Dinamo II a adus satelitul Concordiei cu picioarele pe pământ. Scor de neprezentare, într-un meci plin de evenimente

Mihai Andries 23 Feb. 2015, 02:39 Pregătiri, amicale

Echipa lui Laurențiu Diniță era pe val înaintea amicalului cu puștii de la Dinamo II, după șapte meciuri consecutive fără înfrângere. Din păcate sau din fericire pentru ei, satelitul dinamovist le-a tras preșul de sub picioare și i-a dat cu fundul de pământ la capătul unui meci în care oaspeții au învins pe merit. Drept este că au și fost ajutați din plin de gafele gazdelor, în care apărarea în frunte cu portarul Gudea a cules „Zmeura de Aur” pentru cea mai proastă prestație a iernii.

Paulo Monteiro, debut cu capul spart și „assist” pentru oaspeți

Trimis de Șumudică la satelit, pentru a avea meciuri în picioare pentru echipa mare, noul venit în curtea Concordiei, portughezul Paulo Monteiro, a părut depășit de evenimente. Prima sa „realizare” a venit în minutul 5, atunci când a dat o pasă greșită spre Albu, iar Velici a mulțumit pentru cadoul primit, deschizând scorul. Ibericul a luat din nou prim-plan-ul, la jumătate de oră de la startul partidei, atunci când nu a fost atent la manevrele făcute de perechea sa din centrul apărării ilfovene, Cristi Albu și a rezultat o ciocnire cap în cap, care s-a lăsat cu arcade sparte, sânge și intervenția salvării. Cei doi au părăsit terenul de joc, fiind schimbați de Diniță, iar la pauză au fost duși la spital, preventiv.

Prima parte a meciului s-a încheiat cu Dinamo II în avantaj, asta deși gazdele au ratat câteva ocazii bune de a egala. Dar imprecizia atacanților sau intervențiile lui Farnolle – eliminat în minutul 27 pentru un henț în afara careului și Plăcintă au păstrat scorul neschimbat.

Gudea, gafeur de nota 10

Repriza secundă a adus schimbări în formulele celor două echipe, la Dinamo revenind între buturi francezo-beninezul Farnolle. Acesta a intervenit salvator la șutul lui Răzvan Moldovan (56), în timp ce la poarta cealaltă, Tudorache a zguduit bara (64). Chiajna II a trecut pe lângă egalare de două ori în aceeași fază (66), după ce un balon centrat de pe stânga a fost ratat milimetric de Florin Anton, iar Ciumacenco venit din spate a șutat peste.

Cu aproape un sfert de oră înainte de finalul meciului, Patrick Petre a șutat de la distanță, un adversar a pus piciorul și a deviat balonul, care a luat înălțime și a căzut în careul Concordiei II. Acolo unde portarul gazdelor, Gudea, a strigat un „eu” de a răsunat tot stadionul, apoi a ieșit în forță dintre buturi și a sărit în duel cu Bilciurescu, dar a ratat total mingea, care a trecut pe lângă el, a lovit gazonul și s-a scurs în poartă. De altfel, tânărul portar a avut sâmbătă o prestație neașteptat de modestă, fiind foarte nesigur în intervenții.

Patrick Petre și-a „scos un penalty

Ultima reușită a meciului a fost dintr-un penalty, obținut și transformat de fiul lui Florentin Petre. Talentatul puști al dinamoviștilor a simțit că e un os de ros la o pătrundere în careu și a profitat de nesiguranța lui Fota. Fundașul Concordiei a fost vrăjit de driblingul adversarului și l-a faultat fără discuție în marginea careului, la o fază la care Patrick Petre nu ar fi pus în pericol direct poarta lui Gudea.

Dinamovistul a marcat de la punctul cu var, nu înainte de a fi avertizat din tribună de tatăl său că nu are voie să rateze dacă tot și-a asumat executarea penalty-ului. Fluierul de final a consemnat o victorie spectaculoasă ca scor și meritată ca prestație în teren de către tinerii dinamoviști, care au terminat partida cu mai mulți juniori de 16-17 ani, ba chiar și 15 ani.

De partea cealaltă, remiza de la mijlocul săptămânii cu Metaloglobus și-a pus amprenta pe jocul de ieri, ilfovenii fiind epuizați fizic. Chiajna II a plătit tribut programului intens avut în ultimele săptămâni, în care au jucat de multe ori și miercurea și sâmbăta.

CONCORDIA CHIAJNA II – DINAMO II 0-3 (0-1)
Velici 5, P. Petre 73, 82 – pen.

Chiajna II R1: Gudea – Calu, Paulo Monteiro (Kwadwo Twumasi 30), Cr. Albu (Fl. Ilie 30), Val. Savu – Ciumacenco, Kofi Twumasi, Jallow, Răducanu – Fl. Anton, B. Lemac
Chiajna II R2: Gudea – Calu, Kwadwo Twumasi, Fl. Ilie, Fota – Ciumacenco (A. Răsdan 62, Vartanian 88), Kofi Twumasi (B. Danciu 72), R. Moldovan, Val. Savu (V. Militaru 74) – Fl. Anton, Răducanu
Antrenor: Laurențiu Diniță

Dinamo II R1: Farnolle (Plăcintă 27) – M. Zamfir, Dudea, R. Grigore, S. Bucur – Vl. Tudorache, Tîrcoveanu, P. Radu, L. Manole – Velici, Trabalka
Dinamo II R2: Farnolle – Săftescu, Dudea, R. Grigore (C. Dima 75), M. Zamfir (Tontea 84) – Vl. Tudorache (I. Gheorghe 65), I. Șerban, P. Radu (R. Moldoveanu 75), L. Manole (L. Gheorghe 70) – Bilciurescu, P. Petre
Antrenor: Florin Bratu

Articol și foto de Mihai ANDRIEȘ

Mihai Andries 23 Feb. 2015, 02:39 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă