Doar 20 de jucători a avut Dacia Unirea la reunire. Primul antrenament din 2017 s-a ținut în parc, iar elevii lui Pânzaru s-ar putea antrena pe cont propriu în perioada următoare

Marius ANGHEL 17 Jan. 2017, 20:11 Pregătiri, amicale
Doar 20 de jucători a avut Dacia Unirea la reunire.** Primul antrenament din 2017 s-a ținut în parc, iar elevii lui Pânzaru s-ar putea antrena pe cont propriu în perioada următoare

Luni, la ora 15:00, cu o săptămână mai târziu decât era planificată inițial, a avut loc reunirea lotului Daciei Unirea, eveniment la care au răspuns prezent 20 de jucători și anume: portarii Leu, Mitrea, Olaru și jucătorii de câmp Necoară, Ivan, Ghiocel, Niță, Stănciulescu, Adăscăliței, Roșu, Pușcașu, Neagu, Iosofache, Mucuță, M. Iordache, P. Ioan, E. Oprea, Dima, Calu, Roșoagă. Au lipsit motivat Sorin Frunză, care este răcit, Olenic și Dănuț Oprea, care au de rezolvat probleme personale, și Misăraș, acesta, cu acordul clubului, fiind în probe pentru o săptămână la ocupanta locului întâi din Seria 1 a Ligii a 3-a, AFK Csikszereda Miercurea Ciuc.

După o scurtă ședință și mai bine de o jumătate de oră de lucru la sala de forță, jucătorii au ieșit pentru primul antrenament, însă, ca în fiecare an, în această perioadă, terenul este acoperit cu un strat gros de zăpadă, așa că, din nou, singura soluție o reprezenta aleea din fața stadionului Municipal. De data aceasta a mai apărut un inconvenient, stadionul Municipal nu mai este racordat la conducta de apă. Așa că jucătorii s-au antrenat la stadion și s-au spălat abia când au ajuns acasă. Dacă nu se vor găsi soluții, fiecare fotbalist se va antrena pe cont propriu până miercurea viitoare, când echipa va pleca în cantonament centralizat la Poiana Brașov.

„Dacă nu vom avea apă o să dau un program de antrenament și fiecare va trebui să se descurce pe cont propriu. Și așa reunirea lotului trebuia să se facă pe 9 ianuarie și timp de o săptămână fotbaliștii s-au pregătit pe unde au apucat. Pe urmă, vom pleca la munte, iar când vom veni, sper să ne antrenăm pe stadionul Siderurgistul din Galați, așa cum am procedat în fiecare iarnă, în această perioadă”, a declartat Alin Pânzaru.

„Este greu să aduci iarna jucători valoroși. Găsești doar de umplutură”

Dacă la capitolul plecări situația este clară, Dacia Unirea s-a despărțit de patru jucători, portarul Gârlea, mijlocașul Laurențiu Petean și atacanții Marco Enciou și Alexandru Muscă, la cel al sosirilor nu s-a înregistrat nicio noutate. „Este greu să aduci iarna jucători valoroși, găsești doar de umplutură. Noi am discutat cu câțiva fotbaliști, însă stăm la rând pentru că la noi situația financiară nu este una motivantă pentru ei. Cum, după toate probabilitățile, din Liga a 2-a nu va mai retrograda decât o singură echipă, nu ne facem probleme cu menținerea în acest eșalon, iar în aceste condiții vom da credit jucătorilor tineri”, a explicat Pânzaru.

Amical cu Dunărea Călărași pe Municipal

După ce va încheia cantonamentul centralizat, în februarie, Dacia Unirea va susține patru meciuri amicale după următorul program: pe 8 februarie echipa brăileană va juca cu Metalul Buzău, pe 11 februarie, cu Olimpia Râmnicu Sărat, pe 15 februarie, cu Unirea Slobozia, iar pe 18 februarie, pe Municipal, cu Dunărea Călărași:

„Primele două partide sper să le putem disputa la Galați pe stadionul Siderurgistul, apoi cred că vom merge la Slobozia, iar ultimul test de verificare, care va avea loc cu o săptămână înainte de reluarea campionatului, cel cu Dunărea Călărași, îl vom juca pe Municipal, sper. Acum depinde de cum va fi vremea, însă eu cred că reluarea campionatului se va amâna cu o săptămână din cauza terenurilor care cu siguranță vor fi impracticabile în ultima săptămână din februarie”, a mai spus Pânzaru.

Articol scris de Costel FILIP
Foto: Obiectiv Vocea Brăilei

Marius ANGHEL 17 Jan. 2017, 20:11 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă