Doar 13 jucători au fost prezenți la reunirea Forestei. Florentin Petre anunță un program „mai relaxant” până se completează lotul

Marius ANGHEL 18 Jan. 2018, 14:45 Pregătiri, amicale

Foresta a avut programată, ieri, reunirea lotului în vederea demarării pregătirilor pentru sezonul oficial de primăvară al Ligii a 2-a. De la prima acțiune a grupării sucevene din acest an au lipsit însă mai mulți fotbaliști care au făcut parte din nucleul de bază al echipei în turul campionatului, este vorba de stranierii Charles Acolatse, Issa Diallo, Alessandro Masella, Daniel Pappoe, Alexandru Belevschi, Pavel Secrier, Edgar Movsisyan, Dali Amar Belkacem, Boumina Naofal sau Eridson.

Dintre aceștia, mijlocașul Charles Acolatse este foarte aproape de a aprinde un transfer în prima ligă. Beneficiind de acordul conducerii clubului, internaționalul togolez în vârstă de 22 de ani a plecat în pregătire, în Antalya, cu gruparea Juventus București, având șanse mari ca din retur să fie înregimentat de formația antrenată de Marius Baciu și Erik Lincar. Despre Eridson se știe că nu va mai continua pe Areni, fiind anunțat deja de antrenorul principal Florentin Petre că nu mai face parte din planurile sale.

În acest condiții, la prima întâlnire din 2018 de la stadionul Areni nu au participat decât 13 jucători, dintre care doar opt au contat cu adevărat pentru echipă în turul campionatului, este vorba de Răzvan Began, Oloeriu Onofraș, Wilhem Renquin, Vasile Dănilă, Vlad Stănescu, Andrei Cerlincă, Marius Matei, Cosmin Coroamă, restul fiind juniori.

„Într-o primă fază am luat pulsul jucătorilor din țară, care au avut posibilitatea să ajungă mai repede la reunire decât cei din afară. Un singur stranier, Renquin, a fost prezent la prima acțiune din acest an, însă zilele care urmează vor veni și ceilalți. Oricum, inițial am vrut să anunț reunirea lotului pentru duminică, așa că săptămâna aceasta vom avea parte de un program mai relaxant”, a declarat Florentin Petre, citat de Monitorul de Suceava.

Cantonament la Poiana Negri și cinci amicale perfectate

Conform planului stabilit înainte de încheierea primei părți a campionatului, forestierii ar trebui să plece luni într-un stagiu de pregătire centralizată de 10 zile, la Poiana Negri. După revenirea de la munte, acolo unde colectivul tehnic va pune accent pe acumulările fizice, „galben-verzii” se vor axa mai mult pe antrenamentele cu mingea și pe factorul tehnico-tactic.

Până pe 24 februarie, când este programat startul sezonului oficial de primăvară, Foresta are în plan și disputarea a cinci meciuri amicale, toate pe teren propriu, conducerea clubului perfectând deja patru dintre acestea: cu Sănătatea Darabani, pe 6 februarie, cu Speranța Nisiporeni (Republica Moldova), pe 10 februarie, cu Știința Miroslava, pe 14 februarie, și cu Aerostar Bacău, pe 17 februarie. Cel de-al cincilea adversar al sucevenilor din intersezon ar putea fi Juventus București, întâlnirea urmând să aibă loc pe data de 1 februarie, cu trei zile înaintea partidei de Liga I pe care trupa lui Marius Baciu o are programată la Botoșani.

Întrebat dacă gruparea suceveană are probleme financiare în condițiile în care nu a putut să acceseze decât 300.000 de lei, adică 30 la sută din banii alocați echipei de Consiliul Local pentru anul trecut, antrenorul Florentin Petre a preferat să nu se pronunțe pe marginea acestui subiect.

„Este vorba de o problemă administrativă și cred că acest lucru îl poate explica mai bine cineva din conducerea clubului. Pe mine mă interesează să pot să am la dispoziție un lot de jucători competitiv, cu care să pot face o treabă bună”, a precizat tehnicianul Forestei.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Marius ANGHEL 18 Jan. 2018, 14:45 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă