la 14 ani departe de casă, în tentativa de a deveni un fotbalist important ]n angrenajul „Bătrânei Doamne”. „Familia mea locuiește la Câmpeni, în județul Alba, dar eu mă simt deja arădean și utist. Am venit la vârstă destul de fragedă la Arad, mi-a fost destul de greu mai ales la început, dar dorul de casă mi-l alin cu spiritul UTA-ei. De când am realizat cât de mult înseamnă această echipă pentru fotbalul românesc și ce suporteri frumoși are, nu am mai dorit să plec de aici. Acum îmi propun să debutez pentru prima echipă și să-mi câștig un loc de titular”, spune tânărul „textilist”.

Avantajul lui Raț este că stăpânește bine trei posturi, cele de fundaș și mijlocaș dreapta, dar și „închizător”. „Aș evolua unde e nevoie de mine, nu sunt în măsură să am pretenții pentru un post sau altul. Cel mai important este că am antrenori buni și comunicativi atât la echipa a doua, cât și la prima echipă, care îmi dau mare încredere în mine”, menționează utistul, care a prins odată lotul de 18 al primei echipe, dar nu a ajuns să-și facă debutul în Liga a 2-a. „Am fost rezervă la Târgoviște, mi-ar fi plăcut să joc, dar nu este niocio problemă. Îmi aștept rândul, trag tare de mine, iar cantonamentul de la Moneasa mi-a prins foarte bine. Ar fi excelent dacă aș prinde și lotul pentru Antalya, însă și dacă rămân la echipa satelit știu ce am de făcut pentru a avea șanse să debutez la primăvară. Sunt conștient că e puțin greu să se întâmple acest lucru, e mare concurență pe posturile mele, dar nu se știe niciodată ce se poate întâmpla”, mai afirmă Raț.

Născut pe 8 ianuarie 1993, exact cu 14 ani mai târziu decât Adrian Mutu, Dan Raț speră să fie într-o zodie bună și să aibă măcar jumătate dintre reușitele „Briliantului”. Dar, până atunci, „textilistul” învață de la cei de lângă el. „E foarte important să avem lângă noi și câțiva jucători cu experiență. Pe mine, de exemplu, Bălan, Pocuca sau Hidișan, mă ajută mereu cu sfaturi după antrenamente. Îmi spun mereu ce am greșit, cum să mă poziționez cât mai bine în teren și asta contează mult. La Moneasa o grijă specială pentru noi, jucătorii tineri, a avut și domnul Dan Stupar, care ne-a antrenat suplimentar, iar asta se va vedea la primăvră. Cu UTA II, sperăm să câștigăm cât mai multe meciuri în Liga a 4-a, iar, personal, mi-aș dori mult să debutez în Liga a 2-a”, a încheiat Raț.

Sursa: Sport Arad

05 Feb. 2012, 18:08 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă